Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2002
  Posts
  101
  Posts Thanks / Likes

  Default GPL sau DIESEL ?

  Am citit toata topicurlie dar nu am gasit nimica legat de acest subiect. In principiu ma intereseaza mai mult parerile voastre pentru masinile off-road.

 2. #2
  Member Mentor
  Join Date
  May 2003
  Location
  Pays basque Eskual herria
  Posts
  978
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Intre Gpl shi Diesel nici nu se mai pune problema Diesel Clar pentru cuplu,fiabilitate,autonomie etc dar sa nu uitatzi ca pina la sfirshitul anului cel putzin la noi sint prevazute circa 800 de pompe pentru noul carburant Bio Metanolul care merge pe orice mashina care este prevazuta sa functzioneze pe benzina catalizata bineintzeles pentru vechile modele apar kituri care nu prea depashesc circa 300€ in functzie de constructor kitul este compus din mai multe componente care servesc de fapt la izolarea totala din punct de vedere electric pentru ca metanolul contrariu benzinei transmite curentul electric de orice intensitate nu se face nici o interventzie de mecanica grea pe automobilul pe care se va instala kitul,dupa aceea motorul functzioneaza exact la fel ca shi pe benzina metanolul se pune in acelashi rezervor cu benzina shi se poate amesteca atit timp cit se respecta indicele octanic deci daca ai pus benzina de 95 potzi pune metanol tot de 95 functzionarea motorului cu metanol nu modifica nici un parametru de cuplu viteza etc in fara faptului ca nu polueaza pentru ca il fac fratzii noshtrii tzaranii din sfecla shi porumbul pe care il cultiva amintesc ca la noi in frantza primele statzii de carburant care au propus acest carburant au fost statziile rompetrol de pe autostrada a61 la noi s-au fixat deja masuri fiscale cum gratuitatea integrala a actelor vehiculelor care sint echipate pentru folosirea acestui carburant shi multe altele in previziune,am avut ocazia anul trecut cind am fost in brazilia sa inchiriez o Honda Fitte(Jazz) in europa pe metanol shi am fost foarte multzumit de ea amintesc ca brazilienii folosesc acest carburant de mai bine de 15 ani la noi a trebuit sa urce barilul shi taxele pina la mama naibi ca sa se trezeasca timpitzii de politicieni! bafta!

 3. #3
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Location
  44,46 N 26,11 E
  Posts
  188
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by efelixro View Post
  Am citit toata topicurlie dar nu am gasit nimica legat de acest subiect. In principiu ma intereseaza mai mult parerile voastre pentru masinile off-road.

  GPL pe un off-road....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top