Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default MARE MARE intrebare(nedumerire)????

    Am un dream500 si un kaon570 ksc 2ci......de curand am pus antenele sus pe bloc:una bucata cu eutlW216,astra19 si hotbird13 iar alta bucata cu sirius5;intel1w si nilesat 7W.......legaturile sunt sus in disequri.....4 lnb in diseq 4x1 iar restul de 2 lnb in diseq 2x1......de aici cobor pana in casa cu 2 cabluri........folosesc deocamdata doar kaonul si pot sa vad maxim 4 sateliti datorita faptului ca are doar diseq 1.2....;sau schimb cablurile si vad si ceilalti 2 sateliti.....buuuuuuuun.
    stiu ca dreamu poate cu mai multi sateliti si am sa-l folosesc dar intrebarea mea e :daca pun dreamu cu toti cei 6 sateliti(de fapt sunt 7 ca nilesat cu telecom8W intra pe aelasi lnb)si kaonul in loop cu dreamu mai am sanse sa vad pe kaon 4 sateliti ca pana acummomentan pe kaon am:A-SIRIUS,B-EUTEL16,C-INTELSAT1W,D-ASTRA19.
    Mai e vreo solutie care sa-mi permita sa vad pe kaon mai multi sateliti
    daca e sa-l folosesc cu dreamu ca master credeti ca se poate buli dreamucand e in standby dreamu mai trimite aliment la lnb'sse pot bushi lnb-urileaici am nevoie un pic de voi daca cunoasteti in amanunt problema care ar fi o mai buna solutie
    va multumesc mult all,
    dinus

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    era bine daca intrebai inainte !
    pentru ca ai doua receivere si vrei pe amindoua aceiasi sateliti solutia era cu lnb-uri twin si disecq-urile aferente.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sal maestre nirolf.......stiu cu lnb twin dar eu nu vreau ca amandoua recept sa mearga/fie independente......cu dreamu ca master si kaonul in loop dar sa mearga 4 sateliti e super suficient(bine-nteles nu amandoua odata)
    oricum multzam nirolf,

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DECI?ce fac.....pun dreamu direct la cele 2 antene/6lnb-uri si leg kaonul in loop la dream?oare cand dreamu doarme si vreau sa ma uit la kaon deja sunt alimentate lnb-urile?sau alimenteaza kaonul prin dream si asta ar putea sa-l afecteze cu ceva?ma gandesc la partea electrica.
    Hai,mai astept o zi ca no fi bai sa vad si sfaturile celor ce sunt cu adevarat specialisti.
    bafta all

  5. #5
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, teoretic (dupa "spusele" celor de la dream-multimedia") in standby se opreste alimentarea lnb-ului, deci nu e nici o problema in a face loop spre kaon. Iar de "bulit" n-ai ce, deoarece si in momentul cind faci loop cu ambele receptoare pornite, amandoua trimit tensiune spre lnb-uri si nu se intample nimica, lnb-ul e comandat de primul receiver doar. Ideea e sa nu aiba dream-ul tensiune la lnb-uri in stand-by pentru a putea kaon-ul sa "ceara" prin diseqc lnb-ul care-l vrei.

    Pentru a vedea toti cei 6 sateliti vezi aici, ai raspunsurile cele mei exacte si corecte: http://satlex.ro/de/1participant.html

    Bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,781
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut
    ti recomand sa treci prima data antenele prin Kaon si apoi Dream
    Cel putin cum ai vazut acasa la mine este ExacT asa ....

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai bine mai nenea oby.....cum pun eu 2 cabluri(6sateliti)in KAONdaca-mi dai solutie esti cel mai cel din zona.aaaaa....daca ar exista vreun soft ceva ptr kaon care sa aibe si diseq 1.1 ca dreamu ar fi ceva dar eu nu am gasit.asa ca am sa ma mai informez ca sa nu bushesc ceva(lnb sau receptor) si dupa am sa expun aici care e situatia.
    multzam fain all,
    dinus

  8. #8
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu ce-ti faci atatea probleme, mufa de pe receiver e pentru loop, astfel pot merge in acelasi timp 2 receptoare, deci nu ai ce strica. De ce nu crezi, astepti sa-ti confirme 10 persoane? Eu iti zic sigur ca nu se strica, sigur.

    Iar la intrebarea ta "cum pun eu 2 cabluri(6sateliti)in KAON?" raspunsul e simplu, dar in primul rind nu vei pune 2 cabluri nici in kaon si nici in dream, decit intr-un receiver cu twin-tuner (insa in alt scop), la tine va veni doar un singur cablu. Pe http://satlex.ro/1participant.html iti arata toate posibilitatile inclusiv cea in cazul in care nu ai un receiver care stie diseqc1.1, deci varianta cu releu (http://satlex.ro/1participant-type_conf_1p_6s_12v.html), eu acum nu cunosc kaon-ul dar daca nu are iesire de 12V atunci poti lua pur si simplu un alimentator simplu de 12V si cind vrei sa comuti pe celalalt diseqc doar pornesti alimentatorul si gata, e mai simplu decit sa schimbi tot timpul cablurile. Iar daca totusi ramai cu kaon-ul doar la 4 lnb si vrei sa treci semnalul prin el la dream si dream-ul sa comande cele 2 diseqc cu cei 6(7) sateliti, nici o problema, prin acelasi cablu se poate face. Oricum o sa te coste varianta fara releu adica cea cu diseqc1.1

    Bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oricum o sa te coste varianta fara releu adica cea cu diseqc1.1

    Bafta[/QUOTE]


    La ce te referi cand zici asta?la money?sau la dream.....ca o sa-mi prind deshtele prin AB,BC,BD, si alte istorii?
    maine am sa incerc toate variantele posibile
    salutari all,

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by DINUS View Post

    La ce te referi cand zici asta?la money?sau la dream.....ca o sa-mi prind deshtele prin AB,BC,BD, si alte istorii?
    maine am sa incerc toate variantele posibile
    salutari all,
    Da la bani daca alegi varianta cu diseqc1.1, deoarece daca vrei sa-ti mearga bine si corect va trebui sa treci la "Spaun" ca diseqc-uri si nu sunt ieftine. Nu ca sa fac reclama ca ce e scump e si bun, dar cine foloseste spaun stie despre ce vorbesc, iar cu altele "no-name" s-ar putea sa ai blocaje, lipsa semnal fara motiv sau pur si simplu nu va comanda receiver-ul comutatorul diseqc.

    Oricum, bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top