Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Question dreambox 500 + HDD extern ????

    salut , rog pe cunoscatori sa abordeze , detalieze subiectul :dreambox 500 s +HDD extern . se poate asa ceva ? cum se face ? are cineva combinatia aceasta ? astept cat mai multe opinii . multumesc . noroc .

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut. Am auzit ceva despre un router cu HDD in el pe care pui un soft (firmware?) cu NFS si dreamboxul vede in retea (setezi "mount" IP, etc.). Parca aici pe forum a fost discutat... incearca un search...
    Incearca aici: http://www.rdi-board.com/showthread....ght=router+hdd
    Loui.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by loui-dbox View Post
    Salut. Am auzit ceva despre un router cu HDD in el pe care pui un soft (firmware?) cu NFS si dreamboxul vede in retea (setezi "mount" IP, etc.). Parca aici pe forum a fost discutat... incearca un search...
    Incearca aici: http://www.rdi-board.com/showthread....ght=router+hdd
    Loui.
    Am incercat ieri varianta cu router Asus WL500GP, in lipsa de HD pe USB am folosit un flash de 1Gb.
    Partea mai grea a fost sa gasesc un server NFS care sa mearga bine, cele care se pot instala de la OpenWRT (am incervat si varianta user space nfs server si varianta kernel nfs server), s-au instalat dar nu m-au lasat sa ma conectez (erori 'stale NFS file handle' sau la comanda mount de pe dream nu se conecta). Pana la urma am gasit o versiune modificata care se pare ca merge bine, singura problema e ca la inregistrari apar periodic macroblocuri pe imagine, zilele urmatoare o sa incerc si multiboot prin nfs.

  4. #4
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O varianta care merge f.f. bine e cu hard extern cu interfata de retea (NAS), se gasesc de la 50-60 de euro carcasa plus hardul. Cu astea ieftine s-ar putea sa mai ai probleme dar daca merge merge super inregistrarea, ce nu merge e time-shift, asta nici nu are cum merge deoarece prin reteaua de 100 mb nu ai cum trimite si primi in acelasi timp atitea date. Un hard extern super bun e Buffalo Linkstation, sau ceva mult mai ieftin dar super bun, Este unul de la Level One FNS-1000.
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  5. #5
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    O varianta care merge f.f. bine e cu hard extern cu interfata de retea (NAS), se gasesc de la 50-60 de euro carcasa plus hardul. Cu astea ieftine s-ar putea sa mai ai probleme dar daca merge merge super inregistrarea, ce nu merge e time-shift, asta nici nu are cum merge deoarece prin reteaua de 100 mb nu ai cum trimite si primi in acelasi timp atitea date. Un hard extern super bun e Buffalo Linkstation, sau ceva mult mai ieftin dar super bun, Este unul de la Level One FNS-1000.
    da e una din solutzii insa atentzie mare nu toate hardurile cu ieshire de lan sunt compatibile.
    trebuie sa fie nas si nu ndas.cele ndas nu merg pe dream.

  6. #6
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rusudanion View Post
    da e una din solutzii insa atentzie mare nu toate hardurile cu ieshire de lan sunt compatibile.
    trebuie sa fie nas si nu ndas.cele ndas nu merg pe dream.
    Corect, ai dreptate, trebuie sa fie NEAPARAT un hard NAS si nu NDAS sau SAN altfel nu-l vei putea "lega" decit de windows-ul din pc.
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este cineva care foloseste pentru inregistrari DM500+HD extern?
    Dupa cateva teste, la mine este in felul urmator:
    - posturile cu bitrate sub 2Mb/s se inregistreaza fara erori
    - pe la 2Mb incep sa apara macroblocuri, dar este inca acceptabil, pana pe la 2.5-2.6 Mb/s
    - peste 2.6-3Mb/s apar multe macroblocuri, inregistrarea nu este buna.
    Hardware-ul folosit este un HDD de 20G/7200rpm bagat in adaptor IDE-USB si conectat pe portul USB la un router Asus WL500GP.
    Am testat si vitezele de transfer, de pe router pot scrie/citi de pe hdd cu aprox 7MB/s, de pe dream (prin NFS) viteza se reduce pana pe la 3-4MB/s (la fel si de pe PC prin nfs sau samba).
    Deci teoretic ar trebui sa mearga fara probleme si inregistrarile cu bitrate mai mare de 3Mb/s (~380kB/s).
    Testele le-am facut cu un fw. gemini 3.3, o sa incerc si alte versiuni.
    Bitrate-urile sunt cele obtinute cu plugin-ul bitrate viewer.
    Daca cineva a obtinut rezultate mai bune, il rog sa posteze aici (ce hard, soft a folosit, etc).

