Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default Hello buffer overflow

    Am urmatoarea problema la gbox.
    De catva timp am observat ca dupa ce pornesc gbox, aprox jumatate din peeruri se vad fara carduri (cu gablen in gbox center).
    Incercand sa descopar cauza, am ajuns la concluzia ca problema este legata de un mesajele de eroare 'Hello buffer overflow' care apar la pornirea gbox.
    Motivul erorii este ca vin prea multe mesaje de conectare intr-un timp foarte scurt si gbox nu poate sa le gestioneze.
    Am incercat diferite solutii (alta vesiune de gbox, alt firmware, modificare setari I si X, etc) fara rezultat, pana la urma eroarea a disparut dupa ce am pus o limitare de viteza in router.
    A mai intalnit cineva problema asta, exista alta solutie decat limitarea vitezei la net?

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dreamul ocupa putina banda de net asa ca nu cred ca asta e problema, asta doar daca nu ai un net cu banda foarte ingusta, in special pentru upload. Pentru o diagnoza corecta, activeaza debug-ul si attack.txt si vezi ce ai pe acolo. Am mai spus-o si o repet, scapati de atacuri la gbox si veti fi placut surprinsi!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    atena
    Posts
    116
    Posts Thanks / Likes

    Default intrebare

    cum scapam de a atacuri merci mult

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am atacuri, IP-urile cu probleme le-am filtrat din router.
    Problema nu este traficul facut de gbox, care este mic ci faptul ca am viteza mare cu peerurile din ro (rds fiberlink - pana la 30Mb/s in ro) si din cauza asta vin prea repede mesajele de conectare cand pornesc gbox, apare eroarea hello buffer overflow si peerurile galbene.
    Cel putin asta e explicatia gasita de mine...
    Primul lucru a fost sa ma uit in debug, acolo am gasit mesajul de eroare.
    Am incercat cel putin de 10 ori, fara limitare am erori, daca bag limitare de viteza in router de 512kB/s si la up si la down, am scapat de erori.
    Acum trebuie sa vad cum pot sa limitez viteza numai la dream fara sa afecteze PC-ul.

  5. #5
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    folosesti un router ( Linksys ) care are QoS sau poate rula DD-WRT.
    Din QoS poti limita MAC-ul, IP-ul sau doar porturile folosite de DM la viteza care vrei ( download/upload ).


    L.

  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    Nu am atacuri, IP-urile cu probleme le-am filtrat din router.
    Problema nu este traficul facut de gbox, care este mic ci faptul ca am viteza mare cu peerurile din ro (rds fiberlink - pana la 30Mb/s in ro) si din cauza asta vin prea repede mesajele de conectare cand pornesc gbox, apare eroarea hello buffer overflow si peerurile galbene.
    Cel putin asta e explicatia gasita de mine...
    Primul lucru a fost sa ma uit in debug, acolo am gasit mesajul de eroare.
    Am incercat cel putin de 10 ori, fara limitare am erori, daca bag limitare de viteza in router de 512kB/s si la up si la down, am scapat de erori.
    Acum trebuie sa vad cum pot sa limitez viteza numai la dream fara sa afecteze PC-ul.
    Da, de data asta ai fost mult mai explicit. Cred ca nimeni nu si-a pus problema cum sa limiteze viteza, toata lumea o vrea cat mai mare.
    Problema e ca gboxul lanseaza hello-urile practic instanteneu catre toti peers asa ca nu vad nici eu nicio solutie in afara de limitarea benzii alocate dreamului. La bufferul Gboxului nu vad cum ai putea ajunge, ti-ar trebui practic o alta versiune, recompilata pentru un buffer mai mare.
    Limitarea benzii ar trebui sa mearga din router, dar din pacate nu orice model poate face asa ceva. Am avut la un moment dat un astfel de router (IP Time) dar nu mai stiu ce model.

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by faaaa View Post
    cum scapam de a atacuri merci mult
    1. Incearca sa iei legatura cu cei carora le-ai blocat liniile si roaga-i sa-ti stearga si ei linia din cwshare;
    2. Daca figura asta nu tine, blocheaza IP-urile respective din firewall-ul router-ului.

  8. #8
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Talking sal

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    1. Incearca sa iei legatura cu cei carora le-ai blocat liniile si roaga-i sa-ti stearga si ei linia din cwshare;
    2. Daca figura asta nu tine, blocheaza IP-urile respective din firewall-ul router-ului.
    sau instaleaza pli.., de ce nu, si activeaza-i firewall-ul..la mine merge brici..

