Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce se poate sterge???

    O intrebare care nu am gasit-o si poate fi utila pentru multi care doresc sa aiba mai mult spatiu liber pe dream.Ce programe se pot sterge fara sa afecteze bunul mers al gboxului?

  2. #2
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    O intrebare care nu am gasit-o si poate fi utila pentru multi care doresc sa aiba mai mult spatiu liber pe dream.Ce programe se pot sterge fara sa afecteze bunul mers al gboxului?
    nu stergi nimic.incarci o imagine max.var si ai spatziul necesar pt a instala cateva addon si emu avand in acelasi timp memorie destula ca dreamul sa mearga bine si sa nu crasheze.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!

    Se poate vedea undeva ori pe dream, ori pe computer cu ajutorul unui program, cat spatiu e ocupat in Dreambox si cat mai este liber? Si ce capacitate de stocare are un Dreambox (500-S)?


    BAV

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BAV View Post
    Salut!

    Se poate vedea undeva ori pe dream, ori pe computer cu ajutorul unui program, cat spatiu e ocupat in Dreambox si cat mai este liber? Si ce capacitate de stocare are un Dreambox (500-S)?


    BAV
    In Telnet, dai comanda free.
    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default :D

    Salut!

    Am dat comanda free in Telnet si in adevar au aparut statisticile cu memoria.

    Dar intrebarea mea este daca statisticile afisate se refera la memoria RAM (care apare si in manual ca e de 32 MB) sau e spatiul de stocare al Dream-ului?

    Sau asta e unul si acelasi lucru in cazul Dreambox-ului? (Vreau sa spun RAM-ul de care se vorbeste in manual se foloseste si ca Random Access Memory si si ca spatiu pentru stocarea fisierelor, pluginurilor, etc. ? ) Intreb asta pentru ca am facut un backup care avea 8 MB si ceva... si dupa stergerea acestui fisier de 8 MB, imi arata ca mai am liber 3 (spatiu care banuiesc ca il aveam si inainte de a face backup-ul... si nu ar fi incaput imaginea)

    La comada free imi arata ca mai am doar 3000 si ceva liberi. E prea putin sau e OK?


    BAV

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    free e ptr. ram
    ptr. spatiu de stocare (disk, flash, etc) e df
    Solutia la misterul cu backupul de 8M este ca l-ai facut in /tmp care este in ram nu in flash.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!

    Am dat mai inainte comanda df dar nu stiu sa... hmm... cum sa spun... interpretez rezultatele aparute

    Imi apar doua randuri la care la unul e used 100% iar la celalalt 60%. Dreambox-ul are partitii?

    Si mai vreau sa intreb ceva: in capul tabelului apare 1k-blocks, asta inseamna ca numarul 3840 de dedesubt, de la prima "partitie" inseamna 3840 de 1k-blocuri? Adica ~3840000 bytes = ~3MB?

    BAV

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    572
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da si tu
    df -h

    Sau ca sa scapi de telnet, BP->Addons>Setup ar trebui sa-ti arate cit spatiu mai ai liber.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top