Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox DM 500-S Backup

    Salut!

    Inainte de a schimba setari si eu stiu... de a face unele "prostii" prin Dreambox (ca in ultima vreme tot testez setari si asa) mi-am pus problema de a face un Backup a tot ceea ce am pe Dreambox acum, inclusiv setari, canale, pluginuri si absolut tot - si asta pana mai functioneaza deci pana nu fac ceva setare si sa se intample ceva

    Am gasit intr-un meniu o comanda de backup, dar la final mi-a aparut pe ecran "Backup not successful". Si nu cred ca s-a facut niciun backup.

    Si vreau sa intreb daca exista vreun program sau vreo metoda anume cu care sa faci un astfel de backup (am cautat pe internet si am gasit ceva cu telnet dar se referea la alt model de Dreambox, si am citit metoda dar la un moment dat apareau niste butoane pe care trebuia sa apesi, butoane pe care eu nu le am pe telecomanda: "Lame" parca era unul si "Dream" altul).

    Si... la fel de important... poate chiar MAI important cum se restaureaza backup-ul inapoi pe Dreambox, daca Doamne fereste se intampla ceva


    Multumesc anticipat,

    BAV

  2. #2
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Talking hi

    Quote Originally Posted by BAV View Post
    Salut!

    Inainte de a schimba setari si eu stiu... de a face unele "prostii" prin Dreambox (ca in ultima vreme tot testez setari si asa) mi-am pus problema de a face un Backup a tot ceea ce am pe Dreambox acum, inclusiv setari, canale, pluginuri si absolut tot - si asta pana mai functioneaza deci pana nu fac ceva setare si sa se intample ceva

    Am gasit intr-un meniu o comanda de backup, dar la final mi-a aparut pe ecran "Backup not successful". Si nu cred ca s-a facut niciun backup.

    Si vreau sa intreb daca exista vreun program sau vreo metoda anume cu care sa faci un astfel de backup (am cautat pe internet si am gasit ceva cu telnet dar se referea la alt model de Dreambox, si am citit metoda dar la un moment dat apareau niste butoane pe care trebuia sa apesi, butoane pe care eu nu le am pe telecomanda: "Lame" parca era unul si "Dream" altul).

    Si... la fel de important... poate chiar MAI important cum se restaureaza backup-ul inapoi pe Dreambox, daca Doamne fereste se intampla ceva


    Multumesc anticipat,

    BAV

    ceea ce cauti u gasesti aici http://www.rdi-dreambox.com/showfile...0/+/Utilities/ se numeste FlashWizardPRO si e ff simplu de utilizat te vei descurca fara probleme..in plus poate mai vrei sa testezi si alte imag. te va ajuta..

  3. #3
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti recomand sa faci back-up manual, nu e asa de complicat. In plus, back-up contine absolut tot, inclusiv setarile dreamului, cam-uri, settings etc.

    Pentru back-up:
    Intra cu Telnet in dream si da comanda:
    cat /dev/mtd/3 > /var/tmp/backup.img <enter>
    apoi transfera prin FTP fisierul backup.img in calculator

    Ca sa restaurezi un back-up:
    Copiaza (FTP) din calculator in dream fisierul backup.img (sau cum se numeste el), apoi intra cu Telnet in Dream si da comenzile:
    cd /var/tmp <enter>
    eraseall /dev/mtd/3 && cp backup.img /dev/mtd/3 <enter>
    reboot <enter>

    Enjoy!

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multam SatWien ! pe asta nu o mai stiam
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    exista pe undeva o lista a comenzilor care se pot da in telnet si efectele acestora, evident pentru dream ?
    Gigel


  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    exista pe undeva o lista a comenzilor care se pot da in telnet si efectele acestora, evident pentru dream ?
    Intrii cu telnet si apesi TAB de 2 ori.
    Pentru explicatii, google: man busybox

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca am pus mai de mult, aici, pe forum, un manual complet Busybox si a fost urcat si pe rdi-dreambox.com. Il gasesti pe undeva p'acolo, pe la documentatii. Dar atentie, nu toate comenzile Busybox au fost preluate in sursa compilata pentru Dream, ar fi iesit o imagine mult prea mare pentru a incapea in Dream.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default Am reusit! :D

    Salut!

