Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  I'm the truble man! Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2005
  Location
  Bacau & Iasi .
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default Prigoana vrea 50 mil. euro pe Etno TV

  Silviu Prigoana negociaza vanzarea posturilor Etno TV si Taraf TV pentru 50 milioane de euro, a declarat pentru Business Standard omul de afaceri. Negocierile se poarta in acest moment cu doua fonduri de investitii, unul american si unul european. Prigoana a declarat ca tranzactia se va finaliza pana la 1 noiembrie.
  Silviu Prigoana s-a remarcat pe piata media din Romania ca un deschizator de drumuri pe domenii de nisa, prin lansarea primului post tv de stiri, a primului canal tv ce difuza doar muzica folclorica sau a unui canal de sport. Politica sa de business in media, declarata inca din 2002, consta in vanzarea afacerii dupa ce aceasta este dusa la un nivel de la care devine atractiva pentru investitori.


  Dupa ce a procedat astfel cu postul de stiri si cel de sport, a venit randul canalului muzical sa fie obiectul unei tranzactii. "Nu pretul a fost principalul punct negociat, ci procentul din afacere care va fi vandut", a explicat Prigoana negocierile pentru Etno TV.

  Omul de afaceri a declarat la inceputul acestui an ca se va retrage din toate afacerile media in care este implicat, fie vanzand, fie prin cedarea actiunilor copiilor sai. Astfel, el a negociat vanzarea intregului pachet de actiuni pe care il avea in companiile media, nu doar a unui procent, asa cum doreau unii investitori.

  Etno TV este, potrivit datelor furnizate de Asociatia Romana pentru Masurarea Audientelor, pe baza masurarilor facute de TNS-AGB, cel mai urmarit post tv muzical. In primele sase luni ale anului, postul tv a avut o audienta medie zilnica de 22.000 de telespectatori din mediul urban, iar in luna iulie a fost urmarit, in medie, de 23.000 de telespectatori provenind din acelasi univers de masurare. Etno TV, care difuzeaza muzica populara si manele, a fost mai urmarit decat posturi tv ca Eurosport, National Geographic, Discovery Channel sau postul de stiri N24.

  Silviu Prigoana, patronul firmei de salubrizare Rosal, a intrat in afaceri media in 2001, cand a lansat primul post de stiri din Romania, Realitatea TV, cu o investitie initiala de 680.000 de euro. Prigoana declara atunci ca vrea sa creeze o platforma de televiziuni de nisa, pe care sa o vanda cand va deveni profitabila.

  Astfel, Realitatea TV a fost vanduta catre societatea de investitii elvetiana Bluelink Comunicazioni SA, apoi grupului de presa Catavencu, ducand la aparitia trustului Realitatea-Catavencu.

  Postul TV Sport, pe care l-a lansat in 2003, a fost vandut la inceputul acestui an, pentru peste opt milioane de euro, trustului Media Pro, care l-a relansat sub numele Sport.ro. In prezent, acesta este cel mai urmarit post tv de sport din Romania.

  Tot anul acesta a vandut zece procente din platforma de televiziune digitala Max TV, pentru care a primit 6,4 milioane de euro.

  "Banii i-am folosit pentru a echilibra o balanta de plati. Am facut investitii mari, pe care a trebuit sa mi le recuperez", a declarat el. Anul trecut, omul de afaceri a cumparat, prin Rosal Grup, terenul fabricii Acumulatorul, pe care a dat opt milioane de euro, pentru a muta acolo garajele firmei de salubrizare. Cheltuiala cu achizitionarea si amenajarea spatiului, sustine Prigoana, este amortizata din vanzarea proprietatilor media.

  �"Etno valoreaza 50 milioane de euro, pentru ca vand, pe de o parte, un vad comercial bun, adica audiente foarte mari, pe de alta parte, un nume devenit brand Silviu Prigoana Actionar Etno Folclor Media

  Media lui Prigoana

  2001 - Infiinteaza Realitatea TV cu o investitie de 680.000 de euro
  2002 - Lanseaza Etno TV
  2003 - Vinde 55% din Realitatea TV catre Bluelink Comunicazioni SA
  2003 - Lanseaza TV Sport
  2005 - Lanseaza Taraf TV
  2005 - Primeste licenta audiovizuala de la Consiliul National al Audiovizualului pentru Meteo TV, pe care inca nu l-a lansat
  2007 - Vinde 95% din TV Sport trustului Media Pro, pentru 8,7 milioane de euro
  2007 - Vinde 10% din platforma digitala Max TV pentru 6,4 milioane de euro grupului
  american AIG Capital Partners
  2007 - Negociaza vanzarea Etno TV si Taraf TV pentru 50 milioane de euro

 2. #2
  zzzzzzzzzzzzz Expert
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  rdi
  Posts
  4,387
  Posts Thanks / Likes

  Default

  50milioane sau 5,0milioane ce naiba valoreaza mai mult o postTV decat o DTH


 3. #3
  Mgar de marc Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Bucuresti
  Posts
  7,529
  Posts Thanks / Likes

  Default

  dac-mi d el mie banii stia, le iau
  in rest poate s si-le tin
  adevrul este inventia unui mincinos

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top