Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Recomandare - solutie tehnica DIGI + alti sateliti

    Salutare.

    Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu o recomandare tehnica. Avand in vedere ca atunci cand mi-am pus antena satelit, instalatorul a profitat de lipsa mea de cunostinte in domeniu si mi-a vandut o prostie de receiver si mi-a facut o montare proasta, as vrea ca macar in continuare sa nu patesc la fel.

    Asadar, am o antena satelit proprie (cu diametru mare) si 2 receivere de la Digi. In momentul de fata nu pot viziona decat posturile de la Digi si nici macar pe alea pe toate. As vrea sa pot vedea si posturile verticale de la Digi si alte posturi de pe alti sateliti, fara insa a fi obligat sa schimb satelitul din motor. Pentru asta am inteles ca as avea nevoie de un LNB twin sau chiar quad si un disecq (nu stiu ce face fiecare din cele 2 componente). In plus, as vrea sa nu mai platesc doua abonamente separate la Digi si deci am nevoie si de un receiver dublu probabil (in locul celor doua receivere actuale).

    Prin urmare va rog sa-mi recomandati solutia tehnica in termeni pe care sa-i inteleg si eu (adica sa mi se spuna ce face fiecare componenta), astfel:
    - daca imi pun un LNB quad trag 4 fire pana unde? Pana intr-un receiver? Sau pana in cele 2 receivere pe care le am acum?
    - pot monta eu singur pe antena acest LNB? disecqul la ce foloseste? Sau am nevoie de un instalator?
    - Cu un LNB quad ce sateliti pot vedea? Merita sa achizitionez un astfel de LNB? sau posturile care sunt FTA sunt doar arabesti? Pe mine m-ar interesa posturi gen TV5, Arte, Euronews M6 etc.
    - in ceea ce priveste receiverul twin, trebuie sa trag si din acesta inca alte fire pana in alt televizor?
    - as putea gasi un instalator profesionist care sa ma rezolve cu aceste cerinte? \cat ar costa oare? stau la 35 km de bucuresti pe DN1
    - instalatorii Digi sunt obligati sa vina sa ma ajute (binenteles contra cost)?
    - exista anumite marci mai bune la care sa ma orientez?

    Multumesc.

  2. #2
    ............... Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    44*.28
    Posts
    238
    Posts Thanks / Likes

    Default Search!

    Quote Originally Posted by Philidam View Post
    Salutare.

    Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu o recomandare tehnica. Avand in vedere ca atunci cand mi-am pus antena satelit, instalatorul a profitat de lipsa mea de cunostinte in domeniu si mi-a vandut o prostie de receiver si mi-a facut o montare proasta, as vrea ca macar in continuare sa nu patesc la fel.

    Asadar, am o antena satelit proprie (cu diametru mare) si 2 receivere de la Digi. In momentul de fata nu pot viziona decat posturile de la Digi si nici macar pe alea pe toate. As vrea sa pot vedea si posturile verticale de la Digi si alte posturi de pe alti sateliti, fara insa a fi obligat sa schimb satelitul din motor. Pentru asta am inteles ca as avea nevoie de un LNB twin sau chiar quad si un disecq (nu stiu ce face fiecare din cele 2 componente). In plus, as vrea sa nu mai platesc doua abonamente separate la Digi si deci am nevoie si de un receiver dublu probabil (in locul celor doua receivere actuale).

    Prin urmare va rog sa-mi recomandati solutia tehnica in termeni pe care sa-i inteleg si eu (adica sa mi se spuna ce face fiecare componenta), astfel:
    - daca imi pun un LNB quad trag 4 fire pana unde? Pana intr-un receiver? Sau pana in cele 2 receivere pe care le am acum?
    - pot monta eu singur pe antena acest LNB? disecqul la ce foloseste? Sau am nevoie de un instalator?
    - Cu un LNB quad ce sateliti pot vedea? Merita sa achizitionez un astfel de LNB? sau posturile care sunt FTA sunt doar arabesti? Pe mine m-ar interesa posturi gen TV5, Arte, Euronews M6 etc.
    - in ceea ce priveste receiverul twin, trebuie sa trag si din acesta inca alte fire pana in alt televizor?
    - as putea gasi un instalator profesionist care sa ma rezolve cu aceste cerinte? \cat ar costa oare? stau la 35 km de bucuresti pe DN1
    - instalatorii Digi sunt obligati sa vina sa ma ajute (binenteles contra cost)?
    - exista anumite marci mai bune la care sa ma orientez?

    Multumesc.
    Daca dai un search pe acest forum vei gasi toate informatiile care te intereseaza .Sigur vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale.

  3. #3
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Philidam View Post
    Salutare.

    Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu o recomandare tehnica. Avand in vedere ca atunci cand mi-am pus antena satelit, instalatorul a profitat de lipsa mea de cunostinte in domeniu si mi-a vandut o prostie de receiver si mi-a facut o montare proasta, as vrea ca macar in continuare sa nu patesc la fel.