    Am reusit sa fac un backup cu metoda descrisa de SatWien! A mers din prima si s-a creat in mai putin de 5 secunde Mi-a trebuit mai mult pana sa gasesc unde s-a salvat fisierul backup.img, eu cautandu-l in /var/tmp, dar nu exista un folder /tmp in /var si am vrut sa iau toate folderele la rand, dar cand am ajuns in root am ochit acolo un folder /tmp si am zis sa caut acolo intai si acolo era 8 MB si ceva are

    Multumesc mult pentru ajutor

    Inca o precizare... eu am sters de pe Dreambox fisierul backup.img. Banuiesc ca nu trebuie sa ramana acolo, nu?

    Si mai as vrea sa intreb... cat spatiu exista pe un Dreambox DM 500-S? Deci memorie pentru stocat ca nu imi aduc aminte sa fi vazut asta prin manual... ma mai uit o data chiar acum, poate cine stie


    BAV

  9. #9
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si in Dreambox Control Center este la Setings o optiune de backup pe pc .

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DreamUP .Daca flashuieste cind altele dau gres , atunci trebuie ca stie el ceva .

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    FlashWizard 6.3 (pro) e excelent pentru asa ceva. Cel putin eu l-am folosit destul de mult si e OK.
    La realizarea backup-ului se poate opta pentru numele imaginii (al backup-ului) ce va rezulta, se alege folderul din comp unde doresti sa fie copiat, apoi stai si te uiti cum il creeaza, apoi copiaza in comp si apoi arhiveaza.
    E o placere sa lucrezi cu acest program.

  12. #12
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BAV View Post
    Salut!

    Inca o precizare... eu am sters de pe Dreambox fisierul backup.img. Banuiesc ca nu trebuie sa ramana acolo, nu?

    Si mai as vrea sa intreb... cat spatiu exista pe un Dreambox DM 500-S? Deci memorie pentru stocat ca nu imi aduc aminte sa fi vazut asta prin manual... ma mai uit o data chiar acum, poate cine stie


    BAV
    Foarte bine ai facut ca ai sters din /tmp/ fisierul backup. In mod normal tot ce este in /tmp/ este sters dupa orice reboot, dar e bine sa nu te bazezi pe asta.
    Vis-a-vis de memorie, verifica tot timpul sa ai cel putin 80% libera. Ideal ar fi in jur de 70%, dar DM500 are putina memorie si se umple imediat.

    Cand faceam "back-up"-uri (acum mi-e cam lene de asa ceva ), generam fisiere cu un nume usor de retinut, de genul "071106_gbox_OK" adica pe 06.11.2006 am un backup cu o configuratie in care gboxul mergea bine. Important e sa incepi cu data in formatul de mai sus, pentru a-ti afisa fisierele in ordine cronologica. Normal, fiecare are propriul algoritm, asta e doar o idee.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!

    Exact asa fac si eu backup-urile, numai ca eu pun in paranteze data si scriu anul intreg si la cwshare.cfg, si la intreg folder-ul AltDVB, acuma si la backupurile de Dreambox si la orice fac backup (documente la care lucrez mai multe zile, save-uri la jocuri, poze, si eu mai stiu)

    (2007-10-23)backup.img arata backupul facut ieri la Dreambox de exemplu

    Inainte scriam luna in cuvinte si dupa un anumit numar de luni m-a deranjat ca nu erau in ordine... dupa aia am scris luna in cifre, dar o puneam cum se pune la noi, adica ziua urmata de luna... si iara nu era bine, ca nu erau ordonate save-urile, si dupa aia am pus luna prima si dupa aia data (cu anul inainte, desigur) si asa totul e OK la poze e folositoare chestia asta mai ales deci la folderele unde sunt poze

    Referitor la memorie... unde pot vedea cat e free?

    Multumesc,

    BAV

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Not at my desk
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pt a vedea cat mai e free din memorie...
    In Telnet, dai comanda free.
    Last edited by ccris; 15th November 2007 at 20:20.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top