Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    873
    Posts Thanks / Likes

    Smile placa retea[a doua]-dreambox

    salut,
    am calculatorul conectat la upc cu ip dinamic.daca la a doua placa de retea ii las ip automat si dreamul il bifez pe dhcp,dupa parerea dvs va functiona dreamul ?in acest caz,,permite retea''[enable network]se bifeaza ?
    eu n-am facut niciodata,dar placa a doua o stiu seta si manual.in parte ma folosesc de,,ipconfig/all.din experienta, cum ma sfatuiti sa fac ?
    multumesc.
    #cablu utp cross-over am.
    Last edited by ghita_49; 25th August 2007 at 14:48.

  2. #2
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu exact daca o sa mearga. Pana sa-mi cumpar un router eu foloseam configuratia asta: la placa a-2-a din calculator ip-ul 192.168.1.101 si in dream puneam 192.168.1.105 .


  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    427
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai nevoie de ICS = internet conection sharing, deci sharuiezi conectia de internet automat se va pune 192.168.0.1 IP pe a doua placa de retzea care de fapt va fi default gateway pentru dream. Incearca sa afli DNS-ul ISP-ului tau. Configurezi dreamul: IP 192.168.0.2 GW 192.168.0.1 si DNS. Mai complicata e treaba daca ai gbox pentru ca ai nevoie de NAT. Spor!

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca programul ce gestioneaza a doua placa de retea ( internet conection sharing sau proxy/router ) stie sa fie server dhcp atunci va aloca un IP pt DM ( adica invers decit vrei tu ).
    Cel mai simplu cu IP fix .
    Uneori cablul cross-over nu stabileste corect legatura PC - DM si va trebuii un switch ( integrat in router si scapi de batai de cap )

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top