Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
  1. #1
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Gemini Project 4.00 DM500 MaxVar

    Gemini v4.00:

    Technical Infos:
    * Enigma of: 24.08.2007
    * GCC 3.4.4 Original CVS
    * Web Interface: 6.0.2-Expert
    * Busybox 1.01
    * Tuxtxt V1.99
    * CIFS 1.44

    Remotecontrol:
    * BLUE - Blue Panel (BP)
    * 2x BLUE - BP -> Extras/Settings
    * YELLOW - Quick-Button (can be configured via BP)
    * RED - EPG list for active channel
    * 2x RED - EPG style menu
    * GREEN - subservices

    Addons:
    * own Addon-Server via Internet
    * adding additional functions via internet from the Gemini-Server and install them automaticly
    * Personal Addon-Server can be used (configuration via /var/etc/useraddon.xml)
    * Create your own Satellites.xml, which only contains the Satellites you realy need

    Camd:
    * Different Camd´s can be linked to channels/provider (Autocam)
    * Changeing the name and settings via own menu.
    * Creation of a 2nd socket (/tmp/cam1.socket)

    Daemon / Server / Clients:
    * Dreambox can be used as printserver (BP->Extras/Settings->Printer (LPD), FAQ can be found in the database
    * Dropbear (SSH) now switchable (DM500 - DM7000: Standard->off)
    * Upnp Client and Server (for DM500 - DM7000 must be installed from our Gemini-Server)
    * Automount, for examples have a look at: /var/etc/automount.conf. Devices, NFS or CIFS will be automatically mounted. Ideally for DVD- or Net- Drives (Editor can be found in the BP)
    * Inadyn (Daemon for different DYNDNS-Services)
    * little Apache (HTTP-Server based on HTTPD)
    * NFS-Server (based on the NFS-Kernel-Modules)

    Infobar / OSD / Skin / Background-Pictures:
    * Position of the Infobar can be changed without editing the skin files
    * Provider, Frequencies, Symbolrate and FEC can be displayed in the Infobar (If the Skins matches this function)
    * Display of EMM, ECM or "Expertinfos" are switchable
    * Picon (displaying the Channel-Logo)
    * Extensions for Skins (Thumbnails, 3D-Font, Pictures for Progressbar)
    * Background picture can be turned off (Plasma - Fix)
    * Backgroundpictures (Radio- and File Mode) can be used as Screensaver.
    * Changing Bootlogo via menu ( 7020 only)
    * Backgroundpictures and Bootlogos can be created, testet and used direct on the Box (out of JPG, BMP, GIF or PNG)
    * Showing Onlinestatus when the Box is connected to the Internet (must be activated in Expert Menu -> Network)

    Files / Devices
    * Support for CDROM/DVD no matter using IDE or USB
    * JPEG´s ca be rotated and dislaying of the EXIF-Tags (not DM500)
    * Support for OGG/Vorbis
    * Random function for MP3 and OGG
    * Backup function
    * 2 new root entries for music and pictures can be created in the filemenu (BP->Extras/Settings->Root-Entry)

    Extras:
    * Dreamnetcast (shoutcast-player) with Streamripper (direct recording from server and coding into mp3´s)
    * System Info: Many extra box infos like stream-rates, kernel-, memory- and prozessinfos.
    * Own scipts can be started via Blue Panel
    * Changing the recording parameters (extra before- and after- recording time, storage location and recover-function for your records)
    * Additional EPG-functions (Dishnetwork, cache, storage location)
    * Font and Libfribidi e.g. for arabic
    * Quick-Button-Menu: Many extra features for the yellow button (e.g permanent clock in OSD, freeze Image, audio selection)
    * alarm-clock with volume offset playing own WAV-Files
    * Calander for iCalander format + reminder ( Supported by MAC, KDE, Thunderbird, Goole calander, Rainlendar...). Standard folder is /var/etc(ical
    * Support for DreamDVD no matter wether a DVD-Drive is available or not
    * New screenshot routines (have a look at the Webif)

    New:

    * Search EPG of all channels for an Event or a String and set timers directly (press MENU in EPG window or go to BP -> Extras)
    * EPG-Infos of all recorded movies can be showed without starting the record.
    * Infoszeile im Sendermenü jetzt wie in Enigma2.
    * Infobar in the channelmenu is now like in E2.
    * Changed the addon routines. There will be a preview available by many addons and skins (due to the new structure of the addons we also did the version jump)
    * own RSS und Weather Plugin (for 7000 and 500 you have to install it)
    * eTorrent - a torrent client based on ctorrent. Can be managed completly over the OSD
    * disable the TV-out (scart out) while you take a record (onle makes sense with the 500)
    * Completely reworked DreamNetCast
    * ECM-Expert+ now using a separate window


    Fix + update:
    * see CVS

    nterfaces WebIF:
    http://127.0.0.1/cgi-bin/GeminiInfo
    http://127.0.0.1/cgi-bin/StopCam?ZAHL (ZAHL = number of cam)
    http://127.0.0.1/cgi-bin/StartCam?ZAHL (ZAHL = number of cam)
    http://127.0.0.1/cgi-bin/InitCam
    http://127.0.0.1/cgi-bin/ResetCam

    We'd like to thank everybody who paricipated in the "Gemini suggestion" thread. Unfortunatly many things can not be realized from our side.
    This images doesn't contain any keys or softcams. Backups or other modified Images are not from us and won't be supported!

    Recommendation:
    If you don't install the Image in flash memory, the flash image shouldn't be of a old version. A swap file/partition (>= 16MB) should be present
    if several processes running in background.

