Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Caut solutie: 3 TrV + 1 provider DTH. Sunt foarte incepator

    Buna.
    Caut o solutie cu 3 TV si un provider de DTH.
    Pe cele 3 TV nu doresc sa se vada acelasi lucru de-odata.

    Mentionez ca deja am cabluj coaxial tras prin pereti, si nu as vrea alte cabluri trase pe langa.

    Ma intereseaza cam toate posibilitatile din punct de vedere tehnic, si ce provider DTH ar merge pe solutiile respective.

    Va multumesc.

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand, trebuie sa iei in considerare 3 receptoare pentru oricare din "multitudinea" de DTH-uri prezente pe piata romaneasca. Iti va trebui o antena de satelit cu un LNB Quad si cablu tras de la acest LNB catre fiecare din cele 3 receptoare. Referitor la abonamente, poti incerca ceva receptoare care stiu sharing(globo,echolite,dreambox daca te tine buzunaru'), si atunci iti va trebui doar o cartela/un abo. Este ceva posibilitate la jijitv cu 2 receptoare/1 abo, totul oficial, in caz ca iti ajung 2. Sharingul se poate face wireless sau wired, dar astea-s detalii
    Oricum, daca esti foarte incepator, nu stiu ce sa-ti recomand...max ar fi cel mai ok dpdv simplitatii shareului...trebuie sa iei doar o cartela, 3 receptoare dar si 3 LNB-uri quad.Boom/Dolce/Digi necesita oaresce cunostinte, dar cu putin ajutor nimic nu-i imposibil. Mai asteapta alte sfaturi pe-aici.
    Bafta la alegere!
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  3. #3
    Wind of change Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Pretutindeni si nicaieri
    Posts
    1,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ce neaparat in sharing.Poti sa alegi varianta de la boom cu trei receptoare platind 7 euro abonamentul + inca 6 euro pentru celelalte 2 receivere pe luna.Se leaga simplu in loop folosind reteaua deja existenta.Aparatura este in custodie si cu 13 euro+tva pe luna ai rezolvat problema.In plus ai primele 3 luni gratuit si un pachet suplimentar la alegere trei luni.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Catre mm7163: nu as vrea sa trag alte cabluri in casa daca asta inseamna LNB quad.

    Cum e configuratia la mine: am o intrare principala care se ramifica in 3 intr-o doza (aici pot sa pun ce splitter vreau). Eu vreau ca antena sa dea semnal la cablul principal, si de acolo sa fie distribuit la restul capetelor.

    Cablurile sunt coaxiale de 75 ohmi.

    Mai.. nu prea am inteles multe din ce mi-ati zis...
    Referitor la boom. Cei de-acolo imi ziceau ca receptorul 1 e master la care se leaga receptorul 2, la care se leaga receptorul 3. Asta inseamna ca pe langa cablurile existente prin pereti, eu trebuie sa mai trag alte cabluri. si eu asta nu vreau.

    Am mai citit pe net si am vazut ca ar fi ceva solutie cu Diseqc ... sau multiswitch dar nu imi imaginez cum ar merge asta din punct de vedere tehnic si ce inseamna.

    Solutii wireless nu prea as vrea.

    A... o remarca... sa zicem ca bugetul nu ar fi un impediment foarte mare...

    Va multumesc.
    Last edited by fix1234; 25th October 2007 at 09:37.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    undeva in bahamas ... as vrea eu
    Posts
    828
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Catre mm7163: nu as vrea sa trag alte cabluri in casa daca asta inseamna LNB quad.

    Cum e configuratia la mine: am o intrare principala care se ramifica in 3 intr-o doza (aici pot sa pun ce splitter vreau). Eu vreau ca antena sa dea semnal la cablul principal, si de acolo sa fie distribuit la restul capetelor.

    Cablurile sunt coaxiale de 75 ohmi.

    Mai.. nu prea am inteles multe din ce mi-ati zis...
    Referitor la boom. Cei de-acolo imi ziceau ca receptorul 1 e master la care se leaga receptorul 2, la care se leaga receptorul 3. Asta inseamna ca pe langa cablurile existente prin pereti, eu trebuie sa mai trag alte cabluri. si eu asta nu vreau.

    Am mai citit pe net si am vazut ca ar fi ceva solutie cu Diseqc ... sau multiswitch dar nu imi imaginez cum ar merge asta din punct de vedere tehnic si ce inseamna.

    Solutii wireless nu prea as vrea.

    A... o remarca... sa zicem ca bugetul nu ar fi un impediment foarte mare...

    Va multumesc.

    Daca nu ai probleme cu bugetu boom la 13 euro/luna fara tva si totul in custodie........ acolo la priza ta principala unde iti vine cablul de la LNB pui multiswitch si conectezi celelalte prize care preuspun ca sunt in camere.... De mers merge f bine .....

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Catre mm7163: nu as vrea sa trag alte cabluri in casa daca asta inseamna LNB quad.
    Da, asta implica un LNB Quad...fiecare iesire merge independent la cate-un receptor.
    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Am mai citit pe net si am vazut ca ar fi ceva solutie cu Diseqc ... sau multiswitch dar nu imi imaginez cum ar merge asta din punct de vedere tehnic si ce inseamna.


    Cam asta e schema cu multiswitch. Din LNB Quattro (atentie, nu Quad) iti intra 4 fire in multiswitch, apoi din multiswitch poti folosi cele din perete ca sa mearga spre fiecare receptor. Cu sharingul, poti folosi de ex receptoare globo cu sharing wireless(ca in schema de mai sus), sau DM-uri cu sharing prin LAN (UTP),etc. Sau vezi ce ti-au zis mai sus cei cu zBoom.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Catre mm7163:

    Deci un multiswitch ar rezolva problema firelor in plus trase in casa (cum am zis, cei de la boom ziceau ca trebuie dintr-un receiver in altul sa mergi cu cablul).

