Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default Lungime de cablu (un caz extrem)

    In luna august am fost in Olanda la munca, in bagaj am facut loc pentru un Hyunday HSS-1160 pentru... DIGITV (ca capsunari ), 20m cablu de la turci, si un LNB Twin Inverto IDLP-40TL+ (de la Peruvision) pentru eventualele extinderi
    Antena am cumparat de acolo de pe www.marktplaats.nl (care e banned pentru Romania), il puteti vedea aici:http://www.rdi-board.com/showthread....hlight=sl+1203
    Locatia este Esbeek care e la sud de Tilburg, unde Spot3 al satelitului Intelsat 10-02 are aproape aceasi putere ca in Ardeal.

    Problema la montare e ca unde am stat eu este intre copaci (cine a fost in Olanda stie cate paduri sunt si acolo)
    Prima data am testat la un loc unde am avut vizibilitate perfecta, am obtinut la calitate de semnal peste 85%-pana la maxim (98% la Hyunday),din nefericire eram la 250m de casa
    Am gasit un alt loc cu vizibilitate mai redusa... calitate ~75%, acolo eram mai aproape...70m.
    Cablu: 20m (de acasa)+40m (gasit acolo in warehouse, Hirschmann)+15m(cumparat acolo, tot Hirschmann)
    Deci 3 bucati,am 2 intreruperi care teoretic scad semnalul foarte mult.

    Acuma vine surpriza:la capatul cablului in casa conectez Hyundayul si....calitatea semnalului n-a schimbat de loc , numai puterea semnalului a scazut de la 80%(care e tot timpul la aceasta valoare) a scazut la 72%, dar asta nu afecteaza deloc receptia la cazuri extreme cand ploua (pica tot la 25%-29%)

    Acuma m-am intors acasa si tatal meu se bucura de ceva bunatati de acasa prin DIGI, si cealalta iesire a LNBului Twin e ocupat (cu 30m cablu, tot DIGI).

    Instalatia merge OK.

    toate informatiile sunt pentru a incuraja pe cei care au dubii in instalarile la distanta...

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Interesant .
    ( Faptul ca ai testat cu receiver digi este irelevant pentru problema tehnica tehnica expusa , asa ca mai bine rogi un moderator sa mute threadul la rdi-romana .)

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Interesant .
    ( Faptul ca ai testat cu receiver digi este irelevant pentru problema tehnica tehnica expusa , asa ca mai bine rogi un moderator sa mute threadul la rdi-romana .)
    Nu vad ce a scris szili_boy ca asa trebuia reactionat.
    Tu ce lungime max. de cablu ai pana acum la instalare DTH, presupun ca esti instalator?
    Si eu am instalare cu 63 m cablu de calitate buna la care nu am avut pierdere de semnal, si daca esti instalator raspunde care parte e mai afectat: transmisia semnalului sau alimentarea LNB-ului?

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce are a face lungimea cablului si/sau folosirea unui cablu ,, innadit" cu DTH
    Nu sint instalator , nu ma intereseaza cresterea tensiunii pt LNB prin activarea optiunii in hw receiverului si nici macar folosirea unui amplificator de linie pentru a compensa pierderea de putere pe sirme .

  5. #5
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mercury70 View Post
    Nu vad ce a scris szili_boy ca asa trebuia reactionat.
    Tu ce lungime max. de cablu ai pana acum la instalare DTH, presupun ca esti instalator?
    Si eu am instalare cu 63 m cablu de calitate buna la care nu am avut pierdere de semnal, si daca esti instalator raspunde care parte e mai afectat: transmisia semnalului sau alimentarea LNB-ului?
    Nu stim.
    Pune si tu formula de calcul pentru cablu coaxial cu L=75ohmi sectiunea de 1mmp, lungimea de 100m un curent de 350mA(presupunem ca are si motor), tensiune de alimentare 18V si fir central din Fe-cuprat.

    Nu ma intereseaza atenuarea in dB, pentru ca asta este data de fabricantul cablului pentru o lungime si frecventa data.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Ce are a face lungimea cablului si/sau folosirea unui cablu ,, innadit" cu DTH
    Nu sint instalator , nu ma intereseaza cresterea tensiunii pt LNB prin activarea optiunii in hw receiverului si nici macar folosirea unui amplificator de linie pentru a compensa pierderea de putere pe sirme .
    Mii de scuze credeam dupa parerea ta ca stau de vorba cu un instalator sau cel putin cu un electronist amator.
    Inca odata : mii de scuze,

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top