Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default Comutatoare diseqc Spaun

    Unde pot gasi si eu pentru Dreambox-urile mele 2 comutatoare diseqc Spaun Sar 411F si un Spaun Sur 220F in Romania si la ce pret? Multumesc.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am comutatoare din astea Digiline diseqc 2.0 si mere doar pe doua lnb-uri bine,iar pe al treilea nu vrea,iar daca vrea cand ma intorc pe primul nu mai vrea ala sa mearga.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Unde pot gasi si eu pentru Dreambox-urile mele 2 comutatoare diseqc Spaun Sar 411F si un Spaun Sur 220F in Romania si la ce pret? Multumesc.
    ai incercat aici ? http://www.peruvision.ro/_files/pret...ri_satelit.pdf
    da' vezi ca sunt cam scumpe. daca vrei poti alege emp centauri, tot de la ei.
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da,dar ma lamureste va rog si pe mine cineva pana la urma Dreambox500 mere cu comutatoare 4/1 vers 2.0 si cate porturi are de fapt el la iesirea diseqc si ce versiune de diseqc are Dreambox500?
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Deutschland
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ia un Spaun Sur 220F si 2 normale 4/1 ca sati fie mai ieftin ca tot treaba asta face ( am si una si alta si nu vad nici o diferenta)

    un Spaun 4/1 e cam peste 20 de euro si unul de alta firma se gaseste si sub 5 euro
    ....... JonySimic .......

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DM500 din cate vad eu are doar doua porturi mari si late A si B si mere doar cu comutatoare diseqc v.1.0, v.1.1 si v.1.2 atat are el in meniu. Deci comutator Spaun Sar mi-ar trebui sa fie 4/1 diseqc v.1.1,ca v1.2 e pt motor. Iar v.1.1 nu o gasesc ca sa fiu sigur ca va merge.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am testat acum un comutator 4/1 diseqc 2.0 Globo 6014 GoldEdition cumparat acum cu 25lei si mere perfect pe Dream500 cu 4lnb-uri cu setare din dream cu 1.0 si cu 1.1 la diseqc.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Deutschland
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu stiu ce testezi atat si te uiti la ce verziuni au

    ea ce tiam scris si o sa ai 8 LNB-uri pe un receiver

    doua de 4/1 diseqc v.1.0 si chiar mai mare
    si un spaun SUR 220 (nu SAR)

    dreambox are el cei trebuie fi sigur
    ....... JonySimic .......

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by JonySimic View Post
    nu stiu ce testezi atat si te uiti la ce verziuni au

    ea ce tiam scris si o sa ai 8 LNB-uri pe un receiver

    doua de 4/1 diseqc v.1.0 si chiar mai mare
    si un spaun SUR 220 (nu SAR)

    dreambox are el cei trebuie fi sigur
    Bun,si de unde naiba sa iau Spaun Sar acestea? Ca tot nu gasesc asa ceva aduse in tara romaneasca

    .
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Am comutatoare din astea Digiline diseqc 2.0 si mere doar pe doua lnb-uri bine,iar pe al treilea nu vrea,iar daca vrea cand ma intorc pe primul nu mai vrea ala sa mearga.
    Asa patesc si eu cu comutatorul meu cand trec de pe un sat.pe altul. Trebuie sa dau de doua ori pe canal ca sa-mi apara semnal . Uneori nici asa nu merge.Trebuie sa dau pe mai multe canale pe sat. respectiv ca sa-mi apara bara de semnal.Banuiesc ca e din cauza diseq-ului.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris View Post
    Asa patesc si eu cu comutatorul meu cand trec de pe un sat.pe altul. Trebuie sa dau de doua ori pe canal ca sa-mi apara semnal . Uneori nici asa nu merge.Trebuie sa dau pe mai multe canale pe sat. respectiv ca sa-mi apara bara de semnal.Banuiesc ca e din cauza diseq-ului.
    Eu am avut un diseqc care pe 2 iesiri mergea bine pe alta reducea semnalul cu 30% iar pe a patra iesire nu mergea deloc,de nou era in garantie si acu e pe dulap la mine. Eu zic ca conteaza si lungimea si calitatea cablului pana la antena.Eu am pus o alta varianta,am pus diseqc-ul langa receptor si am mers cu cele 8 cabluri pana la lnb-uri caci acu am 8+1 si merge ok.De la receptor (diseqc) pana la antena am 25m cablu. Fiind aproape de receptor comuta repede dar dezavantajul e cele 8 cabluri x cate 25 m =200m cablu pierdut DAR sant scutit si de temperaturile coborate pe timp de iarna care se iau si astea in CALCUL