    Trebuie alimentat multiswitch-ul ?
    Unde as gasi mai multe informatii despre multiswitch.

    Nu stii, numai BOOM merge pe solutia asta ?
    Receiverele trebuie sa stie ceva standard ca sa poata folosi multiswitch-ul (in sensul ca oricare provider roman de DTH iti ofera receivere din astea compatibile)?

    Calitatea receptiei e afectata de mutiswitch ? Daca da, o oala mai mare ar rezolva treaba ?

    Multiswitch e diferit de splitter Diseqc ?

    Multumesc mult

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Catre mm7163:
    Deci un multiswitch ar rezolva problema firelor in plus trase in casa (cum am zis, cei de la boom ziceau ca trebuie dintr-un receiver in altul sa mergi cu cablul).
    Un multiswitch rezolva aceasta problema. Nu e musai sa fie puse in loop receptoarele (dintr-unul in altul).
    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Trebuie alimentat multiswitch-ul ?
    presupun ca da
    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Unde as gasi mai multe informatii despre multiswitch.
    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...ad.php?t=55509
    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Receiverele trebuie sa stie ceva standard ca sa poata folosi multiswitch-ul (in sensul ca oricare provider roman de DTH iti ofera receivere din astea compatibile)?
    Nu trebuie receptoare speciale
    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Calitatea receptiei e afectata de mutiswitch ? Daca da, o oala mai mare ar rezolva treaba ?
    Probabil ca au o oarecare pierdere...
    Quote Originally Posted by fix1234 View Post
    Multiswitch e diferit de splitter Diseqc ?
    Dap, un multi switch e mult mai complex decat un comutator diseq
    Un splitter Diseq comuta doar intre 2 sau mai multe LNB-uri si are o singura iesire. Un Multiswitch are mai multe intrari (de la 4 in sus, +1terestru) si mai multe iesiri. In el intra VL/VH/HL/HH si ies toate 4 pe fiecare iesire.

    Pentru exemplificare:

    2sau 4 LNB-uri normale + DiseqC (2x1,4x1) + 1 Receptor:




    LNB Quattro+Multiswitch(5/8 )+8 Receptoare:



    Solutia cu LNB Quad
    (cablu de la LNB la fiecare rec) + 4 Receptoare:

    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult de informatii.
    Acuma vine cealalta parte
    Daca aveti cumva cunostinta, cum s-ar putea sa mearga independent fiecare din cele 3 TV-uri cu costuri de abonament minime ?

  10. #10
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Apoi - fie folosesti abonament la Focus (recomandat) cu receptor Globo sau Opticum sau Echolite cu CR pentru cartela (server) si 2-3 receptoare FTA din aceleasi clasa (client 1,2,3). Partea de sharing va trebui sa o alegi tu - recomandat cu transmitatoare/splitter tip WTR1 (pentru a evita cabluri intinse prin casa) costa ceva mai mult dar merita .
    Last edit : Am recomandat Focus pentru simplitate si economie la partea de antena (quad sau multiswitch , etc) . Poate sa fie si Max daca crezi ca te descurci .
    Last edited by cipaul66; 25th October 2007 at 14:49.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cipaul66 View Post
    receptor Globo sau Opticum sau Echolite cu CR pentru cartela (server) si 2-3 receptoare FTA din aceleasi clasa (client 1,2,3). Partea de sharing va trebui sa o alegi tu - recomandat cu transmitatoare/splitter tip WTR1 (pentru a evita cabluri intinse prin casa) costa ceva mai mult dar merita .
    Poti sa detaliezi asta te rog (chestia cu sharing wireless si receptoare bune, si unde as putea gasi in romania asa ceva)? cum am spus la inceputul postului sunt foarte incepator.

    Quote Originally Posted by cipaul66 View Post
    Last edit : Am recomandat Focus pentru simplitate si economie la partea de antena (quad sau multiswitch , etc) . Poate sa fie si Max daca crezi ca te descurci .
    Celelalte pot fi ? de ex Dolce (m-as abona si la net si tel, ca au cablul pana la poarta la mine), sau DigiTV - imi place grila de programe

  12. #12
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Receptoarele de care iti spuneam au facilitatea de imparti cartela (share) la mai multi utilizatori (pana la 8 clienti) adica receptoare . despre acest lucru poti studia in topicurile deschise in sectiunea receptoare (Globo si Echolite) . Dupa informare poti veni cu intrebari mai pe tema .
    In ceea ce priceste Dolce si Digi trebuie sa studiezi oferta si posibilitatile de pe site-urile oficiale sau de pe sectiunea DTH .
    Sunt destui useri si moderatori care te pot sfatui .

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am mai gandit un pic si de fapt asta m-ar interesa pe mine:
    Last edited by fix1234; 26th October 2007 at 15:13.

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru asta e bun boom.o antena,un cablu din exterior si unde ai distribuitorul de cablu se monteaza un spliter cu power pass cu 3 iesiri.cred ca trebuiesc modificate si prizele din camere ca ele sa lase tensiunea sa treaca.iei 3 receptoare boom in custodie si ai ce vrei pe 3 tv
    boy2good

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    pentru asta e bun boom.o antena,un cablu din exterior si unde ai distribuitorul de cablu se monteaza un spliter cu power pass cu 3 iesiri.cred ca trebuiesc modificate si prizele din camere ca ele sa lase tensiunea sa treaca.iei 3 receptoare boom in custodie si ai ce vrei pe 3 tv
    Dar aia de la boom ziceau ca receiverele trebuie legate in serie.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top