Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default dream 500s & diseq 1.1 vs. sistem cascada

    Buna la toti,revin cu o mai veche problema si nu prea gasesc cu functia search raspuns:dreamu 500s are diseq 1.1in cartea tehnica nu zice nik de 1.1 iar eu de cateva zile ma chinui sa pun 6 lnb-uri pe dream.(in menu are si diseq 1.1)
    configuratia este urmatoarea:
    5g est--diseq A,
    16g est---diseq B,
    1g vest ---diseq C,
    19g est---diseq D
    si urmatoarele 2 pozitii
    13g est---diseq A,
    7g vest diseq B.
    la ambele antene diseq-urile sunt 2.0(tecatel) iar cablurile care vin din aceste 2 diseq intra int-un al 3-lea diseq tot 2.0 doar cu A si B.(marca tot tecatel)
    Acum e posibil ca al 3-lea lnb sa fie de vina,prin cautarile mele am gasit ca acesta ar trebui sa fie 1.1 dar asi mai incerca inca o data dar imi prind urechile in setarile din dream:am incercat in toate felurile dar numai sirius 5g est si nilesat 7g vest merg(coincid in toate cele 3 diseq-uri cu litera A si B,adevarat?)
    daca are cineva un dream cu mai mullte lnb-uri si a reusit, rog sa-mi explice putin cum trebuie configurat in setarile din dream fiecare LNB in parte.
    Sistemul acesta "cascada" nu permite numai diseq-uri de 2.0 sau 1.0trebuie ca ultimul inainte de receptor sa fie 1.1?
    Sper sa nu ma luati de urechi ca am mai facut un post asemanator mai inainte si acum deschid altul.
    Mersi mult celor care-mi dau vreo idee si bafta all,
    dinus

  2. #2
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi aici, intr-adevar cu SPAUN nu cu "tecatel", si inca ceva, switch-ul trebuie sa fie neaparat switch diseqc1.1 nu diseqc 2 caci nu va merge niciodata.

    Personal am doar 4 lnb-uri acum, dar mai demult am fost avut cu un hyunday cu hdd si diseqc1.1 tot 6 lnb-uri, merge sigur dar trebuie sa fi atent la setari.

    Bafta


    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [switch-ul trebuie sa fie neaparat switch diseqc1.1 nu diseqc 2 caci nu va merge niciodata.........

    merge sigur dar trebuie sa fi atent la setari.

    Bafta


    Sa traiesti amice,tot tu i-mi arati calea cea buna,deci ultimul switch tre sa fie 1.1 obligatoriu iar celelalte 2 diseqcuri n-ar fi rau sa fie tot SPAUN ca sa se inteleaga bine cu ala 1.1,pana aici OK dar a partea a 2-a SETARILE:cum le fac in dream?sunt casutze de bifat,repeat diseq,etcetc.....aici cum configurez totul?ma ajuta cineva care are dream cu o config asemanatoare?
    Salutarile mele ruk22 si multzam fain,
    bafta all,

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default switch spaun diseqc 2.0

    Mentionezi, si eu folosesc aceste switchuri cu dream7020 si functioneaza perfect. Deci sint si in jos compatibile. Pe toate forumurile sint recomandate

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris-walter View Post
    Mentionezi, si eu folosesc aceste switchuri cu dream7020 si functioneaza perfect. Deci sint si in jos compatibile. Pe toate forumurile sint recomandate

    Si nu esti matale dragutz sa-mi/sa ne zici cum ai config dreamu tau daca ai mai mult de 4 sateliti pe el
    eu intre timp ia uitati ce am gasit referitor la un dream500 cu mai multe lnb-uri:
    -------------------------------------------------------------------
    The window for editing satelites:
    select = Non standard user defined configuration.
    Add number of sat-s = number of LNBs
    Define different LNB for each sat.
    Press blue buton in LNB window and define switches:
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/A (this is third input on 4/1 disequ 1.0 .
    - diseqc repeat = one
    - uncomited switch = Input 1 (for input one on sur 220f (or 420f)
    The rest checkbox stay unchecked.
    Do it for each LNB.
    -------------------------------------------------------------------
    mai astept pareri,
    bafta multa si curaj ......asa invatam toti

