Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default Canale ASTRA pe receptor DIGI..cum?

    Salutare, am o intrebare la care nu gasesc raspuns. Urmatoarea situatie: Parintii mei si-au luat Digi din RO, ei vizioneaza programele nemtesti pe ASTRA si acum negandim cum e cel mai bine sa rezolvam situatia cu o singura antena. Am vb cu un priceput in montaj de antene sa vina sa ne monteze o antena cu multifeed pe care sa putem "prinde" si ASTRA si Intelsat ptr DIGI. Am vazut un asemenea montaj facut de el la o cunostinta care functioneaza perfect. Nedumirirea mea este insa, de ce trebuie sa folosesc 2 recievere (unul ptr nemti si unul ptr digi) daca teoretic se poate prinde totul cu recieverul DIGI? zic teoretic..ptr ca nu reusesc nicicum sa prind ASTRA pe conserva DIGI. Adica: antena reglata pe ASTRA, scos cablul din recieverul cu care vizionam nemtii, bagat cablul in conserva DIGI, dat scan, dar nu gaseste decat 3 sateliti adica Intelsat, Hotbird si THor, pe care nu intra semnal desigur, antena fiind orientata catre ASTRA. Apoi am vazut ceva in meniu la configurare LNB ca se poate adauga manual un satelit, am facut asta, dar apare ca fiind "User" si mai departe nu stiu. Ma poate ajuta cineva? Se poate doar cu conserva DIGI sa se prinda posturile ASTRA si DIGI daca antena este corespunzatoare cu multifeed etc? Cum spuneam mai sus, cunostinta mea are o asemenea antena, e ciudata, nu e rotunda nici ovala, seamana la forma cu o antena de-aia de vapor ptr radar, ca in filme, adica o forma mai mult dreptunghiulara, foartre bombata, cu o sina multifeed care arata foarte profi, deci functioneaza dar cunostinta mea foloseste 2 recievere. Eu as vrea sa folosesc acelasi tip de antena, care vine meshterul sa o monteze, doar ca vreau sa reduc totul la doar un reciever si sa captez ASTRA si INTELSAT cu conserva Digi. Insa nu reusesc si nu stiu cum sa-i spun conservei sa traga cu ochiul si la ASTRA. Desi am legat conserva direct la o antena care e orientata pe ASTRA, nu-l vede..Oare nu se poate sa-l capteze? Dupa cum stiu eu, cu recieverul Digi se poate prinde tot ce e FTA, sau? Merge doar pe cei 3 sateliti predefiniti in meniu Daca sa poate totusi adauga un alt sateli la configurare LNB in meniu, cum fac mai departe? Va multumesc ptr eventualul ajutor.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    218
    Posts Thanks / Likes

    Default

    teoretic tre sa functioneze orice satelit fta chiar si cu conserva.orientezi intai parabola bine facand in cazul tau un dual feed intelsat-astra,legi cele 2 lnb la un comutator diseq:intelsat lnb1,astra lnb2.mergi acum la receptor meniu,configurare lnb,dai ok pe intelsat te duci in fereastra din dreapta la diseq selectezi 1 salvezi te intorci la configurare lnb.selectezi butonul rosu dupa telecomanda iti apare user1.dai ok pe user1 te duci iar in dreapta la diseq si selectezi 2,salvezi si mergi in meniu setare edit tp.alegi sus user1 si pui frecventele polarizarea si sr pentru programele dupa astra care te intereseaza cauta si astai tot in detaliu.mai greu e sa pui programele in ordine dar merg si alea.succes

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da. se poate adauga ce satelit vrei tu .. sa nu ai diseq. daca ai diseq trebuie sa il configurezi din meniul de la receptorul digi.

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    52° 30' N - 13° 25' E
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca e vorba de un HSS 1160 NA arunca o privire aici...

    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=19096

    am scris cu ceva timp in urma un howto...in principiu cred ca mai e valabil.

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu sunt un specialist, dar ca sa poti prinde astra trebuie introduse manual frecventele pt acest satelit. in receptorul de la digi nu sunt decat frecventele de pe intelsat, thor si hotbird

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tuxy4 View Post
    daca e vorba de un HSS 1160 NA arunca o privire aici...