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,472
    Posts Thanks / Likes

    Default

    varianta corecta , dm 7020 , HDD care vrei tu (300 gb de ex ) , inregistrari lux
    pe dm 500....hdd de notebook , sau .... how to CIFS de aici ... cred

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sinangel View Post
    varianta corecta , ...
    Cubecafe

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    198
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sinangel View Post
    varianta corecta , dm 7020 , HDD care vrei tu (300 gb de ex ) , inregistrari lux
    pe dm 500....hdd de notebook , sau .... how to CIFS de aici ... cred

    merge hdd de notebook ?
    Quote Originally Posted by bbox View Post
    Am incercat ieri varianta cu router Asus WL500GP, in lipsa de HD pe USB am folosit un flash de 1Gb.
    Partea mai grea a fost sa gasesc un server NFS care sa mearga bine, cele care se pot instala de la OpenWRT (am incervat si varianta user space nfs server si varianta kernel nfs server), s-au instalat dar nu m-au lasat sa ma conectez (erori 'stale NFS file handle' sau la comanda mount de pe dream nu se conecta). Pana la urma am gasit o versiune modificata care se pare ca merge bine, singura problema e ca la inregistrari apar periodic macroblocuri pe imagine, zilele urmatoare o sa incerc si multiboot prin nfs.

    pe flash de memorie pot aparea macro blocuri din cauza vitezei de scriere.
    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    O varianta care merge f.f. bine e cu hard extern cu interfata de retea (NAS), se gasesc de la 50-60 de euro carcasa plus hardul. Cu astea ieftine s-ar putea sa mai ai probleme dar daca merge merge super inregistrarea, ce nu merge e time-shift, asta nici nu are cum merge deoarece prin reteaua de 100 mb nu ai cum trimite si primi in acelasi timp atitea date. Un hard extern super bun e Buffalo Linkstation, sau ceva mult mai ieftin dar super bun, Este unul de la Level One FNS-1000.
    nu cred ca am vazut tp cu mai mult de 40mbps, deci poti lejer scrie si citi prin reteaua de 100mbps, nu reteau e problema; plus cred reteua poate fi full duplex .
    With love,
    Arcan

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    superarcan, din contra... reteaua este problema cea mai importanta pentru dreambox (ma rog, proasta gestionare a protocoalelor de retea de catre 'pitic'). E un bug din pacate cunoscut, ce nu apare la toti, pentru care pe unele siteuri (ca dreamboxonline.com) exista unele modificari hardware, condensatori de lipit etc...).

    problemele apar atat la streaming cat si la inregistrare, dar partea ciudata e ca nu se manifesta constant...


    Forza MILAN!

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Interesanta problema de retea la dreambox... eu cu un DBox2 nokia cu retea de 10mb/s half-duplex registrez pe PC cu "ngrab" fara probleme... poate daca o sa am ocazia fac teste cu un hard extern cu retea.
    Loui.

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am facut 2 teste simple:
    1. din dream, am copiat un fisier de pe hdd extern tot pe hdd cu alt nume.
    - dimensiune fisier: 166MB
    - timp de copiere: 125s
    - viteza (citire+scriere): 1,328 MB/s = 10.6 Mb/s

    2. am citit din dream acelasi fisier de pe hdd extern (fara sa-l mai copiez):
    - dimensiune fisier: 166MB
    - timp de citire: 55s
    - viteza citire: 3,018 MB/s = 24,1 Mb/s

    Deci la vitezele astea ar trebui sa mearga fara probleme inregistrarea si chiar timeshift .. nu stiu care poate fi problema.

  14. #14
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La time-shift se primesc si se si trimit date deci in ambele sensuri, sigur nu va merge, asta e cel mai mare inconvenient al hardului extern prin lan, in rest cu setari corecte (cifs) merge perfect, egal pe ce canal, codat sau nu si cred ca la orice bitrate, de ex. de pe Premiere poti trage ce vrei PERFECT. Cine vrea sa-si achizitioneze un asemene hard sa se indrepte spre "Level One FNS-1000" si nu va fi dezamagit; ei dau ca viteza medie de copiere prin windows cca. 40Mbps deci cam 5 MB si asa este, la mine aveam mereu intre 4,7 si 5,4 MB. Si asta la pretul ei nu e de egalat.

    Vezi:http://cgi.ebay.de/200GB-NAS-System-...QQcmdZViewItem

    Bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    La time-shift se primesc si se si trimit date deci in ambele sensuri, sigur nu va merge, asta e cel mai mare inconvenient al hardului extern prin lan, in rest cu setari corecte (cifs) merge perfect, egal pe ce canal, codat sau nu si cred ca la orice bitrate, de ex. de pe Premiere poti trage ce vrei PERFECT. Cine vrea sa-si achizitioneze un asemene hard sa se indrepte spre "Level One FNS-1000" si nu va fi dezamagit; ei dau ca viteza medie de copiere prin windows cca. 40Mbps deci cam 5 MB si asa este, la mine aveam mereu intre 4,7 si 5,4 MB. Si asta la pretul ei nu e de egalat.

    Vezi:http://cgi.ebay.de/200GB-NAS-System-...QQcmdZViewItem

    Bafta
    ..............................
    ----------------------------

    For your dreambox, trovi tutto qui.

    ----------------------------

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top