  6. #6
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, deci cum ai scris si tu numai ca "personalizat":

    LNB-1
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = A/A
    - uncomited switch = Input 1 (Pentru primul diseqc)

    LNB-2
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = A/B
    - uncomited switch = Input 1 (Pentru primul diseqc)

    LNB-3
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/A
    - uncomited switch = Input 1 (Pentru primul diseqc)

    LNB-4
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/B
    - uncomited switch = Input 1 (Pentru primul diseqc)

    LNB-5
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = A/A
    - uncomited switch = Input 2 (Pentru al 2-lea diseqc)

    LNB-6
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = A/B
    - uncomited switch = Input 2 (Pentru al 2-lea diseqc)

    LNB-7
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/A
    - uncomited switch = Input 2 (Pentru al 2-lea diseqc)

    LNB-8
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/B
    - uncomited switch = Input 2 (Pentru al 2-lea diseqc)

    Si asa poti continua, ceea ce schimbi e doar input-ul de la "uncomited switch".
    "diseqc repeat" il lasi oprit si doar daca nu schimba atunci ii dai repeat, incerci cu 1 sau 2, daca nu merge treci la Spaun si-ti va merge sigur.
    Sper ca ai inteles, posteaza rezultatul.

    Bafta
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    Da, deci cum ai scris si tu numai ca "personalizat":

    LNB-1
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = A/A
    - uncomited switch = Input 1 (Pentru primul diseqc)

    LNB-2
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = A/B
    - uncomited switch = Input 1 (Pentru primul diseqc)

    LNB-3
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/A
    - uncomited switch = Input 1 (Pentru primul diseqc)

    LNB-4
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/B
    - uncomited switch = Input 1 (Pentru primul diseqc)

    LNB-5
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = A/A
    - uncomited switch = Input 2 (Pentru al 2-lea diseqc)

    LNB-6
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = A/B
    - uncomited switch = Input 2 (Pentru al 2-lea diseqc)

    LNB-7
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/A
    - uncomited switch = Input 2 (Pentru al 2-lea diseqc)

    LNB-8
    - tone burst = none
    - diseqc mode = version 1.1
    - diseqc param = B/B
    - uncomited switch = Input 2 (Pentru al 2-lea diseqc)

    Si asa poti continua, ceea ce schimbi e doar input-ul de la "uncomited switch".
    "diseqc repeat" il lasi oprit si doar daca nu schimba atunci ii dai repeat, incerci cu 1 sau 2, daca nu merge treci la Spaun si-ti va merge sigur.
    Sper ca ai inteles, posteaza rezultatul.

    Bafta
    Da,maestre ruk22 i-ti multzumesc mult de tot,tot ce ai scris mai sus vroiam sa stiu,si ai facut-o la cel mai profesional mod,acum tot ce-mi mai trebuie este switchul SPAUN 1.1 care nu-l gasesc pe niciunde aici in spania la nici un magazin fizic dar nici pe net si tare ma tem ca tre sa fac vreo comanda pe undeva in germania,austria sau belgia.am sa mai dau de veste si prin alte orase din spania la alti distribuitori dar pana in septembrie cred ca e inutil ptr ca sunt toti in vacantza.
    Multumesc celor ce m-au ajutat,in special lui ruk22 si sper ca toate info din acest post sa ajute si pe altii nepriceputi ca mine
    Multa bafta all si vacantza frumoasa in continuare,
    Dinus,

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca pe ebay. Nu stiu daca se mai gasesc swichuri 1.1 Eu folosesc Spaun 2.0 doua buc 4x1. Cum am mentionat mai sus. si 2.0 este compatibil 1.1 Alte modele banuiesc ca nu. Bafta.
    http://cgi.ebay.de/Spaun-SAR-411-F-D...QQcmdZViewItem

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris-walter View Post
    Cum am mentionat mai sus. si 2.0 este compatibil 1.1
    aiurea. nu scrie prostii daca nu te pricepi. diseqc 1.1 e ceva si 2.0 cu totul altceva..

