Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default Resetare parola Dreambox

    Dintr-un motiv anume, parola de la DM500 nu mai este cea default (d*****x).
    Nu il mai pot accesa nici cu telnet nici cu total commander. Cum reusesc sa resetez parola? Multumiri anticipate.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    teoretic se poate (desi personal nu am incercat inca)

    1.daca ai o imagine care accepta plugin-uri de pe net (de ex. gemini)
    2.instaleaza plugin-ul TuxCom
    3.porneste-l de la but. galben
    4.intra cu el in var/etc/passwd
    5.suprascrie-l cu un fisier "passwd" default (adica cu pass dreambox)
    primit de la cineva care are parola "dreambox" la dm500
    6...te descurci tu mai departe

    inainte de pasul 5 mai ai posibilitatea de a-l transfera fisierul orig.
    in PC si sa incerci sa-i afli parola cu john ripper sau l0pht,etc.
    oricum esti intrat deja in "root"..

    Living an analog lifestyle in a digital world

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    236
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcelll View Post
    teoretic se poate (desi personal nu am incercat inca)

    1.daca ai o imagine care accepta plugin-uri de pe net (de ex. gemini)
    2.instaleaza plugin-ul TuxCom
    3.porneste-l de la but. galben
    4.intra cu el in var/etc/passwd
    5.suprascrie-l cu un fisier "passwd" default (adica cu pass dreambox)
    primit de la cineva care are parola "dreambox" la dm500
    6...te descurci tu mai departe

    inainte de pasul 5 mai ai posibilitatea de a-l transfera fisierul orig.
    in PC si sa incerci sa-i afli parola cu john ripper sau l0pht,etc.
    oricum esti intrat deja in "root"..
    pune imaginea iar cu null-modem si revine la default.

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e foarte simplu sa pui imaginea inapoi,lucru de maimuta
    dar ce faci daca nu ai salvat lista de cwshare sau ce stiu eu ce alte ciudatenii
    la care nu mai ai backup si nu ai de unde le pune inapoi?
    atunci te lovesti de adevarata problema a parolei si CADE optiunea de-a reinstala imaginea !

    pana la urma tot ce tb. sa faci este sa editezi cu ajutorul acelui plugin
    acest prim rand din fisierul var/etc/passwd

    root:$1$$34NPeumc9sBBCAw.oUaM80:0:0::/:/bin/sh

    aceste date corespund parolei de default "dreambox"

    Living an analog lifestyle in a digital world

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc. Cu ajutorul celor spuse de marcelll am reusit sa refac parola si sa am acces la dream. Ciudat este ca am sesizat acest lucru pentru ca nu imi mai mergea sh****. Ce este si mai ciudat este ca nu am umblat absolut deloc la dream, nici macar sa instalez o keye. Chiar daca am refacut accesul la dream inca sh**** nu merge. Oricum multumesc. Mai sap.
    P.S. Sa fi fost oare o interventie din exterior...?

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    117
    Posts Thanks / Likes

    Smile imaginea pe dreambox

    am citit intr-o revista : ,,imaginea se instaleaza in raport de ceea ce vrei sa vezi ''.alte explicatii nu exista in revista,n-am gasit pe net sau forumuri scrise.eu stiu sa-mi schimb sau reinstalez imaginea,acum am gemini 3.2.0.
    rog pe cine vrea si stie sa ma lamureasca si pe mine in acasta problema,eventual daca este vreo adresa de informatie pe net sau in alta parte.
    mulumesc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top