Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up astra+hotbird+intelsat 10-02

    Multifeed pentru astra+hotbird+intelsat ?
    3 lnb, un disecq 3 sau 4 intrari 1 iesire, un multifeed pentru 3 lnb ?
    Corect ? Kroky, o schita, idee, ceva ?
    Multumesc,

    P.S. : astra 19,2 est.

    P.S.2: merge cu ligheanul de la DIGI sau trebuia inca una sau alta mai mare ?
    Last edited by ursul baloo; 21st September 2007 at 15:38.
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E corect, ti-ai raspuns singur. Daca prinzi Astra in conditii bune cu antena Digi (incerci cu Astra in centru) atunci poti sa mergi mai departe si sa incerci cu HotBird in centru, Astra in dreapta (cum stai in spatele antenei)
    si Intelsat in stanga. LNB-ul ptr. Intelsat trebuie sa fie mai sus (fata de orizontala) decat cele de Astra si HotBird. Pentru asta strambi putin multifeedul daca este de tip shina. Daca e de tip ochelari, se rezolva mai usor, prin rotire.

  3. #3
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Sincer sa fiu @baloo cu antena de la Digi slabe sperante pentru un multifeed corect si multumitor , dar cu o antena (numai antena si partea de feed) de la Max ai cu siguranta mai multe sanse cu HB pe centru astra 19 in dreapta (poate si eutelsat la 16) si Intelsat(Thor) in stanga si asta folosind eventual feed-ul de la Max cu mici modificari . Oricum iti trebuie o antena offset de buna calitate si cu reale calitati multi-feed (este mai lata ceva decat inaltimea sa ) .
    Antena de la Digi este buna ca directivitate dar sta foarte prost cu focarele secundare (mai slabute in semnal ) . Sau ai cumparat o antena mai reusita ?!

    De fapt la serviciu am antena Max de o,9 cu multifeed si trei LNB si in stinga lnb Sirius am pus un colier de tip Elstar pentru lnb suplimentar pentru Intelsat-Thor si merge multumitor adica intra majoritatea tp de pe Thor-Intelsat dar cu variatii de semnal la schimbarea majora a timpului .
    In principiu se poate dar este bine sa ai o antena corespunzatoare (min.1,20) .

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe suportul LNB2 pt Horbird (la DIGI) daca lnb-ul pt hotbird il pui in extremitatea dreapta a suportului si incovoiesti suportul un pic in jos intra semnal de pe Astra dar foarte slab.am prins cateva frecvente de pe 1KR ,asta a fost inanite ca 1L sa fie lansat,dar cred ca 1L are aceasi putere.

    totul pe antena originala de la digi 80cm.

    eventual daca faci un multifeed cu 4 LNBuri centrat pe Sirius 5E, in stanga Intelsat 1W,iar in dreapta Hotbird 13E si Astra 19E

    PS. daca ai antena mica sa nu mergi departe de pozitia 1W pt ca Intelsatul are cel mai prost semnal dintre toate.

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Buna tuturor,

    Am stat si m-am mai gindit, in week-endul ce de-abia a trecut, la intrbare si intre timp mi-a mai venit in minte o rezolvare: digi sa ramina unde este si sa incerc cu o alta antena hb+astra eventual cu un monobloc iar ambele antene sa le conectez printr-un switch cu 4 intrari sau antena cu monobloc sa o conectez la un receptor fta iar conexiunea ambelor receptoare la tv sa o fac fie prin RCA fie prin SCART.
    Desigur solutia prezentata are dezavantajul ca exte mult mai scumpa decit cea initiala dar are avantajul ca montat monoblocul si, daca intre hb intra si astra sau invers.
    Ma gindesc totusi ca prima solutie ar fi mai ieftina dar riscurile de a nu receptiona cele trei pozitii ar fi cam mare.
    Ar mai fi una, la care ma gindesc cam de mult, dar inca nu am pus-o in aplicare: un H-H. Aici insa intervin doi factori: timpul de asteptare si zgomotul care deranjeaza. Si ar mai fi cel legat de pozitionarea corecta a antenei pe Badr, orice declinatie riscind sa compromita intreaga instalatie.