    Asadar, am o antena satelit proprie (cu diametru mare) si 2 receivere de la Digi. In momentul de fata nu pot viziona decat posturile de la Digi si nici macar pe alea pe toate. As vrea sa pot vedea si posturile verticale de la Digi si alte posturi de pe alti sateliti, fara insa a fi obligat sa schimb satelitul din motor. Pentru asta am inteles ca as avea nevoie de un LNB twin sau chiar quad si un disecq (nu stiu ce face fiecare din cele 2 componente). In plus, as vrea sa nu mai platesc doua abonamente separate la Digi si deci am nevoie si de un receiver dublu probabil (in locul celor doua receivere actuale).

    Prin urmare va rog sa-mi recomandati solutia tehnica in termeni pe care sa-i inteleg si eu (adica sa mi se spuna ce face fiecare componenta), astfel:
    - daca imi pun un LNB quad trag 4 fire pana unde? Pana intr-un receiver? Sau pana in cele 2 receivere pe care le am acum?
    - pot monta eu singur pe antena acest LNB? disecqul la ce foloseste? Sau am nevoie de un instalator?
    - Cu un LNB quad ce sateliti pot vedea? Merita sa achizitionez un astfel de LNB? sau posturile care sunt FTA sunt doar arabesti? Pe mine m-ar interesa posturi gen TV5, Arte, Euronews M6 etc.
    - in ceea ce priveste receiverul twin, trebuie sa trag si din acesta inca alte fire pana in alt televizor?
    - as putea gasi un instalator profesionist care sa ma rezolve cu aceste cerinte? \cat ar costa oare? stau la 35 km de bucuresti pe DN1
    - instalatorii Digi sunt obligati sa vina sa ma ajute (binenteles contra cost)?
    - exista anumite marci mai bune la care sa ma orientez?

    Multumesc.
    1. Daca ai doar 2 receivere, tragi doar 2 fire din LNB QUAD pana la fiecare
    2. Poti. Pt alt satelit iti trebuie inca un LNB (simplu) si un comutator diseq
    3. Cu LNB Quad poti vedea posturile de pe un satelit pe mai multe receivere. Pt posturile de pe Hotbird ti-am raspuns la 2.
    3. Da. Cel pt telecomanda si cel pt TV (RF)

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rpintea View Post
    1. Daca ai doar 2 receivere, tragi doar 2 fire din LNB QUAD pana la fiecare
    2. Poti. Pt alt satelit iti trebuie inca un LNB (simplu) si un comutator diseq
    3. Cu LNB Quad poti vedea posturile de pe un satelit pe mai multe receivere. Pt posturile de pe Hotbird ti-am raspuns la 2.
    3. Da. Cel pt telecomanda si cel pt TV (RF)
    Multumesc.

    Deci imi trebuie un LNB dublu din care trag doua fire pt cele 2 receivere ca sa pot vedea canalele verticale de la Digi. Altfel instalatia pe care o am acum (un singur fir pana in casa care se spliteaza catre doua receivere) nu-mi permite sa vad programele verticale.
    Pot gasi si o alta solutie prin care trag doar un fir in casa si din casa sa-l splitez catre doua receivere si sa vad canalele verticale?

    Ca sa rezum, imi trebuie un LNB quad pt mai multe receivere acelasi satelit si inca cateva lnburi pt ceilalti sateliti.
    Asa?

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    Johansson Multiband Converter
    Stacker-Kit

    Neue Version




    Set bestehene aus
    Stacker inkl. Wetterschutzgehäuse, Destacker inkl. Netzteil,
    4 Sat-Kabel, Kabelbinder


    Sie haben nur eine LNC Leitung und wollten trotzdem einen TWIN Receiver
    oder zwei Receiver anschliessen ?

    Dann ist der Stacker Kit von Johansson genau das richtige !
    In die bestehende LNC Leitung wird bei der Antenne der Stacker montiert und beim
    Satellitenreceiver der Destacker.
    Jetzt wird der TWIN LNC ( beide Leitungen ) bei der Antenne an den Stacker angeschlossen und in der
    Wohnung beim Destacker haben Sie zwei Ausgänge, wie wenn Sie zwei seperate Kabel hätten.
    Jeder dieser beiden Anschlüsse kann das ganze Spektrum von Satelliten empfangen
    ( egal ob H oder V, unterer oder oberer Bereich )
    Der Anschluss ist sehr einfach, alle Kabel werden mitgeliefert.


    Kurzbericht:

    Habe den Stacker selbst getestet. Funktioniert sehr gut:
    Wavefrontier T 55, 2 Twin LNC MTI, Johannson Twin-DiSEqC Relais und
    zwischen Relais und Receiver waren 60 m Satkabel.
    Auch in den obersten Frequenzen keine Probleme, z.B. ORF Transponder.
    Ich kann das Ding nur empfehlen, wenn z.B. zwei Anschlüsse benötigt werden.

    Testbericht in der TELE-satellit international

    € 149,-

    In den Warenkorb legen

    Anleitung ( englisch )



    ar fi si asta o solutie .

