Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11

Thread: Lungime cablu

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default Lungime cablu

    Salut, am si eu o problema:

    Am un vecin destul de nebun, care dupa doi ani dupa ce am pus antena de satelit pe bloc (Al-1.5m, Locatie Bucuresti), a inceput sa urle in gura mare ca antena mea si cablurile mele emana radiatii, si ca o sa-mi taie cablul de la antena, pentru ca, chipurile ele trec prin dreptul geamului sau. In primul rand cablurile nici nu trec prin dreptul geamului sau, dar trec exact intre geamul sau si cel al vecinului sau. Acuma am si eu o intrebare:

    Daca imi trec cablul prin casa scarilor (mentionez ca stau la etajul 8, blocul este de 10 etaje. Cam cat ar merge un cablu, incat sa nu pierd nici mult la nivelul de semnal, mai ales ca nu am un receptor ci o placa ss2.

    Multumesc.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    salut , te rog fii mai clar : vecinul s-a legat numai de cabluri ? sau si de antena ?
    , in privinta lungimii cablului eu stiu ca , pana la 30-40 de m nu sunt probleme de pierderi de semnal si am inteles ca sunt amplificatoare de semnal care atenueaza aceste pierderi . bafta . revino cu clarificari .

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    s-a legat numai de cabluri, ca a zis ca emana radiatii, si ca din cauza ca pe bloc sunt 4 antene se satelit, si ca stie el, ca daca eu am antena mare...(ce-o fi insemnand la el mare), il iradiez pe el, cu toate ca antena este pusa deasupra lu vecinu lui, deci nici deasupra lui nu este pusa, vecin care are si el antena.

    Ca spune ca din cauza ca pe bloc sunt antene de satelit lui nu-i mai merge tv-ul...
    ...aaa si apropo, daca imi taie cablul in timp ce placa este in functiune, am inteles ca se poate arde o dioda (asta am inteles ca indiferent de receptor).

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aminteste-i in treacat vecinului tau ca ceea ce vrea el sa faca (sa-ti taie cablul) intra sub incidenta legii (violarea bunurilor personale, vandalism, etc.) Daca ai posibilitatea, sa inregistrezi convorbirea (la o adica poti dovedi ca s-a pus deja problema sa-ti taie cablul si nu poate sa o faca pe nevinovatul si sa spuna ca n-a fost el...). Pana si amenintarea este pasibila de pedeapsa. Sugereaza-i sa o faca pe cale legala, adica sa faca plangere cum ca antena si cablul tau ii produc lui radiatii, iti spun ca nu exista nici o baza legala pentru astfel de plangere. Singurul lucru cu care ar putea sa te atace este cablul pozitionat pe fatada blocului, nu stiu cum sunt legile acum in Romania, dar cred ca e prea prost sa se lege de asta, el crede ca mai importanta este "radiatia".
    Cat priveste lungimea cablului, nu-ti fa probleme pana la 50 m (merge si cu 100m, cu oarecari pierderi) si in nici un caz sa nu incerci cu amplificatoare inline.

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa ne spui ce ai rezolvat cu caposul vecin .

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru raspunsuri, si cum am sa rezolv ceva am sa postez aici pe forum.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cat priveste lungimea cablului, nu-ti fa probleme pana la 50 m (merge si cu 100m, cu oarecari pierderi) si in nici un caz sa nu incerci cu amplificatoare inline.[/QUOTE]

    Ce se intampla daca se folosesc amplificatoare la o lungime de 30-50 m si cablul a trebuit sa fie intrerupt din diverse motive?(nu se poate baga prin tuburi si se utilizeaza cel vechi,etcetc).te rog explica daca poti daca are vreo influentza negativa asupra aparatelor satelit de receptionat,fie ele ss1,ss2,sau oricare alt receptor.
    multzam fain,

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    norocul tau ca exista sectiunea ,,ghiveci"
    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=54454

  9. #9
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce se intampla daca se folosesc amplificatoare la o lungime de 30-50 m si cablul a trebuit sa fie intrerupt din diverse motive?(nu se poate baga prin tuburi si se utilizeaza cel vechi,etcetc).te rog explica daca poti daca are vreo influentza negativa asupra aparatelor satelit de receptionat,fie ele ss1,ss2,sau oricare alt receptor.
    daca receptia e multumitoare da-i pace.cind vei avea probleme schimba cablul cu unul de calitate si mai ales dintr-o bucata.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa cum am promis, am revenit cu noi informatii...

    Pana la urma acel vecin, n-a mai taiat nici un cablu, pentru ca a zis ca s-a interesat el si ca aceste "tehnologii", nu emit radiatii, asa ca si-a pus si el un DTH. Partea este ca acuma a zis ca nu mai taie cablul.

    Deci totul o sa fie bine.

    Va multumesc tuturor celor care ati raspuns la mesajul meu.

    O seara buna in continuare

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ultimo View Post
    Pana la urma acel vecin, n-a mai taiat nici un cablu, pentru ca a zis ca s-a interesat el si ca aceste "tehnologii", nu emit radiatii, asa ca si-a pus si el un DTH. Partea este ca acuma a zis ca nu mai taie cablul.
    In momentul in care si-a pus si el antena, au disparut si radiatiile (din capul lui)
    Bine ca ai scapat oricum de probleme

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top