Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Default ICprog pic programer

    se poate folosi la resetare programare chip-uri ptr. tonere laser ? Am postat si la OFF-topic . Rog ajutor . Merci

  2. #2
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    Daca este vorba de programarea unui eeprom pt. prelungirea de viata prin inlocuirea tonerului (costuri mai mici) cu sigurantza este vorba de un 24c16 si merge reprogramat acum nu mai stiu sigur cu ce dar trebuie incercat : icprog , ponyprog , ponyprog2000 , si cel mai simplu programator este ludipipo , cu astea am reusit sa citesc si sa scriu binurile dintr-o memorie de toner ....asta este o salvare cred "functionabila" , acum depinde de copiator (marca )

    vezi si http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=22293



  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default ma poate ajuta cineva sa programez un humax 5400z prin cablu adaptor usb-rs232

    vreau sa mi incarc humaxul 5400z printr un cablu adaptor usb-rs232,incerc de doua zile si nu dau de cap.am instalat adaptorul cu driver am potrivit porturile dar nici un rezultat,rog amabil cineva care stie sa ma ajute.multumesc anticipat












    Quote Originally Posted by gabone View Post
    se poate folosi la resetare programare chip-uri ptr. tonere laser ? Am postat si la OFF-topic . Rog ajutor . Merci

  4. #4
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @danetzd
    ...deci nu e vorba de copiator ci de o imprimanta laser ...dar nu cred ca asta conteaza imprimanta e Lexmark e120 cu cartus toner cu chip , se pare ca exista 2 variante :
    -inlocuire chip ( unde as putea gasi ?)
    -resetare chip ( cu ce programator -chip reseter- si cu ce soft ?)
    Din comoditate probabil ca ar fi varianta 1 dar uneori zic eu ca e bine sa mai invatam si altceva pentru cultura noastra generala !...de aceea eram curios daca se poate reseta de un amator ca mine
    Merci oricum si cred ca nu sunt singurul care astfel de probleme ...mai vedem cine urmeaza la rand ...
    Numai bine

  5. #5
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si cum se manifesta? Nu mai vrea sa listeze?
    Eu am un HP 2015n tot cu cartus cu cip. Dar inainte de terminarea numarului de imprimari ma atentioneaza soft sa schimb cartusul si totusi continua sa listeze chiar daca a depasit numarul de imprimari.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by giulio View Post
    vreau sa mi incarc humaxul 5400z printr un cablu adaptor usb-rs232,incerc de doua zile si nu dau de cap.am instalat adaptorul cu driver am potrivit porturile dar nici un rezultat,rog amabil cineva care stie sa ma ajute.multumesc anticipat
    Pentru humax se foloseste cablul nul modem.



  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din cate stiu eu aleas cipuri onewire nu prea merge cu .........ma refer la alea de imprimanta ...adica comunicarea de rx si tx se face pe un singur picior al cipului si kestia mai nasoala e ca am incercat si eu la un lexmark e232 da nu am reusitpoate totusi tu ai alt tip de eeprom

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum Se Poate Incarcaun Humax 5400z Cu Un Adaptor Usb-rs232

    Quote Originally Posted by gymi View Post
    Pentru humax se foloseste cablul nul modem.
    AM INCERCAT SA PROGRAMEZ UN HUMAX 5400Z CU UN LAPTOP FARA PORT SERIAL RS232 SI ATUNCI AM INSTALAT UN CABLU ADAPTOR USB-RS232 CU DRIVER CU TOT SI PORTURILE LE AM POTRIVIT IN DEVICE MANAGER,DAR FARA REZULTAT,ROG AMABIL POATE STIE CINEVA CEVA DESPRE PROBLEMA ASTA SA MA AJUTE ,MULTUMESC ANTICIPAT

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la un usb nu ai numai rx tx + -
    nu ai reset sau alte caprioare ca si la un com degeaba e convertorul ...programele care folosesc si alti pini in afara de rx tx nu prea vor merge
    ceea ce mai poti incerca e sa faci rost de un adaptor de la pcmcia (sau cum so scrie) la com

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    299
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @giulio
    asa e cum spune @tastatura, adaptor USB-RS232 poti sa uiti. Vezi adaptor PCMCIA to serial.
    Noroc

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    HELLOOOO! va rog frumos pai ce faceti mia-ti furat postul ...pai eu vorbeam de altceva , chiar daca seamana a off-topic ...va rog ...putin BUN simt
    ...oricum m-am decis ca e mai comod sa schimb chip-ul decat sa-l resetez ( e doar 20 RON )
    ...chestia era numai de amorul artei ...sper ca ati inteles !
    Numai bine

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chestia interesanta e ca cu Ludipipo poti scrie folosind IcProg, dar de unde iei binul pentru eeprom ? De pe eeprom-ul care vrei sa-l scrii, in eventualitatea ca se poate citi, oricum nu sti ce sa editezi in bin, ca sa-l faci sa mearga.

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asta cam asa ar fi ! adica ptr. bin-ul respectiv iti trebuie un soft specializat ca sa-l interpreteze ...dar probabil ca doar cei de la firmele de consumabile ar avea asa ceva ...sau s-ar gasi undeva...pe net ? , preactic cred ca e vorba de un contoar intern care contorizeaza nr. de pagini scoase , in cazul meu max. 2500 pag. ( acoperire 5%)

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca este eeprom cumperi cartus nou si citesti => ai ce scri ulterior .
    Daca este controler , acestea au protectie la citire cu fuzibil , dupa scrierea intiala adio citiri .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top