Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Down the road
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default Loosing signal from Agila KU

    Last couple of days, I have at times lost signal completely from Agila KU while watching Dream TV. I get weak or scrambled notification on top of screen, here in the LOS. It's not raining only overcast. Unplugged the box then plugged back in, no change. Anybody else having this happen?

  2. #2
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mellow View Post
    Last couple of days, I have at times lost signal completely from Agila KU while watching Dream TV. I get weak or scrambled notification on top of screen, here in the LOS. It's not raining only overcast. Unplugged the box then plugged back in, no change. Anybody else having this happen?

    No Mate only you... Scrambled channel means you need a key but I know you undersatnd this as you posts keys....
    If Evolution works, why so many idiots?


  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    THAILAND
    Posts
    1,437
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mellow View Post
    Last couple of days, I have at times lost signal completely from Agila KU while watching Dream TV. I get weak or scrambled notification on top of screen, here in the LOS. It's not raining only overcast. Unplugged the box then plugged back in, no change. Anybody else having this happen?
    Please tell us THE SIZE dish you have and whether mesh or solid. If solid whether prime focus or offset and the noise temp of the lnb.. We can then tell you if the likely problem
    Thanks

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Down the road
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default

    7.5 meters mesh dish.

  5. #5
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Chennai, India
    Posts
    2,090
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mellow View Post
    7.5 meters mesh dish.
    7.5ft or 7.5 meters?

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Down the road
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default

    If you take a tape measure and you go around the dish, it will give you 7.5 meters.

  7. #7
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Chennai, India
    Posts
    2,090
    Posts Thanks / Likes

    Default

    What is the diameter? Dish might have been little offcentered to the satellite if the dish size for Agila is OK.

  8. #8
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mellow View Post
    If you take a tape measure and you go around the dish, it will give you 7.5 meters.
    Thats not how you measuer a dish try measuring across the face of the dish....
    If Evolution works, why so many idiots?


  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Down the road
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irdeto2engineer View Post
    Thats not how you measuer a dish try measuring across the face of the dish....
    Thanks, didn't know that. Always learning.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Down the road
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lnb15k View Post
    What is the diameter? Dish might have been little offcentered to the satellite if the dish size for Agila is OK.
    If it continues, I will have that checked. Thanks.

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    THAILAND
    Posts
    1,437
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mellow View Post
    7.5 meters mesh dish.
    HI Mellow .....as IE said you measure across the face of the dish !
    I can tell you...if its 7.5 **** (2.4 Meter ) mesh then its too small to get a 24 hour signal on Agila ....in Bangkok anyway.[ A SOLID 2.4M dish would probably be ok)
    If its 7.5 meters you are a lucky man and have one of the largest non commercial dishes in Thailand. The only ones I have seen that are bigger are the old UBC dishes, the one on the roof of St John's College near the Bangkok Convention Centre and the US Embassy .

  12. #12
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mellow View Post
    Thanks, didn't know that. Always learning.
    Yeah but I ssume you did get through high school and they do teach you how to measure the diameter of an object. You can also measure the volume it can hold as well.

    Well at least they taught that shit when I went to school lol
    If Evolution works, why so many idiots?


  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Down the road
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by C-BAND View Post
    HI Mellow .....as IE said you measure across the face of the dish !
    I can tell you...if its 7.5 **** (2.4 Meter ) mesh then its too small to get a 24 hour signal on Agila ....in Bangkok anyway.[ A SOLID 2.4M dish would probably be ok)
    If its 7.5 meters you are a lucky man and have one of the largest non commercial dishes in Thailand. The only ones I have seen that are bigger are the old UBC dishes, the one on the roof of St John's College near the Bangkok Convention Centre and the US Embassy .
    Been watching dream for 2 yrs. with no problem, except when power unit went out on Angelbox.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    THAILAND
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default

    i am watching dream on a 75 cm dish up here in northern thailand with a
    signal strenth of about 73 percent.
    mellow
    when you can watch dream what does your signal strenth show
    if my signal drops below 59 percent then normally its a rain or cloud problem
    JOE SOAP

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Down the road
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irdeto2engineer View Post
    Yeah but I ssume you did get through high school and they do teach you how to measure the diameter of an object. You can also measure the volume it can hold as well.

    Well at least they taught that shit when I went to school lol
    40 years ago in high school I probably did, but there's a lot of stuff I learned there that I have forgotten. As a matter of fact I can't recall having to measure the diameter of a circle since high school math. Am I suppose to feel bad about that?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top