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by L_DM500s View Post
    folosesti un router ( Linksys ) care are QoS sau poate rula DD-WRT.
    Din QoS poti limita MAC-ul, IP-ul sau doar porturile folosite de DM la viteza care vrei ( download/upload ).


    L.
    Routerul e cu OPEN-WRT, din interfata web, la QoS pot seta doar viteza globala si prioritati, va trebui sa vad cum pot seta vitezele ptr. un anumit MAC/IP direct din linux.

    Am mai incercat o chestie, am pus un gbox sub win cu aceleasi setari ca si pe dream dar in cwshare am bagat numai peerurile fara carduri si am incercat sa ma conectez. Raspunsul primit de la peeruri a ajuns la dream din cauza redirectarii porturilor in router si au aparut cardurile. Problema este ca in acest caz peerurile respective nu mai vedeau cardurile de la gbox-ul meu, chiar daca inainte de conectare au existat carduri, dupa incercarea de conectare din win, acestea au disparut.

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bucovina
    Posts
    68
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    1. Incearca sa iei legatura cu cei carora le-ai blocat liniile si roaga-i sa-ti stearga si ei linia din cwshare;
    2. Daca figura asta nu tine, blocheaza IP-urile respective din firewall-ul router-ului.

    Cum se blocheaza IP-urile din firewall-ul unui Fritzbox 7170,am si eu atakuri de la 3 boxuri si nu stiu cum sa le blocez.
    VU+Uno-DM7025-Fritz Box 7370, Antena-Multifed cu 8 lnb.

  11. #11
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    Routerul e cu OPEN-WRT, din interfata web, la QoS pot seta doar viteza globala si prioritati, va trebui sa vad cum pot seta vitezele ptr. un anumit MAC/IP direct din linux.
    O varianta ar fi:

    - setezi viteza globala ( up /down -load ) la viteza la care iti merge bine gbox-ul apoi toate celelalte IP-uri care trebuie sa mearga la viteza maxima le pui Exempt, deci doar DM-ul va fi limitat.

    - a doua varianta ar fi sa te joci cu prioritatile pe porturile UDP folosite de DM sa le pui pe Bulk dar nu iti recomand deoarece la carduri NDS ai nevoie de viteza maxima a retelei.

    p.s.
    la mine in retea este invers: DM-urile nelimitate si restul limitat. Banda de UP rezervata ptr DM-uri.

  12. #12
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by L_DM500s View Post
    O varianta ar fi:

    - setezi viteza globala ( up /down -load ) la viteza la care iti merge bine gbox-ul apoi toate celelalte IP-uri care trebuie sa mearga la viteza maxima le pui Exempt, deci doar DM-ul va fi limitat.

    - a doua varianta ar fi sa te joci cu prioritatile pe porturile UDP folosite de DM sa le pui pe Bulk dar nu iti recomand deoarece la carduri NDS ai nevoie de viteza maxima a retelei.

    p.s.
    la mine in retea este invers: DM-urile nelimitate si restul limitat. Banda de UP rezervata ptr DM-uri.
    Ce router ai? Stie si Linux?

  13. #13
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    da e cu Linux.
    Linksys WRT54GL pe el am acum Firmware: DD-WRT v23 SP3 (06/20/07) st.

    p.s.
    cea mai buna alegere din ultimii 2 ani.

    L.

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bucovina
    Posts
    68
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    Dar fritzboxul 7170 nu are linux,si sincer sa fiu nu stiu ce sai fac .
    Poate este cineva pe forum care are asa un fritzbox,sa-mi pot si eu rezolva problema cu Atakurile.sunt trei boxe diferite si nu stiu cum sa le blochez,iar liniile de la respectivi nu le m-ai am.
    VU+Uno-DM7025-Fritz Box 7370, Antena-Multifed cu 8 lnb.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by L_DM500s View Post
    O varianta ar fi:
    ...
    - a doua varianta ar fi sa te joci cu prioritatile pe porturile UDP folosite de DM sa le pui pe Bulk dar nu iti recomand deoarece la carduri NDS ai nevoie de viteza maxima a retelei.
    Da, cam asta e motivul ptr. care nu imi place ideea cu limitarea, prioritatea sigur nu o voi reduce ptr. ca asta ar afecta functionarea in timp ce fac download pe pc.
    Ptr. moment solutia este sa reduc viteza numai pe perioda conectarii dupa care pun viteza maxima, un pic mai greoi dar asta e pana gasesc alta solutie.

    @roby63
    intra in meniurile routerului, in interfata web si vezi acolo daca poti face filtrare dupa IP-uri, in general routerele ieftine nu permit dar nu stiu nimic despre routerul tau.
    ptr. alte solutii foloseste functia search, problema asta s-a discutat de mai multe ori pe forum.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top