Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default cati sateliti se pot prinde cu o antena Offset

    am si eu o antena de la digi, i-am pus un motor h-h . vreau sa stiu si eu cati sateliti pot sa receptionez cu ea. antena este de 80 cm pt cei care nu stiu.
    am vre-o sansa pentru Hispasat ?

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    n-as crede dar mai bine ii las pe cei care prind Hispa...eu nu pot ca am un lucru in cale si nu-l pot dinamita
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca . In Bucuresti merge cu 0,9 bine .
    La mine cu 1,15 merge bine .
    PS @genugeo85 in Craiova spune ca merge cu 0,6 ( D+ si Cabo )

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    344
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SCARY_2 View Post
    am si eu o antena de la digi, i-am pus un motor h-h . vreau sa stiu si eu cati sateliti pot sa receptionez cu ea. antena este de 80 cm pt cei care nu stiu.
    am vre-o sansa pentru Hispasat ?
    am eu una de digi fixa pusa pe Hispa.,..merge... numa ca la ploaie/nori mai mari se cam intrerupe pe decodoru meu....
    antena e de 80 cred(standard la jiji, modelu de acu aproape 3 ani

    tin sa spun ca e reglata ... mai putin asa... adica abea e prinsa in suruburi si ma mir ca nu mi-a mutat-o vantul pana acum semnalul e pe undeva pe la ~60%
    merg D+ si cabo, si ce fta mai sunt pe acolo
    eu zic ca merita pachetele alea doua. daca ai si un decodor care face AU la ele, e perfect

    Locatie: mai jos de craiova la vreo 100 km (nu liniari, ci condusi )

    spor la lucru.
    Last edited by bmv_mihai; 7th September 2007 at 23:30.
    This post has been edited 86 times; Last edited by bmv_mihai; Today at 19:61..

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ideiea era alta. stiu ca e suficient semnal sa se prinda Hispasat destul de bine.
    dar fiind pe motor h-h antena capata o inclinatie. din cate stiu eu si lnb=ul trebuie rotit.. .eu vreau sa stiu daca pot prinde satelitul respectiv fara sa umblu la LNB. Lnb-ul e fixat pe satelitul Amos

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    HH il reglezi pe astra 28E ( trebuie sa folosesti Usals / gotox ) si va merge pe toti satelitii .
    PS pina acum ti s-a raspuns la ce ai intrebat .

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    HH il reglezi pe astra 28E ( trebuie sa folosesti Usals / gotox ) si va merge pe toti satelitii .
    PS pina acum ti s-a raspuns la ce ai intrebat .
    exista o problema.. eu vad de la sirius pana la hispasat si mai departe.. hotbird si astra in zona in care ma aflu nu se poate vedea..

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Quote Originally Posted by SCARY_2 View Post
    exista o problema.. eu vad de la sirius pana la hispasat si mai departe.. hotbird si astra in zona in care ma aflu nu se poate vedea..
    salut , de ce nu se poti vedea ? obstacole? un sfat : nu fi zgarcit cu explicatiile , daca doresti sa fii ajutat . ok ?
    noroc.
    ps: nu am auzit pe nimeni in ROMANIA , sa nu poata receptiona HOTBIRDUL .

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by savin stelian View Post
    salut , de ce nu se poti vedea ? obstacole? un sfat : nu fi zgarcit cu explicatiile , daca doresti sa fii ajutat . ok ?
    noroc.
    ps: nu am auzit pe nimeni in ROMANIA , sa nu poata receptiona HOTBIRDUL .

    hotbirdul nu il pot receptiona pentru ca am obstacole.. in fata antenei (blocul de 10 etaje) iar sirius il receptionez la limita. de la sirius amos, nilesat sunt ok. am vedere libera.....

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cati sateliti se pot prinde cu o antena Offset
    In principiu, cu o antena (offset) si o montura polara (H-H) se pot viza toti satelitii de pe orbita geostationara aflati deasupra orizontului. Cand se regleaza antena nu se urmareste receptionarea perfecta a unui anumit satelit ci urmarirea cat mai exacta a orbitei satelitilor. Ca urmare, indiferent ce parte a orbitei vizezi, exista o singura reglare a monturii care realizeaza acest lucru.
    Problema in cazul tau consta in faptul ca nu ai vizibilitate spre un satelit sudic, fapt care ingreuneaza foarte mult reglarea monturii, dar nu o face imposibila.
    Referitor la rotirea LNB-ului in functie de satelit, aceasta se face automat in cazul monturii polare, datorita modului cum se roteste antena.

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa ce centrezi antena pe hh si reglezi aproximativ declinatia , dai comanda gotox unde x-azimut satelit dorit sau in usals comuti pe un program pe satelitul dorit ; rotesti motorul in jurul pilonului pina prinzi semnal , aduci motorul la 0 si reglezi declinatia .Ultimul pas se repeta pina ai curba urmarita bine .
    Pui antena pe pilon si determini unghiul offset pe un satelit cu vizibilitate => ai declinatia corecta conform manual hh .cu SatelitAntenaAligniament determini sudul geografic => hh si antena puse corect , exentual mici ajustari

  12. #12
    The Master of the Beasts Mentor
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Insula Pastelui
    Posts
    506
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De la Sirius , care tu zici ca il prinzi la limita , poti s-o iei manual catre Hispasat , din satelit in satelit , in general in zona ta se prinde foarte bine satelitul cu antena pe care o ai , si mai spune si tu ce sistem de receptie ai , mai exact , ce receiver , sau SS2 ,(sau este valabil ce este scris sub linie ? ), sa poti fi ajutat asa cum trebuie , daca doresti explicatii mai multe iti las un pm si raspunzi tot prin pm , ok ?

    S'altare si s'ucces !

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SLAman View Post
    Referitor la rotirea LNB-ului in functie de satelit, aceasta se face automat in cazul monturii polare, datorita modului cum se roteste antena.
    multumesc . asta vruiam sa stiu. comportarea lnb-ului.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top