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Eu am avut un diseqc care pe 2 iesiri mergea bine pe alta reducea semnalul cu 30% iar pe a patra iesire nu mergea deloc,de nou era in garantie si acu e pe dulap la mine. Eu zic ca conteaza si lungimea si calitatea cablului pana la antena.Eu am pus o alta varianta,am pus diseqc-ul langa receptor si am mers cu cele 8 cabluri pana la lnb-uri caci acu am 8+1 si merge ok.De la receptor (diseqc) pana la antena am 25m cablu. Fiind aproape de receptor comuta repede dar dezavantajul e cele 8 cabluri x cate 25 m =200m cablu pierdut DAR sant scutit si de temperaturile coborate pe timp de iarna care se iau si astea in CALCUL
    Nu am probleme de diminuare de semnal sau de nefunctionare a unei ramuri, pur si simplu nu deschide instantaneu si asta mai ales iarna din cauza temperaturii scazute(zic eu).
    Diseq-ul este in pod la 1.5m de lnb-urile Astra+HB.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Momentan eu am diseqc 4/1 Globo la 8-10m de dm500,dar cand ii dau drumul la receptor dimineata mai ales sau cand sta mai mult ziua in nefunctionare si in standby nu comuta nenorocitul si trebuie sa astept mereu sa se comute si uneori dau pe canale cu semnal mai puternic ca sa faca comutarea. La naiba ori cu diseqcurile astea,ori cu dreambox-urile astea ca sunt tare cu capra la acest domeniu comutare diseqc,avand in vedere ca pe acelasi echipament am testat o conserva de la DigiTv nss 1160 care merge brici fara niciun fel de probleme de comutare. Astfel ca tare as vrea un Spaun Sar 411F sa vad ce naiba face si asta comparativ cu astea de pe piata noastra,daca intradevar se dovedeste ca merge fara probleme cu aceste dreambox-uri,avand in vedere ca pe multe site-uri arata ca ar merge bine comutarile facute pe dreambox-uri cu aceste Spaun Sar 411F.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pot sa va confirm, cu Spaun nu am avut niciodata probleme, indiferent de vreme, satelit, puterea semnalului, receiver, etc. Cu altele mereu sunt probleme, ba nu comuta, ba raman blocate pe un satelit, ba comuta numai pe anumite polaritati, ba nu se impaca cu anumite receivere si asta se intampla mai ales in conditii de temperatura extrema. Va recomand cu caldura Spaun, costa de 2-3 ori mai mult ca altele, dar sunt foarte foarte sigure in functionare.

  15. #15
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Desi nu are 100% legatura cu SPaun, uite ce am patit eu cu switchurile (un post cam lung ..)
    Aveam un switch de $7 Technosat luat cu multi an in urma (cred 2002-3). A mers switchul asta excelent ani buni in iernile canadiene la -36grade
    L-am pus pe dreambox a mers bine dar am mai avunt nevoie de inca unul pt al doilea receiver. Am vrut sa-mi iau Spaun, dar costa 20euro transportul asa ca am zis ca daca asta de 2 lei a mers asa bine o sa iau tot un switch de 2 lei. Mi-am luat un Vialuna si a inceput "cosmnarul". Exact cum ziceti voi, nu merge pe frig, in casa e ok , cand e umiditate nu merge bine...uneori comuta in minute, ce mai un mare gunoi. Ok, din nou am vrut sa iau spaun, si renunt din nou din cauza pretului transportului. De data asta imi iau cel mai bun switch din NA -Chieta ieftin si bun doar 1.5db loss,... Era doar 25USD pt 2 switchuri de pe Ebay -(inclus 10USD transportul!). Eram sigur ca cu asta va merge perfect, e switchul preferat in America (cum e spaun-ul aici). Stupoare mergea un pic mai bine dar tot prost. Acum nu intra deloc o anumita polarizare de pe un satelit (lnb SKY )..cosmar. Testez celalalt box non-dream mergea OK cu switchul asta.. Ma joc cu setarile diseqc sa trimita mai multe comenzi in loc de una ...nici o sansa.
    Ma enervez si schimb imaginea de la Gemini 3.? la ITFP Maxvar (dm500). Stupoare switchul mergea impecabil schimba instant, toate polariarizarile merg ..excelent.. Trec iar la Gemini, ultima imagine 4.1, merge ok dar comuta un pic mai lent (cel mai rau e intre 2 polarizari de pe sateliti diferiti -uneori cateva secunde, in rest comuta aproape instant).
    Asta e ce sa mai zic. Ce are Gemini asta diferit nu stiu, poate delayurile cu care da comenzile Diseqc, ? sunt optimizate pt spaun
    Cred ca am petrecut a luna masurand si incercand (am masurat tensiunule de pe LNB-uri cu switch fara, pe dreambox, pe alt receiver, cu alta sursa mai puternica pe dm500..). Nu erau mari diferente poate 0.3V mai mici pe dreambox, dar nu un motiv sa nu mearga. Ce este interesant caci atunci cand schimbi canlul si astepti pana sa apara, nu e tensiune de loc pe lnb -0V, deci switchul nu da tensiune, eu credeam ca e mai mica si nu se stabilizeaza LNB-ul. Asta a fost...
    Ciudat ca imaginea italiana ITFP e facuta pt un receiver cu 2 CI care sa fie? Nu are imagine perfecta (contrast..) dar pare f stabila si merge bine cu switchurie.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top