Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9

Thread: DSF pe Astra

  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default DSF pe Astra

    Va rog sa ma lamuriti care este problema cu DSF-ul.Din primavara de cand pachetul Pro7,Sat1 si-a schimbat frecventele DSF-ul a ramas pe dinafara.Cu vechiul meu receiver s-a vazut cu imagine si sonor defectuos.Pe PC cu SS2 inca mergea bine.Am mai avut si alte motive sa-mi shimb receiverul si acum o luna mi-am luat DM 500.Si surpriza (placuta) mi-a mers bine DSF-ul,pana acum cateva minute in urma cand am trecut pe DSF a aparut aceesi problema.Si pe PC pe SS2 la fel.Am facut o captura si o prezint mai jos.Oare au trecut pe H.D.?

    [/IMG]
    .

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din imaginea expusa mi se pare ca ai probleme cu semnalul.Poate ne dai mai multe detalii legate de antena, locatie, perioada din zi cand nu ai imaginea buna.
    Scuze, am vazut tarziu locatia si marimea antenei
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Semnal pe DM 500 am : SNR 91%;AGC 89%;BER variaza de la 100 pana la vreo 2000.
    Pe SS2 69%.
    Eu zic ca semnalul e bun.Periodele nu le-am monitorizt.Pe DSF merg mai mult joi si vineri la F-1,sau cand nu am pe alte canale ceva mai bun.Dar mi s-a intamplat sa am aceste probleme si ziua si seara.Am sa urmaresc mai des,si am sa-mi notez.
    .

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acuma ca s-a schimbat programul la ei BER este 0 si merge si pe SS2.
    Cred ca din transmisie e cauza.Poate fac teste cu HD-ul eu nu stiu exact cum e cu HD-ul de aceea am intrbat,poate cunosccatorii stiu mai multe si ma pot lamuri.Multumesc.
    L.E.Scuze pt. litere,am tastatura din 2002,trebuia de mult sa o schimb.
    Last edited by Mayerling; 29th July 2007 at 00:20.
    .

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    prin ARDEAL .
    Posts
    1,865
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am verificat si la mine'DSF pe astra19,2, pe o antena de 1.10m ,si imi merge bine.

    Cu Nivel_96% - Calitate_62%

    Locatia_Cj.
    Cred ca Dumnezeu a pierdut Romania la poker!
    Suntem o natie de cersetori...

    IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII



  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema este cunoscuta, transponderul 12.480V (cel cu Pro7, Sat1, etc. este foarte usor de interferat cu un telefon wireless (DECT Schnurloss). Daca ai asa ceva in casa, scoate-i de proba alimentarea bazei si ai sa vezi ca nu mai face mozaicuri pe imagine. Sau schimba-i pozitia la baza si/sau telefon. Daca nu si nu, atunci interferenta poate proveni de la vecin. Asta a fost si unul dintre motivele ca au schimbat transponderul, fiindca foarte multi germani urmareau Pro7Austria, Sat1Austria, etc. de pe transponderul 12051 V si care nu avea probleme.
    Deci nu are nici o legatura cu teste HD, puterea semnalului sau mai stiu eu ce.

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da,am asa ceva la o distanta de vreo 20 cm de DM 500,dar acuma merge bine DSF-ul (tehnic vorbind ca la ce arata ei acuma nu m-as uita nici sa-mi plateasca).Cand va mai face probleme am sa scot alimentarea si daca se confirma am sa-l si desfintez (telefonul).Danke.
    .

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu trebuie desfiintat, doar incearca sa-l muti putin mai la stanga dreapta pana nu mai face gretzuri.

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa vezi cum se leaga.Receiverul vechi l-am dus la serviciu,acolo merge.Daca o luam mai logic poate-mi dadeam seama.Luni fac curatenie pe la cablurile din jurul TV,PC si Receiver.Inca odata multumesc.
    .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top