Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    117
    Posts Thanks / Likes

    Smile configurare ip dreambox

    salut,
    routerul are ip configurat 192.168.2. 100.pe ce ,,linie'' recomandati sa dau ip la dreambox ?
    multumesc.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e destul de irelevant, cat timp 'matchuie' subnest maskul retelei si nu mai exista unul la fel.

    daca ai subnest mask 255.255.255.0, ii poti da orice ip in forma 192.168.2.x, cu x diferit de 100 si de ip-ul compului sau a ce mai ai in retea.

    recomandare: la dreambox scoate dhcp-ul si da-i ip fix local, te va ajuta in forwardarea porturilor din router


    Forza MILAN!

  3. #3
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Lightbulb

    Te invat o smecherie, dar nu o mai spune si la altii : lasa in prima faza DHCP-ul activat, dreamul isi va lua toate setarile corecte (pentru orice eventualitate verifica daca poti descarca ceva de pe net direct in dream), dupa care dezactiveaza DHCP si va ramane pe setari corecte dar si cu IP fix! E voila, ai rezolvat usor toate configurarile IP-ului ...

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta ar trebui sa spui ca ai invatat-o de la mine.

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Lume, lume! Smekeria asta o stia si Nrares dar mie a uitat sa mi-o spuna si mie cand m-am apucat de gb0x

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa usor va lasati "pe mana" dreamului ?
    E adevarat ca dreamul isi ia IP din clasa in care e setat routerul sa dea IP-uri si in limita stabilita de utilizator, in router, ca acesta sa dea IP-uri.
    Totusi, pentru cei mai pretentiosi, care seteaza mai drastic routerul, si dezactiveaza DHCP din router, metoda manuala ramane, adica pui IP care vrei, cu conditia ca primele 3 grupe din IP sa fie aceleasi ca la router, comp, alte dispozitive din retea si variaza ultimul grup.

  7. #7
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Talking hi

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Lume, lume! Smekeria asta o stia si Nrares dar mie a uitat sa mi-o spuna si mie cand m-am apucat de gb0x
    eu o stiam cu mult inainte de a-mi lua dream-uri*...

  8. #8
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Talking hi

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Lume, lume! Smekeria asta o stia si Nrares dar mie a uitat sa mi-o spuna si mie cand m-am apucat de gb0x
    eu o stiam cu mult inainte de a-mi lua dream-uri*...

    scuze ..nu am vrut sa postez de doua ori.

  9. #9
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cartita View Post
    Asa usor va lasati "pe mana" dreamului ?
    E adevarat ca dreamul isi ia IP din clasa in care e setat routerul sa dea IP-uri si in limita stabilita de utilizator, in router, ca acesta sa dea IP-uri.
    Totusi, pentru cei mai pretentiosi, care seteaza mai drastic routerul, si dezactiveaza DHCP din router, metoda manuala ramane, adica pui IP care vrei, cu conditia ca primele 3 grupe din IP sa fie aceleasi ca la router, comp, alte dispozitive din retea si variaza ultimul grup.
    Mooo, omu' care a intrebat e incepator, lasa-l s-o ia usor, apoi are tot timpul sa treaca la setari manuale.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top