Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2006
  Posts
  148
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS/RDS amendata

  RCS&RDS amendata cu 100.000 lei de arbitrul pietei de telecomunicatii  Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a sanctionat compania RCS&RDS cu amenda contraventionala de 100.000 lei, deoarece nu a respectat decizia autoritatii ca pana la data de 30 august sa publice in mod complet, inclusiv pe pagina sa de internet, numarul si adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza.

  RCS&RDS este obligata ca pana pe 7 septembrie sa ia toate masurile necesare in vederea publicarii, inclusiv pe pagina sa de internet, a informatiilor mentionate. Tot in luna august, compania a mai primit trei amenzi administrative.

  Potrivit unui comunicat de presa al autoritatii, doua amenzi, de 1500 lei si respectiv 3000 lei pe zi de intarziere, au fost acordate pentru netransmiterea informatiilor solicitate pentru strategiile si analizele de piata efectuate de ANRCTI.

  Este vorba despre dezvoltarea documentului "Strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice din Romania pana in 2010" si despre analiza Pietei 9 din Recomandarea Comisiei Europene 2003/311/CE privind pietele relevante ale produselor si serviciilor din sectorul comunicatiilor electronice susceptibile de a fi reglementate ex ante in conformitate cu Directiva 2002/21/CE.


  Compania a mai primit o amenda administrative de 1000 lei pe zi de intaziere pentru netransmiterea informatiilor solicitate pentru analiza Pietei 18 din Recomandarea Comisiei Europene 2003/311/CE in luna martie 2007.

  "ANRCTI monitorizeaza cu foarte mare atentie ceea ce se intampla pe piata comunicatiilor electronice si nu vom ezita sa facem uz de toate instrumentele oferite de legislatia in vigoare pentru ca lucrurile sa functioneze conform principiilor unei piete concurentiale. In cazul unor incalcari grave si repetate, daca furnizorul in cauza nu s-a conformat masurilor dispuse, conform prevederilor art.

  59 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002, ANRCTI poate chiar suspenda sau retrage furnizorului in cauza dreptul de a mai furniza retele sau servicii de comunicatii electronice pe baza autorizatiei generale", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.

  Autoritatea a solicitat companiei transmiterea, pana la data de 5 septembrie 2007, a informatiilor si documentelor care sa arate modul de indeplinire a obligatiei de negociere in ceea ce priveste cererile de interconectare primite pana la data de 20 iunie 2007.

  Potrvit Deciziei presedintelui ANRCTI nr. 2849/2007, care a fost comunicata RCS & RDS la data de 8 august 2007, furnizorul a fost obligat ca in termen de trei zile sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele sale de acces, precum si tarifele tuturor serviciilor si facilitatilor asociate interconectarii.

  Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare este de doua luni de la data primirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens, iar, in ceea ce priveste implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim este de trei luni de la data incheierii acestora.

  In ceea ce priveste cererile de interconectare transmise RCS & RDS pana la data de 20 iunie 2007 inclusiv, termenul maxim de negociere a fost de 15 zile de la data comunicarii deciziei.

 2. #2
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2005
  Posts
  91
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eh, baga-mi-as, pe vremea cind ANRC-ul reglementa tarifele Romtelecom si cerea modelele de calculatii de pret lui Vodafone/Orange/Romtelecom, RCS-ul ridea in barba.
  Am ajuns acum s-o vad si pe-asta, dar a durat cam mult.

 3. #3
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2006
  Posts
  148
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ca unul care participa la sedintele Consiliului Consultativ al ANRCTI pot sa iti spun ca cei de la RDS opun acum cea mai mare rezistenta la orice hotarare ANRCTI. Cam cum se intampla acum catva timp cu Romtelecom. Si probabil ca nici acum nu s-ar fi reactionat dar vine tare din urma CE cu hotararile si recomandarile ei care trebuie luate in seama de catre toate tarile membre. Iar faptul ca [email protected] incearca sa impuna si pe piata de telefonie fixa un duopol, quadropol sau ce fel de pol vor ei ca in domeniul cablului mi se pare o mare magarie. Plus nerespectarea de catre o firma care se vrea serioasa a deciziilor unei autoritati de reglementare.

 4. #4
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2005
  Posts
  91
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Asta e rezultatul protectionismului practicat de ANRC fata de operatorii alternativi in ultimii citiva ani, pentru asa-zisa "stimulare a concurentei".

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top