Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7

Thread: montura H-H

 1. #1
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  Romania
  Posts
  72
  Posts Thanks / Likes

  Default montura H-H

  E vorba de un Moteck sg-2100, cum se poate aduce la 0? (nu din butonul manual). Am vazut ca are si reset, ce face resetul? S-ar putea folosi din Dreambox goto xx si daca da, cum?

  Problema e ca am schimbat antena si suportul si acum nu mai pot regla curba est-vest, cu toate ca suportul e la poloboc. Reglez pe un satelit, mai merge pe 1-2 apropiati si restul la revedere. Banuiala e ca am prins antena pe tija motorului cand nu era chiar 0 (l-am reglat din butonul manual, dupa ochi).

  Suportul dinainte nu era la poloboc si cu toate astea n-aveam probleme intre 30w si 39e. Antena e un triax 110, mai mare ca cea dinainte, dar motorul o invarte ok.

  Orice sfat e binevenit. Multumesc.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2007
  Posts
  425
  Posts Thanks / Likes

  Default

  butonul reset iti sterge din memorie toate pozitiile salvate anterior se poate folosi si gotox dar iti recomand pozitionarea manuala a satelitilor ku pasi marunti ptr o reglare kat mai corecta
  Dreambox_82

 3. #3
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  Romania
  Posts
  72
  Posts Thanks / Likes

  Default

  rotind antena manual din buton, am constatat ca de fapt antena e pe arc, toti satelitii 30w-39e intra ok fara sa modific elevatie-azimut. Pozitiile memorate ale satelitilor din tabela presetata in motor nu mai corespund. Toti satelitii sunt mai spre est cam cu 10 grade.

  Cum pot aduce la 0 motorul, cum a fost din fabricatie, fara butonul manual?
  Evident, pot sa memorez manual satelitii, dar as vrea sa folosesc tabela presetata. Dupa manual, nu am resetat niciodata motorul. E posibil ca totusi sa fie ceva incorect la montaj, antena-motor-suport?

 4. #4
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Nov 2003
  Posts
  968
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Desi n-o sa-ti placa raspunsul, eu in locul tau as aduce antena la 0 manual, apoi as destrange frumos suruburile de prindere ale antenei si as verifica sa fie totul in linie (adica antena - motor) si pus pe sud, as strange suruburile, iar in dream am sterge toate pozitiile si le-as pune din nou. As reseta inainte de asta si motorul, manual.
  Nu stiu de ce fug unii de GoToX, daca antena e orientata corect nord-sud, elevatia e setata corect, atunci antena se va pozitiona corect pe orice satelit, cu conditia ca valoarea longitudinii si latitudinii sa fie setate corect - se mai poate jongla la aceste valori, prin corectii usoare la longitudine, pana antena merge perfect.

 5. #5
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  Romania
  Posts
  72
  Posts Thanks / Likes

  Default

  eu chiar vreau sa folosesc GoToX, pentru ca avand pusa antena in linie, elevatia dupa carte (suportul e vertical), puneam motorul pe un satelit, dupa care roteam incet tot ansamblul pana prindeam semnal (gaseam practic sudul), reglajul fin era din elevatia antenei si gata, eram pe curba.

  Acum pot roti mult si bine ansamblul motor-antena, sau pun degeaba spre sud, pentru ca GoToX da impresia ca nu mai orienteaza spre satelitul corect. In motor setup lat/long sunt de pe GPS.

  Astazi voi mai sapa, multumesc pentru sfaturi, incerc resetul. M-am tot ferit de asta pentru ca in momentul in care se incarca tabela presetata cu sateliti, pozitia de 0 obtinuta manual va fi considerata ca 0 real, asa ca daca am gresit cateva grade dupa ochi, adio GoToX. Cel putin asa zice in manual. Un pas al motorului = un grad?

 6. #6
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jun 2007
  Location
  26.12°E / 44.42°N
  Posts
  473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  salut
  eu folosesc gotox pe un dm600 si motor opticum dm2200
  nu stiu cit de bun este motorul, dar mie imi pare ok pina acum
  cum se aliniaza fizic ansamblul nu stiu decit teoretic, dar in dream setezi la setup / serv searching / sat conf many sats via disecq rotor, iar la motor setup intrduci coordonatele pe care le obtii de la heavens-above.com (save si atit, nu ai nevoie de next page)

  inca nu am invatat sa setez limitele din softul receptorului (nu am gasit in manual), in rest nu am intimpinat probleme

  sper sa reusesti cu gotox, deoarece cautarea manuala uzeaza foarte tare motorasul electric la fiecare pornire / oprire (in pasi mici)

 7. #7
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2005
  Location
  Tr. Severin
  Posts
  3,273
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cauta un receiver cu diseqC corect/complet implementat :
  - auto goto x ( recalculeaza pozitia satelitilor functie de locatie si satelitul de referinta )
  - autofocus

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top