Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Alexandria
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default SS2 vechi de 4 ani refuza sa mai functioneze!Se mai poate repara?

    Dintr-o data a incetat sa mai functioneze.Zilele trecute a cam batut vintul si am crezut ca a miscat antena.Sau ca este din switchul diseq.Ori ca trebuie schimbat slotul pci ,reinstalat driverul,reinstalat windowsul...Nimic din toate astea.
    Batrinul Nokia 9600 mergea de rupea cu aceasi instalatie cu care ss2 nu mai da nici un semn de viata. Am incercat tot ce-am zis mai sus.N`am verificat inca pe alt pc.Abia maine am posibilitatea sa probez.
    Simptomele sunt urmatoarele :
    -placa este vazuta de xp si de altdvb
    -semnalul nu depaseste 25% ( cu ultimul driver 4.4.1 si cu cel anterior) pe majoritatea tp de pe astra sau hotbird.
    -pe citeva frecvente din pachetele upc si d+ semnalul atinge 100% dar la calitate este 0%, ca atare nu se vede nimic. Niciodata nu am avut mai mult de 85-87% pe astra.
    Undeva era un topic in care se vorbea despre arderea sursei de alimentare a lnb-ului la ss2 dupa citiva ani buni de functionare. Ma gindesc la varianta asta intrucit de noua placa nu vroia sa comute polaritatile la un lnb alps care mergea in schimb perfect cu un stb.

    Defectiunea se poate remedia oare, sau ss2 sunt de ,,unica folosinta" ca mai toate componentele de pc?
    Daca asta o fi buba merge sa fac loop de la un receptor ca sa alimentez lnbul pina cind imi iau alta placa?

  2. #2
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Tzuica city!
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca loopu receiverului merge bine atunci incearca, dar baga un dc blocker intre ss2 si loop a receiverului, sa fi sigur ca in caz de un scurtcircuit nu-ti arde si sursa receiverului. Dai drumu la receiver, pui receiveru pe acelasi post ca ss2 si vezi daca merge. S-ar putea tuneru sa mai fie bun, dar sursa pentru lnb nu, asa mi sa intimplat cu un dvb-s 1.3. Ce trebue inlocuit la un ss2 si daca se gaseste nu stiu, stiu ca ce ar fi trebuit inlocuit la un dvb-s nu se gaseste.

  3. #3
    ............... Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    44*.28
    Posts
    238
    Posts Thanks / Likes

    Default Re-instal

    Quote Originally Posted by tomita View Post
    Dintr-o data a incetat sa mai functioneze.Zilele trecute a cam batut vintul si am crezut ca a miscat antena.Sau ca este din switchul diseq.Ori ca trebuie schimbat slotul pci ,reinstalat driverul,reinstalat windowsul...Nimic din toate astea.
    Batrinul Nokia 9600 mergea de rupea cu aceasi instalatie cu care ss2 nu mai da nici un semn de viata. Am incercat tot ce-am zis mai sus.N`am verificat inca pe alt pc.Abia maine am posibilitatea sa probez.
    Simptomele sunt urmatoarele :
    -placa este vazuta de xp si de altdvb
    -semnalul nu depaseste 25% ( cu ultimul driver 4.4.1 si cu cel anterior) pe majoritatea tp de pe astra sau hotbird.
    -pe citeva frecvente din pachetele upc si d+ semnalul atinge 100% dar la calitate este 0%, ca atare nu se vede nimic. Niciodata nu am avut mai mult de 85-87% pe astra.
    Undeva era un topic in care se vorbea despre arderea sursei de alimentare a lnb-ului la ss2 dupa citiva ani buni de functionare. Ma gindesc la varianta asta intrucit de noua placa nu vroia sa comute polaritatile la un lnb alps care mergea in schimb perfect cu un stb.

    Defectiunea se poate remedia oare, sau ss2 sunt de ,,unica folosinta" ca mai toate componentele de pc?
    Daca asta o fi buba merge sa fac loop de la un receptor ca sa alimentez lnbul pina cind imi iau alta placa?
    Incearca cu un driver mai vechi ,am patit si eu acelasi lucru si am rezolvat instaland din nou aplicatia si drivere mai vechi.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Alexandria
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    S-a dus saraca, si a mai luat si un lnb cu ea! Sau poate viceversa.
    Si asa voiam sa-mi iau skystar HD.
    Din cei care au testat ss HD stie cineva daca functioneaza bine in HD cu un proc AMD X2 3800 si placa video 8600 GT?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca depasesti cerintele minime de calculator, de ce sa nu mearga?
    Din punctul meu de vedere, mai bine dai banii pe un Hauppauge care stie decodare hardware si nu ca ss2 sau ss hd care face decodare software.
    Un hauppauge este undeva in jurul de 650-700 ron, pe cand un ss hd, este undeva in jurul 450-500 ron.

    Si hauppauge-ul asta de care spun, adica WinTV-HVR-4000, stie si dvb-s2 (adica ceea ce stie ss hd), dvb-s, dvb-t.

    http://www.hauppauge.co.uk/pages/pro...a_hvr4000.html

    uite am gasit aici un hauppauge de vanzare:
    http://www.pcupgrader.co.uk/detail.asp?id=177951 , deci ar veni cam 550 ron, fara transport.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ultimo View Post
    ...
    Din punctul meu de vedere, mai bine dai banii pe un Hauppauge care stie decodare hardware si nu ca ss2 sau ss hd care face decodare software.
    Un hauppauge este undeva in jurul de 650-700 ron, pe cand un ss hd, este undeva in jurul 450-500 ron.

    Si hauppauge-ul asta de care spun, adica WinTV-HVR-4000, stie si dvb-s2 (adica ceea ce stie ss hd), dvb-s, dvb-t.

    http://www.hauppauge.co.uk/pages/pro...a_hvr4000.html
    ...
    Cum ai ajuns la concluzia ca stie decodare hardware?
    System Requirements
    PC with 3.2 GHz processor or faster. Or Intel Core Duo processor,...

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cerintele hardware la care faci referire, sunt pentru soft-ul cu care vine placa.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Alexandria
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hauppauge pvr 4000 l-au avut si prin romania la vreo 6-7 milioane.Din Anglia slabe sperante sa-mi parvina placa.Am cautat referinte despre placa pe net si nu prea am gasit.Nu stiu daca AltDVb functioneaza cu el.Sau cit suport are din partea celorlalte softuri pentru dvb.Inclin spre un technotrend 3200 hd in ideea ca poate tunerul e mai sensibil decit la ss-hd.Dar nici aceasta nu e comercializata in Romania.Daca o achizitionezi din strainatate ce te faci cu garantia?
    Asa ca tot sky star e optiunea potrivita pentru mine.Chiar daca are un tuner ca o cizma.

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi dvb=s2 la elstar

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu esti extrem de pretentios, placa skystar hd este perfecta.
    Eu am o ss2 2.6c si merge perfect. Deci si ss-hd, ar trebui sa mearga tot la fel de bine.
    SkyStar HD de la Elstar:http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...2040405b51c25b

    Scuze ca ti-am recomandat altceva.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Alexandria
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci de raspunsuri!

  12. #12
    Junior Member Master
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default SS2 vechi de 4 ani refuza sa mai functioneze!Se mai poate repara?

    Driverile pt. partea hardware nu se por instala fara Cd!
    refref

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top