    Download via Database

    Thanks a lot and have fun
    Your Gemini-Team

    Support: www.i-have-a-dreambox.com


    http://www.rdi-dreambox.com/showfile...%20500/Images/

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Imaginea a aparut mai devreme decat era asteptata dar ce e ciudat e ca au lansat un Maxvar de la inceput. Si inca ceva ciudat, dupa o saptamana de la releasul pt DM500 nu a aparut nimic pt 7k ...
    Dupa ce o instalati si o testati, bagati si voi ceva impresii ...

  3. #3
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    tocmai am pus-o... ramane sa o mai stresez sa vad cum merge.

    ecm info +... afiseaza datele din ecm.info din /tmp... fainut.

    din pacate ramane bug-ul cu inregistrarea din celelalte imagini ....3.5, 3.6:
    - CIFS montat
    - pe un canal NDS, de ex pe 39E - Dolce
    selectez un canal care nu afiseaza direct subtitrarea; trebuie selectata din Audio... ex: AXN...
    - selectezi subtitrarea in RO.
    - pornesti inregistrarea pe HDD, mai dai info de 1-2 ori si dupa ceva timp se reseteaza DM-ul

    fara subtitrare selectata nu se reseteaza, merge inregistrarea OK.

    L.

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe mine nu m-ar deranja asta prea mult, eu astept versiunile noi de GP pt 7000 si 7020 pentru a testa USALS-ul, care nu mai merge bine incepand cu GP 3.50. Poate la 4.00 sa mearga mai bine ...

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @satwien ... io o astept oricum , sper sa mearga bine cu gboxu si cu blue pannelu restul ... e spuma:P)

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    dupa o saptamana de la releasul pt DM500 nu a aparut nimic pt 7k ...
    Care saptamana moo ca a aparut azi .

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stai mooo, vazusem data de la Enigma ...

  8. #8
    ƨɯokıu, ƨɥıʇ Mentor
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    cɐsnʇ qıu ɯnuʇı
    Posts
    618
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    eu astept versiunile noi de GP pt 7000 si 7020 pentru a testa USALS-ul, care nu mai merge bine incepand cu GP 3.50. Poate la 4.00 sa mearga mai bine ...
    o inbunatatire pentru USALS pe 7020?Multam

  9. #9
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by infinion View Post
    o inbunatatire pentru USALS pe 7020?Multam
    Pe DM7020 pare sa fie OK, antena nu mai intra in balarii, ce-i drept nici nu am frecat-o prea mult. Pe DM7000 inca nu am probat-o.


    EDIT:
    Si totusi de ce ii zice MaxVar? Are ceva cam-uri preinstalate? Imaginile pentru 7020 si 7000 nu au nimic preinstalat.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Si totusi de ce ii zice MaxVar? Are ceva cam-uri preinstalate?


    Nu are niciun cam preinstalat insa se pot aduce toate usor cu adons, mai putin gbox care nu apare in lista.
    Eu i-am pus si un useradons pt aducerea directa de key.
    Max var este la fel ca si la versiunile anterioare (aveam 3.40 pana sambata), cu 2 camuri instalate (gbox si evo) si toate fisierele de key puse de KB ocupa 75%.

    Apropo, cum ar trebui sa arate un script care sa porneasca concomitent gbox si evocam?
    Gigel


  11. #11
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Nu are niciun cam preinstalat insa se pot aduce toate usor cu adons, mai putin gbox care nu apare in lista.
    Eu i-am pus si un useradons pt aducerea directa de key.
    Max var este la fel ca si la versiunile anterioare (aveam 3.40 pana sambata), cu 2 camuri instalate (gbox si evo) si toate fisierele de key puse de KB ocupa 75%.

    Apropo, cum ar trebui sa arate un script care sa porneasca concomitent gbox si evocam?
    1. Deci nu e MaxVar, am inteles;
    2. Instaleaza evocam-ul si copiaza aici scriptul de pornire (atentie, fara date confidentiale). Sau si mai bine, deschide topic nou, pentru a nu a abate de la titlul subiectului de mai sus. O sa incerc sa-ti raspund tot aici, pe forum, nu pe mess sau PM, poate mai au nevoie si altii. Daca ai card local, nu uita sa ne spui ce anume ai, eventual da-i doar ident-ul (ca sa nu se prinda Fentosul ca ne ocupam de prostii cu dth-uri RO, plus ca nu-i suporta pe astia cu cs ).

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,781
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pareri, Pro, Contra ? ma refer la 4.0

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pro .
    Are destule chestii in plus , merge bine , totul pare OK .

  14. #14
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si o nelamurire. Am spus aici pe forum acum ceva timp ca am o problema cu Dream-ul meu in sensul ca atunci cand bag o cartela de DTH in slot, aceasta nu face contact cu pinii din Dream si astfel trebuie sa mai indes ceva peste cartela. In momentul de fata am gasit cea mai buna solutie: o cartela de reincarcare Vodafone bagata pana la jumatate. Nu merge usor treaba asta, uneori trebuind sa-l gadil si peste 20 minute pana ii dau de capat cu zeci de blocari ale Dream-ului si tot atatea resetari prin deconectarea de la curent. Intrebarea mea: se poate intampla ceva daca instalez imaginea cu cartela in el? Tot timpul cand instalez o imagine o fac cu calu NullModem.


  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis View Post
    Intrebarea mea: se poate intampla ceva daca instalez imaginea cu cartela in el?

    Eu am instalat cu cartela de viacces in dream si n-a avut nimic. In alta ordine de ideii, n-am avut niciodata probleme de genul celor descrise detine, cartela este vazut totdeauna, nu are probleme de conectare a pinilor. Am dream 500, original (cred), cu holograma, din martie 2007 - am folosit gemini 3.40, 3.60 si 4.00.
    Gigel


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top