Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Firmele de cablu incep sa migreze in subteran

  Autoritatile locale clujene au impus migrarea spre subteran a retelelor de cabluri suspendate pe stalpi, odata cu inceperea proiectului de reabilitare a zonei centrale a Clujului. In mai multe localitati din tara, mutarea cablurilor in subteran incepe sa devina o necesitate.

  Reprezentantii firmelor de comunicatii declara ca vor migra propriile retele in subteran, insa numai in localiatatile in care exista hotarari ale consiliilor locale in acest sens.

  Autoritatile locale clujene au impus deja prin hotarare de consiliu local migrarea retelelor suspendate de cabluri in subteran. Desi hotararea se refera la intregul municipiu, prima strada in care a fost realizata infrastructura necesara cablajului subteran este zona pietonala Eroilor.

  Pentru realizarea cablajului subteran, autoritatile vor organiza licitatii pentru fiecare strada in parte. Firma care a castigat licitatia pentru cablarea subterana a Bulevardului Eroilor este Tirrena Scavi. Companiile care detin cabluri suspendate vor plati executantului costurile de migrare si intretinere a retelei subterane.

  “Electrica, canalizarea, termoficarea, telefonia - toate aceste regii au intrat in contact cu primaria, care a contactat executantul, si s-au facut canalizatii subterane - tuburi subterane unde s-au introdus toate aceste cabluri, care vor fi extinse in viitor in tot orasul.

  Emil Boc nu mai tolereaza cablurile (Foto: HotNews.ro)
  Noi am inceput acum cu zona pietonala, care este o lucrare de amploare”, a declarat primarul Clujui, Emil Boc.

  Primarul si-a reiterat dezideratele si la postul local de televiziune Alpha TV, unde insa a proferat si o serie de amenintari la adresa companiilor care ofera servicii prin intermediul cablurilor electrice, de telefonie ori de alta natura.

  Boc a precizat: “Vin tot felul de ageamii si pun tot felul de cabluri, de parca ar fi pe mosia lor. Am dat dispozitie sa se taie aceste cabluri fara nici un fel de exceptie si sa se identifice cine este proprietarul si sa se aplice cele mai mari amenzi. Cei care ne vor sfida vor avea si probleme de natura penala”.

  Firmele de cablu asteapta mutarile Consiliilor locale

  Firmele de comunicatii au declarat ca se vor supune la nivel national unor demersuri de migrare in subteran a retelor de cabluri aflate in prezent pe stalpi, acolo unde exista hotarari ale consiliilor locale in acest sens.

  “UPC Romania va trece in subteran retelele sale de comunicatii acolo unde autoritatile o impun prin hotariri ale consiliilor locale. In Cluj, unde au demarat lucrarile, colaboram cu Primaria si Consiliul Local pentru a migra reteaua in subteran”, a declarat in exclusivitate pentru HotNews.ro, directorul UPC Cluj, Dan Timofte.

  Tehnologiei wireless, prea scumpa pentru moment

  O alternativa la retelele subterane ar fi dezvoltarea tehnologiei wireless. “RDS&RCS Cluj este de acord cu migrarea in subteran a retelelor de cabluri. In ceea ce priveste tehnologia wireless, costurile de implementare ar fi mai ridicate decat pentru cablarea subterana”, a declarat asistentul marketing RDS&RCS, Olga Marginean.

  UPC Cluj ofera tehnologia wireless segmentului business de clienti. “In acest moment, UPC Romania se concentreaza pe modernizarea retelei de cablu, prin care ofera servicii de televiziune, internet si telefonie. Tehnologia wireless o oferim clientilor de business care nu se afla in aria de acoperire a retelelor noastre de cablu”, a mai declarat Timofte.

  Desi tehnologia wireless ar oferi beneficii superioare clientilor, costurile mari aferente implementarii acesteia determina companiile de comunicatii sa se concentreze asupra modernizarii retelelor de cabluri. In acelasi timp, costul intretinerii retelelor subterane de cablu ar putea ajunge la sume destul de mari, incasate de executantul lucrarilor.

 2. #2
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Timisoara
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Hai mai nuuuuuu
  Taman acum cand au terminat de asfaltat toate strazile din zona mea (in Timisoara)


 3. #3
  P R I M E Mentor
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Timişoara
  Posts
  893
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pai exista la ora actuala vreo hotarare a consiliului local Timisoara referitoare la ingroparea cablurilor?
  Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

  Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"
 4. #4
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Pitesti ROMANIA
  Posts
  390
  Posts Thanks / Likes

  Red face mereu exces de zel tipic Romanesc.

  Mereu romanii au un exces de zel in a grabii lucrurile intr-un sens intotdeauna prost.Nu toate tarile vechi membre ale UE au toata cablaraia ingropata.Dar noi intotdeauna daca nu excelem in ce trebuie ,macar sa excelam in prostie.Nu stiu unde se gandesc asfel de idei ,nu numai in domeniu asta ,ci in toate domenile.

 5. #5
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu e de loc prostie , de-abia astept sa dispara toate cablurile de pe stalpi , e tiganie curata .

 6. #6
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2003
  Posts
  3,124
  Posts Thanks / Likes

  Default

  si vrabiile ? vrabiile unde vor mai sta ! dar ticletii ?

 7. #7
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Sa se mute la Chios in parc .

