Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default Viasat nordic in Viaccess?

    Am o intrebare, Viasat-ul pe Sirius (ma refer la tarile nordice, nu cele baltice) mai transmit in Viaccess? Pe Kingofsat vad ca sunt numai in Videoguard. Am un vecin danez care are card oficial de Viasat (in Viaccess) si de cateva zile nu mai vede. Mai are si un abonament full la Canal Digital pe Thor dar pe el il intereseaza mai mult sporturile pe Viasat. Cumva de la 1 nov.07 sunt numai in NDS?

  2. #2
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Man, au trecut la nds definitiv din 2005.
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai cum se face ca danezul asta vedea viasatul pe un receiver Humax 5350 pana saptamana trecuta, cand i s-a stricat receiverul? (receiverul nu se poate repara, sursa e prajita-arsa de-a binelea, nu are defectiunile standard - condensatori, zener etc.). Oare chiar asa aiurit sa fie? Chestia este ca danezul e mort fara viasat sport!

  4. #4
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Clar sunt demult in nds. Nu mai sunt in via din 2004 zic eu din cate imi amintesc.Aveam si eu un matrix si ii vedeam pe atunci

  5. #5
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    au schimbat la toate receptoarele date abonatilor softurile, si la nokia 9802, si la humax 5350, si la sagem, si la tot ce le-au mai dat. le-au facut din viaccess nds. danezul avea humax 5350 cu nds.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aha, e clar. Si totusi pe card scrie Viasat Viaccess, asta m-a derutat. Are si un receiver pe care l-a primit de la ei si nu l-a folosit niciodata fiindca nu-i gaseste telecomanda, un Pace DS230NV in NDS si un card Viasat NDS. Am incercat fara telecomanda dar nu pot face mare lucru. Deci are 3 abonamente din care unul nu l-a folosit deloc.

  7. #7
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ciudata chestia cu cardul, la card chiar nu aveau ce sa faca, sa-i schimbe softul si prin asta norma de codare. la receptoare 100% asta au facut. poti pune o poza cu cardul aici sa vedem minunea?

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta este cardul care era in Humax 5350: http://www.rdi-cards.com/pic.php?i=viasat_nordic.jpg Scrie pe el Viasat si mai mic Viaccess.
    In afara de asta, tot in Humax 5350 mai avea un modul conax cu card pentru Canal Digital pe Thor. Stricandu-se receiverul, am testat in alt receiver cu CI si pachetul in conax merge, dar Viasat nu (am bagat cardul viasat intr-un modul Viaccess).
    Dupa cum am mai spus, avea in dulap si un rec. Pace-NDS cu card Viasat-NDS http://www.rdi-cards.com/pic.php?i=via_sat.jpg http://www.rdi-cards.com/pic.php?i=v_iasat.jpg dar i-a ratacit telecomanda si nu a apucat sa-l foloseasca niciodata.

  9. #9
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mare dilema in problema asta, maestre. viacces nu putea fi, cardul era clar imperecheat cu receptorul si la viacces nu se foloseste imperechere intre card si receptor. de asta nu s-a deschis in alt receptor. soft in carduri nu se putea schimba sa faci din card viacces nds ca e alta platforma hardware, alt bios, nu e aceeasi mancare de peste. o solutie este sa-l returneze la viasat si sa-i dea altul. sau sa ia o sursa de humax 5300 ca e aceeasi cu cea din 5350 si sa o puna in receptor. ai probat cu alta sursa receptorul, sa nu fie dusa si placa?

  10. #10
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,696
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune-l sa-si ia schema de la alimentare de la 5400 care e 98% la fel de aici(http://www.eserviceinfo.com/download...00%20smps.html) si sa se duca la cineva care se pricepe.Totul se poate repara.



  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    ...ai probat cu alta sursa receptorul, sa nu fie dusa si placa?
    Nu am la indemana nici o sursa de 5300. Sursa lui nu se mai poate repara, e arsa (are o gaura in placa pe partea de 220V si in plus cred ca si-a mai bagat cineva mana prin ea ca are tot felul de improvizatii, asa ca nu merita sa-mi bat capul). Daca aveam alta sursa, puteam sa verific macar lista de canale si sa-mi spuna exact ce canale vedea, frecvente, etc, asa sunt si eu in ceatza. Mai cercetez.
    @gymi
    Omul oricum vroia sa schimbe receiverul, asa ca nu mai are rost sa se osteneasca sa-l repare. Sa vad daca nu pot sa fac ceva cu Pace-ul in NDS.

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am butonat Pace-ul din tastele de pe panoul frontal si am reusit sa-l setez si sa-i dau o cautare pe Sirius. Fara cardul NDS, merg DR1, DR2, TV3 Danmark, TV3+ si inca cateva canale. Cand introduc cardul, imi spune ca receiverul nu este imperecheat cu cardul (imi afiseaza ambele serii). Am incercat si cu cardul Viasat Viaccess dar bineinteles imi afiseaza "wrong card". Trebuie sa-l mai intreb inca o data pe danez daca intr-adevar cardul NDS a venit cu receiverul (el asa spunea) si sa dea telefon la activari. Oricum e nasol de schimbat canalele fara telecomanda fiindca sunt imprastiate aiurea prin lista.

  13. #13
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Kroky
    am un Pace 210KP , de la Premiere.
    daca crezi ca e la fel si se potriveste telecomanda , zii si ti-l trimit cu totul , n-am ce sa fac cu el.


  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    badboy, mi-ai dat o idee de milioane! Aveam si eu prin dulap un Pace de la Premiere (cu tunerul dus), am verificat telecomanda si se potriveste la fix, cu cateva mici exceptii (unele butoane inversate), dar iti faci treaba cu ea! Mersi mult de idee!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top