Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Timisoara
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default 4 sateliti + CATV in 4 camere

    Salut.
    Doresc sa am in fiecare camera semnal de la SAT si de la CATV.
    Am atasat o schema cu ce as vreau eu sa fac. Daca are cineva ceva sugesti, propuneri sau o solutie mai simpla il rog sa ma ajute.



    Am 4 LNB quatro si cablu CATV doresc sa am in patru camere semnal de la fiecare satelit dintre cei 4 + CATV si in fiecare camera sa intre un singur cablu.

    Multumesc.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    ...poti folosi mai putine antene nu neaparat 4 antene.
    Nici nu a spus ca are 4 antene, ci ca receptioneaza 4 sateliti. In functie de cat de distantati sunt satelitii intre ei, poate folosi o antena, 2, 3 sau chiar 4.
    @buzatu
    Solutia aratata de tine este perfect valabila, dar se poate simplifica, in loc de cei 4 combiner (marcati in desen cu D) si splitterul S poti folosi un singur combiner cu 5 intrari (4 pentru satelit si una pentru cablu) si 4 iesiri care merg la fiecare doza Cablu/Sat. Economie de bani: cabluri, mufe, munca.
    Vezi ca mai este un thread asemanator: http://rdi-board.com/showthread.php?t=52260

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Timisoara
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand multumes pt. raspunsuri.

    Eu nu prea am inteles ce este cu combiner-ul(si eu m-am gandit la el). Poate ma ajuta cineva sa inteleg si eu.

    Combiner este diferit de multiswitch, nu?

    Pt ca am inteles ca la multiswitch ai nevoie de 2 intrari pt un satelit (una pt. V si una pt. H) de unde rezult ca am nevoie de multiswitch cu 4*2 intrari satelit+ una CATV. (asta daca am inteles eu bine )

    Dar cred ca combinerul nu e acelasi lucru cu multiswitchul si atunci nu are nevoie decat de 4 intrari sat + una catv.
    si maparea la combiner:
    INPUT1 SAT +CATV = OUTPUT1
    INPUT2 SAT +CATV = OUTPUT2
    INPUT3 SAT +CATV = OUTPUT3
    INPUT4 SAT +CATV = OUTPUT4

    Este corect ce spun eu sau aberez?
    Daca este corect e mai simplu cu combiner.


    Multumesc.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Combiner nu este acelasi lucru cu multiswitchul. Dupa cum ii este si numele, combinerul combina semnalul de sat si cablu, iar jos doza face acelasi lucru, dar invers, le separa.
    2. La multiswitch ai nevoie de 4 intrari de la LNB-ul Quattro (high band V si H, low band V si H). Deci pentru 4 sateliti ai nevoie de un multiswitch 17x4 (17 intrari, 16 satelit si una pentru cablu si 4 iesiri) Daca folosesti solutia cu multiswitch, nu mai e nevoie de splitterul S si de combinerele D.
    Daca folosesti solutia data de tine in desen, atunci ai nevoie de LNB-uri Quad (nu Quattro), care au integrat si un multiswitch. Deci Quad = Quattro + multiswitch integrat.

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Timisoara
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1) La intrarile SAT ale COMBINER-ului se pot lega DISEqC?
    (am gasit o singura schema de conectare la combiner si acolo era specificat QUAD LNB de asta intreb)

    2) Care este distanta maxima fata de LNB la care se poate monta?

    3) Este compatibil DVB-S/S2?

    4) Ceva modele recomandate si eventual de unde pot fi cumparate.

    Multumesc.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Unde gasim un combiner d'asta ieftin si bun?

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Baieti, nu ati citit postul meu de mai sus unde spuneam ca exista un thread care trateaza problema asta. E si un link, cititi pagina a doua: http://rdi-board.com/showthread.php?t=52260&page=2 unde am scris un link care arata poza unui asemenea combiner la un shop on-line.
    @buzatu
    1. Da
    2. cam 20 m
    3. Da
    4. Am scris mai sus.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top