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dinu_paturica View Post
    aiurea. nu scrie prostii daca nu te pricepi. diseqc 1.1 e ceva si 2.0 cu totul altceva..
    Eu am diseqc 1.2 de 8+1

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dinu_paturica View Post
    aiurea. nu scrie prostii daca nu te pricepi. diseqc 1.1 e ceva si 2.0 cu totul altceva..
    SPAUN SAR 411 WSG 4/1 HQ DiseqC Schalter High Isolation

    Nu stiu cine nu se pricepe? Eu folosesc acest swichuri. Textul este copiat,
    2.0 (abwärtskompatibel) Inseamna in jos compatibil= 1.1

    für den digitalen & analogen Empfang von TV- und Radioprogrammen

    Hochwertiger DiSEqC 4-1 Schalter aus dem Hause SPAUN (4 in/1 out), DiSEqC 2.0 (abwärtskompatibel) im
    Wetterschutzgehäuse, für Aussen- und Innenmontage geeignet.

    Single, Twin, Quad, Octo LNB kompatibel!

    Qualitätsprodukt mit 24 Monaten Gewährleistungs-Garantie

    Dieser Marken-DiseqC Schalter ist zum Empfang von analogen sowie digitalen Sendern (auch Premiere und HDTV) geeignet. Es kann ohne weitere Komponenten ein analoger oder digitaler Receiver direkt angeschlossen werden.
    Poftim si linkul...
    http://cgi.ebay.de/4-1-SPAUN-SAR-411...QQcmdZViewItem

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc Spaun 2.0 doua buc 4x1. Cum am mentionat mai sus. si 2.0 este compatibil 1.1 Alte modele banuiesc ca nu.
    Nu stiu cine nu se pricepe? Eu folosesc acest swichuri. Textul este copiat,
    2.0 (abwärtskompatibel) Inseamna in jos compatibil= 1.1


    Mestere,fa-ne si pe noi sa intzelegem:deci tu folosesti la dream-ul tau un sistem cascada si toate diseqc-urile sunt 2.0?dupa cate am intzeles de la tine tu ai 2buc. spaun 4x1 2.0 iar astea vin in alt diseq,presupun spaun 2x1 tot 2.0
    si din care iese cablul ptr dream,corect?
    revino cu un raspuns,te rog,daca este asa cum am descris eu,iar daca tu folosesti doar un diseqc spaun 4x1 2.0 si ca merge cu dreamu asta e altceva.
    orice diseq 1.0,1.1,2.0 merge cu un deco ce are 1.0,atat variante de 2x1 cat si 4x1 dar nu mai mult,adica in cascada.de aceea sunt acele deco cu diseq 1.1 care,si acum sincer sunt putin in ceatza,pana la urma permit sau nu numai diseq-uri de 2.0 ptr sistem cascada?poate chiar tu ne poti ajuta chris-walter daca ai asa ceva.
    numai bine la toti,
    dinus

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @dinus
    vezi ca @ruk22 ti-a scris exact ce sa faci. de ex. entru 8 lnb-uri iti trebuie 2 spaun sar 411 (astea sunt diseqc 2.0). iesirile lor le legi la un spaun sur 220 f (asta e un diseqc 1.1).

    @chris-walter
    mai studiaza, ca esti pe langa

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dinu_paturica View Post
    @dinus
    vezi ca @ruk22 ti-a scris exact ce sa faci. de ex. entru 8 lnb-uri iti trebuie 2 spaun sar 411 (astea sunt diseqc 2.0). iesirile lor le legi la un spaun sur 220 f (asta e un diseqc 1.1).

    @chris-walter
    mai studiaza, ca esti pe langa
    OK,mersic dinu,ma gandeam eu ca nu are cum sa se insele ruk22 si ca varianta lui e ok,si pe langa asta eu am incercat cu diseq-uri 2.0 si nu a mers,
    dar si opiniile celorlalti sunt bune si bineprimite atata timp cat ele functzioneaza.
    multzumesc inca odata la toti si imediat ce pun mana pe un diseq 1.1 postez rezultatul.
    bafta si s-auzim de bine,
    dinus

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top