 8. #8
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Cluj Napoca/Alba Iulia
  Posts
  309
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by ********* View Post
  Sa se mute la Chios in parc .
  In Observator sa nu stea
  Dragostea incepe cu un suras, creste cu un sarut si se termina cu o lacrima.

 9. #9
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  De sase luni, primaria negociaza contractul privind ingroparea cablurilor aeriene de telecomunicatii care impanzesc orasul.
  In luna ianuarie a acestui an, Primaria Cluj-Napoca a desemnat consortiul Cluj Fiber Optic Integrator - format din companiile Mobitelco, EFS si Windmill International - castigator al proiectului ce vizeaza realizarea retelei subterane de fibre optice in municipiu.

  Desi a trecut mai mult de o jumatate de an, contractul intre cele doua parti nu a fost inca semnat, purtandu-se inca negocieri pe marginea clauzelor contractuale.

  80% negociat

  „Este un proiect pe termen lung, care necesita mari investitii si, din acest motiv, contractul trebuie sa fie studiat si analizat in detaliu de ambele parti. Am negociat pana acum aproximativ 80% din punctele contractuale si ne apropiem de final.

  Odata ce contractul va fi semnat si toate planificarile realizate, ne putem apuca de lucru. Este un proiect mare si complex si are nevoie sa fie pus la punct pas cu pas pentru a fi siguri ca lucrurile vor fi bine facute”, a declarat David Schoch, general manager al CFO Integrator.

  In acelasi timp, directorul directiei tehnice a Primariei Cluj-Napoca, Sorin Apostu, crede ca negocierile se vor finaliza cel tarziu in luna septembrie, urmand mai apoi sa fie definitivat proiectul propriu-zis.

  „Daca totul merge bine, speram ca sa intram in faza de constructie la inceputul anului 2009. Suntem deja in faza de design a retelei si de planificare a proiectului, aceste doua aspecte derulandu-se deja intr-un mod pozitiv”, a completat David Schoch.

  O asociere de durata

  Proiectul derulat de CFO Integrator presupune mutarea in subteran a tuturor cablurilor de televiziune, internet si telefonie care impanzesc strazile orasului, reteaua cuprinzand aproximativ 300 de kilometri de sant si 1.700 km de conducte. Investitia totala se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro, iar lucrarile se vor finaliza in circa 24 de luni de la inceperea lor, adica pana la inceputul anului 2011.
  Durata asocierii intre CFO Integrator si Primaria Cluj-Napoca va fi de 20 de ani, investitorul privat fiind cel care va administra reteaua pe durata asocierii. Toti operatorii de telecomunicatii existenti vor fi obligati ca in termen de 45 de zile de la finalizarea fiecarui tronson sa se conecteze la reteaua municipala.

  Astfel consortiu isi va recupera investitia din taxele platite de toate firmele de telefonie, televiziune sau internet din oras care vor fi conectate la retea. CFO Integrator va achita anual consiliului local 1% din rezultatul brut al exploatarii, dar nu mai putin de 100.000 de euro pe an. Dupa 20 de ani, reteaua va intra in proprietatea municipalitatii.

  INTENTIE

  Promisiuni de pagube minime


  Potrivit lui David Scoch, CFO Integrator va avea grija, ca pe durata constructiei retelei de fibra optica, sa nu se produca mari pagube strazilor proaspat reabilitate.

  „Ne-am propus sa lucram indeaproape cu administratia locala pentru a minimaliza orice efect negativ asupra strazilor nou asfaltate. Exista mai multe metode pentru a evita stricaciunile. Unde este posibil vom folosi alte rute si vom sapa sub asfalt pentru a evita distrugerea strazilor. Pe viitor, avem in plan sa urmam municipalitatea in programul de reabilitare a strazilor, astfel incat, atunci cand se repara o anumita strada noi, sa venim si sa instalam reteaua de-alungul ei”, a explicat David Scoch.

 10. #10
  Mägar de marcä Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Bucuresti
  Posts
  7,529
  Posts Thanks / Likes

  Default

  bine fac
  doar nu vreti asa ceva:
  adevärul este inventia unui mincinos

 11. #11
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Firmele care amplaseaza retele supraterane in zona centrala a Clujului vor fi amendate cu sume cuprinse intre 1.500 si 2.500 de lei, prevede un proiect de hotarare ce va fi discutat maine de consilierii locali.
  Proiectul de amendare a contravenientilor a fost realizat in contextul in care municipalitatea clujeana negociaza de mai bine de o jumatate de an contractul privind ingroparea cablurilor aeriene de telecomunicatii din oras.

  Primaria a desemnat, in luna ianuarie, consortiul Cluj Fiber Optic Integrator (format din companiile Mobitelco, EFS si Windmill International) drept castigator al proiectului ce vizeaza realizarea retelei subterane de fibre optice din municipiu. Lucrarile ar putea incepe in primavara anului viitor.

 12. #12
  Dreambox member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2004
  Posts
  1,389
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Dupa ce ingroapa cablurile se trezesc cei de la gaze sa mai dea o gaura, apoi cei ce la apa..etc. Cel putin in Bucuresti asa se intampla. Nu pot sa aiba un cap si o coada..in monentul in care se asfalteaza strada X sa-si faca toti revizii,sa ingroape cabluri etc.
  Bineinteles ca e o chestie buna..dar cand ma gandesc la ce va urma ma apuca groaza.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top