Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default Exista pozitioner pt H-H ?

    Exista pozitioner compatibil cu montura H-H DiSEqC1.2 ?
    Acum folosesc dreamul 500 dar as vrea sa nu-i solicit prea mult sursa care si asa este firava.
    Gigel


  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, uite asa ceva folosesc eu, si sunt multumit... http://www.dvbshop.cz/?w=produkt&id=51
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Brasov-Brasso-Kronstadt
    Posts
    622
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mm7163 View Post
    Da, uite asa ceva folosesc eu, si sunt multumit... http://www.dvbshop.cz/?w=produkt&id=51
    gasim asa ceva si la noi ?
    acesta se preteaza numai pt H-H ?
    4w,1w,5e,13e - humax II (triax 1.1m)
    39e - dm7020, echo790 (0.85m) BV
    2 coship-uri dolce in dulap

  4. #4
    Think free! Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://www.xbyte.ro/subcateg/moreinfo.php?articol=366
    Eu am de un an si jumatate si merge brici cu actuator.
    Gabitzu
    Vu+ Duo2

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi gigelsat,

    Dupa cite stiu,nu se mai face Digibox{pozitioner}pentru monturile H/H,ce se gaseste-in magazinele de specialitate-acum sint ramase de citiva ani.E bun nu numai pentru Dreambox,ci pentru toate tipurile de receptoare si placile SS2.
    Apropo,as vrea sa stiu,cei care au acest pozitioner,cum si-au memorat satelitii care au transponderi numai in polaritatea H{orizontala},cum ar fi:Amos,NSS7,etc?
    satelescu

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu l-am luat de la prosat acu vreoun an-doi pt un ss2.Am mai vazut acu vreo 2 luni parca pe raft. Suna la ei, vezi daca mai ai, chit ca pe site e "stoc 0".
    @satlescu: nu am satelitii aia memorati. Dar care ar fi problema cu acesti sateliti?
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [quote=mm7163]nu am satelitii aia memorati. Dar care ar fi problema cu acesti sateliti?[quote]

    Nu cu satelitii respectivi e problema,ci cu Digibox!?Conform schemei de instalare a pozitionerului cu montura H/H din brosura si a textului care explica cum se memoreaza fiecare satelit,totul pare usor si n-ar fi probleme de niciun fel.BUT...,un mare dar apare atunci cind incerci sa memorezi acei sateliti care transmit doar pe polaritatea orizontala.Daca urmezi pasii indicati de brosura pe polaritatea verticala,adica trecerea de la un satelit la altul{tot pe polaritatea verticala},nu-i nicio o problema,pozitionerul execute comenzile pe care le dai din telecomanda pina ce-ai gasit semnalul cel mai bun pentru memorare,insa daca treci pe alt satelit cu transponder cu polaritate orizontala vei vedea ca montura se deplaseaza ori la pozitia zero,sau la prima pozitie memorata.Aceasta miscare "neastepta" pune probleme de memorare daca vrei sa pui mai multi sateliti,cum spuneam pe cei cu pol.H!
    Ce spun acum e valabil doar pentru Digibox-ul Strong.Poate ca numai la mine a aparut aceasta "ciudatenie",care in paranteze fie spus n-ar trebui sa existe.De aceea am intrebat si doresc sa stiu daca si altii sint patiti?
    Si totusi exista o rezolvare,de fapt un artificiu la care am recurs ca sa memorezi satelitii vizati de mine,indiferent de polaritatea folosita!Eu am memorati acum 38 de sateliti pe pozitioneri si nu-s probleme de comanda!
    Incercati si vedeti daca ce spun e valabil si la voi,daca nu,atunci inseamna ca ceva nu-i bine la mine,problema pe care totusi am rezolvat-o printr-un mic "truc".
    satelescu

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc tuturor. Acum, dupa meciurile de fotbal, vin cu o noua nedumerire.
    Pentru ceea ce am solicitat eu este suficient cablul coaxial pe care il am deja pus sau este necesara amplasarea unui cablu suplimentar pentru alimentare?
    Gigel


  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca pozitionerul SRT V50 NU este pentru motor H-H (merge doar cu actuator).
    Ai nevoie de ceva de genul Strong SRT Digibox: http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=1487
    Alimentarea motorului se face prin cablul coaxial, deci nu ai nevoie de alt cablu.

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt multe modele de pozitionere care stiu si HH, cum ar fi unele de la Moteck, Jaeger, etc. In specificatii apare: compatible with HH mounth, dar nu zice nimeni nimic si de GoToX. La Digibox intradevar scrie in specificatii ca stie si GoToX.
    Si acum doua pareri personale: HH fara GoToX nu are farmec iar Dreamboxul merge, la fel ca multe alte receptoare, actionand direct HH-ul si nemaifiind nevoie de un pozitioner, mai ales daca antena nu trece de 1 m diamentru, astfel ca nu mai trebuie atatea griji cu "menajarea" sursei.
    Ia aruncati o privire pe aici sa vedeti ce de pozitionere: http://www.alibaba.com/showroom/Sate...ositioner.html

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    Vezi ca pozitionerul SRT V50 NU este pentru motor H-H (merge doar cu actuator).
    Ai nevoie de ceva de genul Strong SRT Digibox.
    Pai cine-o zis ceva de V50? Nu de digibox vorbim mai sus?
    @satlescu: Nu cred ca e cazul la mine sa apara acea problema, deoarece am un cablu SS2<->ComutatorDiseqC-LNB-uri si altul Digibox<->HH, iar satelitii sunt memorati individual...adica mergeam stanga/dreapta pana gaseam satelitul{pana aparea semnal maxim pe o frecventa}, apoi memoram, samd. Deci nu prea poate aparea problema amintita de tine, pt ca Digiboxu meu comanda un motoras, si atat...n-are treaba cu polarizari samd.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default pozitioner

    Gasesti si la mondostyle(modoplast),am vrut sa iau si eu asa ceva deoarece pentru un galaxis pop S nu aveam suport hw pt motor.Si nici nu e scump.



  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mm7163: Linkul lui gabitzu "duce" la un Pozitioner SRT V50.
    Sa nu induca omul in eroare daca nu citeste atent!

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    @mm7163: Linkul lui gabitzu "duce" la un Pozitioner SRT V50.
    Sa nu induca omul in eroare daca nu citeste atent!
    Ah, ok, scuze, n-am vazut.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stati linistiti ca omul e marisor si stie sa citeasca

    Au la Mondoplast pe stoc si ieftin dar sunt doua probleme:
    1. scoate 500mA
    2. interpus intre Dream si H-H duce la o scadere a semnalului cu cca 20% ceea ce poate fi foarte mult in unele cazuri
    (asta dintr-o discutie cu cineva care are asa ceva)

    Am renuntat sa-l mai achizitionez.
    Multumesc tuturor!
    Gigel


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top