    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=19096

    am scris cu ceva timp in urma un howto...in principiu cred ca mai e valabil.
    Dupa cele citit pe threadul mentionat...m-am cam speriat si cred ca renunt la ideea asta...o sa folosesc 2 recievere, pentru astra si ptr digi separat. PROBLEMA cu configurarea asta este ca daca vreau sa ma uit de ex la ASTRA tre sa opresc digi din Panic-Button din spate ca altfel nu mai intra semnal la recieverul de la astra. Si la vara-mea exact aceiasi problema, are antena asta super-bengoasa de care am povestit mai sus, Digi 1160, si un Philips ptr Astra. Te uiti la Digi, totul ok, vrei sa te uiti la ASTRA, tre sa opresti din spate conserva digi ca altfel nu intra semnal de la antena catre Philips...de ce ? Nu se stie..dar mai mult ca sigur ca e conserva digi de vina, deoarece daca o inlocuiesc cu alt reciever digital de orice marca, functioneaza perfect configurarea..asta e, ne bucuram ca avem macar si posibilitatea asta.

    MULTUMESC celor care mi-au raspuns la intrebare atat de rapid si cei care indirect m-au determinat sa renunt eroic la ce aveam de gand...dupa cele citite cu probleme de scan si reorganizare de frecvente, canale, si alte alea..mai bine nu

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti sa prinzi canalele de pe Astra fara nici o problema. Dupa ce ai adaugat satelitul "user" (poti sa-i schimbi denumirea in "Astra"), verifici daca ai corect cele 2 LO (9.750 si 10.600), selectezi Diseq-ul dorit apoi te intorci in menu la scanare transponder si ii bagi o frecventa (de ex. de la Das Erste: 11.136H, 27.500). Dupa cautarea pe acel transponder el gaseste si celalti transponderi si poti sa-i dai o cautare automata FTA. Cu softurile mai vechi erau probleme ca nu avea suficiente canale si cam stergea din cele anterioare.
    Singura problema este ca dupa toata munca asta, daca va trebui sa faci o "revenire la setarile fabricantului" ai pus-o, sterge tot Astra si trebuie s-o iei de la capat. Si nici nu ai cum sa salvezi lista, fiind printre singurele receivere fara port serial.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    596
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buburuza,cheama specialistu cu care ai vorbit si daca se pricepe cum spui tu ,i-ti rezolva problema cum vrei tu(un aparat doi sateliti) ,numai probabil trebuie sa-l platesti si dupa cum am intales nu prea vrei sa te coste ceva.
    A fost numai o parere,nu trebuie sa fie asa.(m-am lovit de asa cazuri,si nefind CRUCE ROSIE am refuzat sa fac gratis s-au pe o bere)
    O dumineca placuta.

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy

    Quote Originally Posted by buburuza View Post
    Cum spuneam mai sus, cunostinta mea are o asemenea antena, e ciudata, nu e rotunda nici ovala, seamana la forma cu o antena de-aia de vapor ptr radar, ca in filme, adica o forma mai mult dreptunghiulara, foartre bombata, cu o sina multifeed care arata foarte profi,...
    Arata cumva ca asta: http://www.satlex.de/en/wavefrontier-page_1.html ;
    http://www.multilnbdish.com/gallery.htm ?
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...nu, nu arata asa, nu are chestia aia (spoilerul ) ala in fata, e destul de dreptunghiulara doar colturile rotunjite, mai lata decat inalta, foarte bombata, si arata foarte profi. are o shina multifeed cu 2 lnb-uri, ASTRA si DIGI. O sa incerc sa-i fac o poza daca reusesc sa ma sui pe casa...

    In rest.., maine vine specialistu de antene sa faca montajul, sa vedem ce zice el..
    In cel mai rau caz mai pune o antena pe casa doar pentru DIGi, trage cablu extra si am rezolvat problema

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am instalat antena. Ieri. Si pt ca antena pt astra era comuna ptr toata casa, am preferat sa montam o antena separata de 100 cm doar pt Digi. Meshterul a tras un cablu separat prin perete pana in sufragerie la doza si acum nu mai exista problema cu pornit/oprit reciever cand vrei sa vizionezi astra sau digi. Semnalul este de 98%...are o aparatura smekeroasa meshterul, cu un mic ecran de tv, super, toata kestia a durat cam 1 ora, au lucrat in 2 si afacerea a costat 240 de euro, adica munca pt 2 monteuri, antena, LNB, cablu, doza, suport antena, montat antena pe acoperis intre tzigle, sistem profi. Eu zic ca e ok pretul, cel putin eu nu m-as sui pt 100 de euro pe acoperis sa fac montajul...

    Asa ca am renuntat la varianta cu ASTRA pe conserva Digi, sunt 2 recievere legate la TV fiecare pe scartul lui si e ok si asa. Ar fi fost interesant sa fie doar o singura antena si un singur reciever, dar dat fiind mai multe motive ( Antena comuna pt toata casa, si problemele de prins posturi Astra pe conserva ) am recurs la varianta cu antena separata pt DIGI. E bine cand proprietarul casei iti da voie sa faci asta...

    Multumesc tuturor care m-au sfatuit si care au raspuns atat de repede la intrebarea pusa de mine.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top