Nordic Satellite AB, operatorul suedez de comunicatii prin satelit, a anuntat, la 20 iunie, deschiderea oficiala a biroului sau de la Bucuresti.

Prezent īn Romānia din anul 2000, Nordic Satellite AB (NSAB) detine si opereaza doi sateliti Sirius care acopera regiunile Nordica si Baltica ale continentului, alaturi de Europa Centrala si de Est, si ofera o gama completa de solutii de comunicare TV, radio, date, Internet si multimedia. Īn Romānia, NSAB ofera servicii mai multor companii de cablu, televiziune ai radio, manifestīndu-si īn mod constant angajamentul fata de dezvoltarea pietei locale de telecomunicatii.

“Sīntem deja de cinci ani parte din procesul de dezvoltare tehnologica a Romāniei. Astazi raspundem dinamicii pietei locale de comunicatii si ne reafirmam interesul si suportul. Prezenta noastra oficiala īn Romānia va genera un impact direct asupra progresului pietei locale, oferind valoare adaugata serviciilor partenerilor nostri. Noi credem ca viitorul este aici. Astazi deja asiguram transmisii HDTV (High Definition TV), ceea ce īnseamna urmatorul pas īn televiziune, prin intermediul Sirius”, a spus Per Norman, General Manager, Nordic Satellite AB.

Directorul biroului NSAB de la Bucuresti este Dana Anghelescu. Compania suedeza a īnceput de asemenea demersurile pentru īnfiintarea unei companii subsidiare īn Romānia.

Nordic Satellite AB (NSAB-Sirius), operator detinut de compania SES Global (75%), care activeaza īn domeniul retelelor de satelit, si de operatorul de stat suedez Swedish Space Corporation (25%), detine si opereaza sistemele de satelit Sirius (Sirius 2 si 3). Compania planuieste sa lanseze īn 2007 un al patrulea satelit, Sirius 4, a carei raza de acoperire va avea centrul deasupra Romāniei.

Sirius este un sistem de transmisie prin satelit care ofera solutii pentru servicii de transmisie TV si radio īn regiunea nordica si baltica ale continentului si īn Europa Centrala si de Est. Satelitii Sirius sīnt amplasati pe pozitia orbitala de 5 grade Est si ofera legaturi de comunicare īn īntreaga Europa.

NSAB este, printre altele,furnizorul de satelit pentru televiziunile din grupul PRO TV, pentru televiziunea de stiri Realitatea TV si pentru cea de-a treia platforma de televiziune digitala prin satelit, programata sa se lanseze oficial la 22 iunie, Max TV. Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat anul trecut, īn Romānia la 2,2 milioane de Euro.