    Multumiri tuturor,
    Last edited by ursul baloo; 24th September 2007 at 16:21.
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  6. #6
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Offff... da mult te-ai mai gandit .
    Cu cat crezi ca e mai scump?
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Offff... da mult te-ai mai gandit .
    Cu cat crezi ca e mai scump?
    Salut,

    Pai, judecind dupa preturile celor de la Peruvision: 2 LNB universal, 1 suport triplu, 1 disecq 4X1 fac aproximativ 80 ron. Daca optez pentru cea de-a doua solutie ar fi cam asa: antena 1,2, LNB monobloc, aproximativ 300 ron. Iar pentru H-H ar fi cam la jumatate: 150 ron. Sincer, in acest moment, mi-e greu sa ma decid.
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  8. #8
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu te mai gandi mult.
    Daca din socoteala 2 scazi socoteala 1, ramai doar cu banii dati in plus pe antena. Iar la 250 Ron antena off de 1,2 ar trebui sa aiba margini cromate si pleoape la LNB.

    Lasa socotelile si ia H-H.

    A si era sa uit.
    Si un receptor FTA. Sper ca nu te gandesti ca vrei sa pui pe receptor digi?
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Nu te mai gandi mult.
    Daca din socoteala 2 scazi socoteala 1, ramai doar cu banii dati in plus pe antena. Iar la 250 Ron antena off de 1,2 ar trebui sa aiba margini cromate si pleoape la LNB.

    Lasa socotelile si ia H-H.

    A si era sa uit.
    Si un receptor FTA. Sper ca nu te gandesti ca vrei sa pui pe receptor digi?
    Multam fain,

    Cred ca asa o sa fac. Initial vroiam sa-l leg le digi. Da' nu stiam daca-i da curent (am inteles ca este mare mincator). Prin urmare un H-H, o alta antena si un FTA. Total 500 ron. Nu-i cam mult totusi ?
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  10. #10
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu e vorba de curent. E de mixajul (amestecatura) care o sa-l ai la programe plus timp de raspuns mare la schimbarea canalelor.

    500ron depinde de tine daca e mult sau putin. Daca vrei in 3 luni le ai, adica cate o bucata pe luna la salariu, octombrie, noiembrie si in decembrie vine mos craciun la baloo
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Nu e vorba de curent. E de mixajul (amestecatura) care o sa-l ai la programe plus timp de raspuns mare la schimbarea canalelor.

    500ron depinde de tine daca e mult sau putin. Daca vrei in 3 luni le ai, adica cate o bucata pe luna la salariu, octombrie, noiembrie si in decembrie vine mos craciun la baloo
    Men, ce bine ara cind eram singur... Da' acu' s-a cam strins cureaua3 luni e cam putin. Poate 6 ?
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Pytonule, ma ajuti sa aleg tipul de receptor FTA ? Nu stiu intre care sa aleg: Strong, Echosmart/Echolite, General Satellite, Globo/Opticum, Kaon, Humax ?
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    ...si la alegerea H-H...te rog...
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  14. #14
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La receptoare nu stiu ce sa zic, la astea mai ieftine se pare ca echosmartul si globo sunt mai bine sustinute soft-patch.
    O sa intentionez si eu sa-mi schimb STRONG-ul6125 care a ruginit saracu.
    Despre H-H ce sa zic, eu am STRONG DM2100 care dupa aproape 2 ani cu antena de 1,2m (12kg) in carca se comporta inca bine.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  15. #15
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Bun, din ce am dedus ar trebui sa aleg intre Strong, Globo/Opticum si Echosmart. Asta in ceea ce priveste receptoarele. Pentru H-H intre Strong si Opticum.

    Multumesc,
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top