    Alle Preise inkl. MWSt.
    Irrtum oder Preisänderungen vorbar
    Nu prea inteleg olandeza sau ce limba o fi. insa din manualul in engleza, zi-mi te rog daca am inteles bine:

    acest convertor este exact solutia de care am nevoie in sensul ca indiferent daca am doua oale de satelit sau LNB quad, pot trage doar un cablu in casa si apoi dintr-un punct din casa catre toate celelalte televizoare. Exact ce am acum, insa daca montez acest convertor in plus ma lasa sa vad si canalele verticale, nu?

    mai are si alte avantaje? Pretul e un pic cam piperat ... 200Eur

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca am satelitul pus pe Digi, pot sa montez un LNB quad sa vad mai multi sateliti? Daca da, in pozitia in care este fixata antena, pot sa vad si Hotbird sau alti sateliti cu canale interesante gen TV5, Arte?

    Sau e mai bine sa-mi pun mai multe antene fiecare pe cate un satelit? Si apoi prin acel convertor sa-mi trag printr-un singur fir semnalul in casa si apoi spre fiecare TV?

  7. #7
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca vrei mai multi sateliti, ai nevoie de tot atatea LNB-uri, exceptie facand satelitii "lipiti"......

    Adauga in conserva DIGI urmatoarea frecventa:
    12399 H 28000 - TV 5 Monde Europe
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bibbicu View Post
    Daca vrei mai multi sateliti, ai nevoie de tot atatea LNB-uri, exceptie facand satelitii "lipiti"......

    Adauga in conserva DIGI urmatoarea frecventa:
    12399 H 28000 - TV 5 Monde Europe
    Merci pentru frecventa. Daca mai stii si altele ...


    Spune-mi te rog daca pt fiecare satelit imi trebuie cate un LNB, atunci LNB quad la ce foloseste?
    Si de asemenea, pana la urma care este diferenta dintre multiswitch si convertorul propus mai sus?

  9. #9
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://en.kingofsat.net/

    ; [ downloaded from www.kingofsat.net (c) 2007-10-27 08:22:21 ]
    [SATTYPE]
    1=3592
    2=Thor 2/3, Intelsat 10-02 (1°W)

    [DVB]
    0=65
    1=10987,V,5632,34,DVB-S
    2=11006,V,6111,56,DVB-S
    3=11094,V,5632,34,DVB-S
    4=11164,V,1450,78,DVB-S
    5=11172,V,6111,34,DVB-S
    6=11181,V,3100,78,DVB-S
    7=11188,V,2142,34,DVB-S
    8=11216,V,24500,78,DVB-S
    9=11229,H,24500,78,DVB-S
    10=11247,V,24500,78,DVB-S
    11=11261,H,24500,78,DVB-S
    12=11278,V,24500,78,DVB-S
    13=11293,H,24500,78,DVB-S
    14=11309,V,24500,78,DVB-S
    15=11325,H,24500,78,DVB-S
    16=11341,V,25000,23,S2
    17=11357,H,24500,78,DVB-S
    18=11372,V,24500,78,DVB-S
    19=11389,H,24500,78,DVB-S
    20=11403,V,24500,78,DVB-S
    21=11421,H,25000,23,S2
    22=11434,V,25000,23,S2
    23=11463,V,6111,34,DVB-S
    24=11471,V,6111,34,DVB-S
    25=11481,V,6111,34,DVB-S
    26=11487,V,3100,78,DVB-S
    27=11490,V,6111,,DVB-S
    28=11497,V,3200,34,DVB-S
    29=11502,V,3200,78,DVB-S
    30=11508,V,6666,34,DVB-S
    31=11517,V,5632,34,DVB-S
    32=11525,V,6111,78,DVB-S
    33=11535,V,6111,34,DVB-S
    34=11548,V,3472,78,DVB-S
    35=11553,V,6111,34,DVB-S
    36=11727,V,28000,56,DVB-S
    37=11747,H,28000,78,DVB-S
    38=11823,H,28000,78,DVB-S
    39=12054,H,28000,34,DVB-S
    40=12149,V,28000,56,DVB-S
    41=12169,H,28000,78,DVB-S
    42=12226,V,28000,34,DVB-S
    43=12246,H,28000,56,DVB-S
    44=12303,V,27800,34,DVB-S
    45=12322,H,27800,34,DVB-S
    46=12341,V,28000,23,DVB-S
    47=12361,H,28000,23,DVB-S
    48=12380,V,28000,56,DVB-S
    49=12399,H,28000,78,DVB-S
    50=12419,V,28000,23,DVB-S
    51=12438,H,28000,23,DVB-S
    52=12456,V,28000,34,DVB-S
    53=12476,H,27800,34,DVB-S
    54=12520,V,17500,34,DVB-S
    55=12527,H,27500,34,DVB-S
    56=12563,H,27500,34,DVB-S
    57=12563,V,27500,34,DVB-S
    58=12607,V,27500,34,DVB-S
    59=12608,H,27500,34,DVB-S
    60=12643,H,27500,34,DVB-S
    61=12643,V,27500,34,DVB-S
    62=12686,V,27500,34,DVB-S
    63=12687,H,27500,34,DVB-S
    64=12723,H,27500,34,DVB-S
    65=12735,V,8800,56,DVB-S

    ; [ downloaded from www.kingofsat.net (c) 2007-10-27 08:22:21 ]
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top