Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member Master
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default In loc de LNB twin?

    Salut!
    Situatia sta in felul urmator:
    -Abonat proaspat Digi Tv
    -Proaspat cuprins de "nebunia satelitilor"
    -kit Digi instalat(1 buc LNB single (general satelite 0.2 db), 1 buc antena offset, 1 buc receiver Humax II+, 1 buc Tv)
    -gand de a pune pe calc.(cumpara) o skystar 2.6 (din cauza nevestei ) si pentru ca vreau si altceva decat pachetul DIGI-Intelsat 1002 (Thor)
    -pot pune pe cablul care vine de la LNB un comutator diseq (sau ce?) pus pe invers, adica pe (fosta) iesire (care va devevni intrare) sa leg lnb-ul , iar pe fostele intrari (care vor deveni iesiri) cele doua cabluri (unul va merge la Humax, iar celalalt la viitoarea skystar) (de genul vechilor splittere de la CATV)
    -stiu (adik am citit) ca mi-ar trebui un lnb twin la faza asta, dar in situatia data pot face ceva, cumva?
    -sau pot cupla placa skystar la mufa LNB out a receiverului Humax (prin cablu bineinteles)
    -daca da, apar pierderi de semnal in situatia asta ? (ce nu am inteles eu este daca semnalul intrat in LNB IN trece direct in LNB out fara a mai intra in tunerul receiverului)


    "Sunt mic, deci invat intreband pe cei mari"

    Am tot cautat pe forum unde sa pun intrebarea asta dar...... nu am mai gasit altul ca mine......
    Last edited by triceraptor; 21st September 2007 at 16:27.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Nu merge cu Diseq-ul montat invers, dar in locul lui poti folosi un sat-splitter, cu limitarile de rigoare: poti urmari simultan pe ambele receivere (Digi si SS2) fie canalele orizontale, fie verticale (dar nu simultan unul vertical si unul orizontal) si situate in aceeasi banda.
    Poti folosi si varianta loop, dar daca vrei sa te uiti la SS2, Humaxul trebuie pus in St-by.
    Daca vrei independenta totala, trebuie sa folosesti un Twin LNB. Oricum, nu ai ce vedea prea mult FTA pe Intelsat, mai degraba lasi Humaxul pe Intelsat si mai pui un LNB pe HotBird (eventual Astra) pentru SS2.

  3. #3
    Junior Member Master
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti multumesc pentru intelegere si totodata pentru raspuns.
    M-am cam lamurit (am mai invatat ceva).
    Mai astept putin si imi voi cumpara ("independenta totala") (din cauza de nevasta ) un LNB numai al meu (si o SS2 numai a mea) pe care il voi orienta spre hotbird
    Inca o data Multumesc pentru raspuns si noua idee.
    Last edited by triceraptor; 22nd September 2007 at 06:07.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si merita sa-ti cumperi(pentru al tau suflet) si un motor H-H ca sa nu stai numai pe Hotbird!
    face toti banii indiferent ce zice nevasta.
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top