Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2

Thread: Dth in presa

 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Feb 2006
  Location
  Piatra Neamt
  Posts
  250
  Posts Thanks / Likes
  Thor6 -offset de 0,9 , lnb inverto de 0,2 db
  Hot Bird--offset de 0,8 , lnb titanium de 0,2 db
  Orange TV

 2. #2
  Administrator Expert
  Join Date
  Jul 2002
  Location
  Las Vegas
  Posts
  8,510
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Articolul il pun si aici :

  Interesul romanilor pentru serviciile de televiziune digitala este din ce in ce mai mare. Antenele de receptare a semnalului de la satelit au impanzit orasele, dar si mai mult asezarile unde cablul TV nu a ajuns.
  este si normal. "In primul rand televiziunea digitala ofera o mai buna calitate a imaginii si a sunetului, a explicat Cristina Popescu, directorul departamentului de relatii publice al Romtelecom, compania care opereaza serviciul Dolce. Este ca si cum ai pune un CD langa o caseta audio sau un DVD langa un video


  recorder". Acest lucru a fost remarcat de toata lumea, el fiind si motivul principal pentru care multi au renuntat la serviciile TV prin cablu si au migrat catre televiziunea digitala.
  Mai putini stiu insa ca televiziunea digitala presupune si interactivitate, de transmisii de informatii, televiziune la cerere - acestea fiind adevaratele ei avantaje, pentru care este considerata a fi cu un pas inainte fata de televiziunea analogica. Cu alte cuvinte, sunt accesibile o multime de servicii suplimentare cu valoare adaugata.

  Echivalent electronic al Ghidului TV tiparit
  Baza o reprezinta Ghidul Interactiv de Programe – echivalentul electronic al unui Ghid TV tiparit, serviciu ce este oferit gratuit de toti operatorii de televiziune digitala din Romania. Practic, abonatul poate consulta direct pe ecranul televizorului, la orice ora, lista programelor/ emisiunilor curente si viitoare, care sunt disponibile pe fiecare canal in parte. Programele viitoare sunt listate incepand de la cateva ore in avans pana la mai multe zile. In plus, sunt disponibile si informatii detaliate despre durata scursa de la inceputul emisiunii/filmului si cea ramasa pana la finalizarea lui, date despre emisiunea care urmeaza si orele de desfasurare, precum si un scurt comentariu pentru fiecare program. "Un astfel de ghid are si optiuni de blocare cu parola a oricarui program, pentru protejarea expunerii minorilor la canalele pentru adulti, a aratat Ionut Tarcea, director de marketing al RCS&RDS, operatorul DigiTV. Serviciul nostru ofera in plus un sistem de subtitrare multipla, prin care utilizatorul are posibilitatea sa schimbe subtitrarea la canalele internationale sau poate sa o scoata de tot. De exemplu: pe canalul Travel avem sunet original (in limba engleza), sunet dublat in limba maghiara, subtitrare in limba romana si in limba slovaca. Utilizatorul poate sa aleaga sa urmareasca canalul fara subtitrare in limba engleza sau cu sunet in engleza, cu subtitrare in limba romana sau slovaca ori cu sunet in maghiara si fara subtitrare etc."

  Pauza, reluare, derulare...
  Mai avansata este televiziunea de tip IPTV, care este acum oferita la noi in tara de un singur operator – iNES TV, doar in Bucuresti si Voluntari. Insa vine tare din urma Romtelecom, care a anuntat ca se pregateste de aceasta experienta.
  Una dintre facilitatile disponibile deja pe piata: televiziunea reprogramata (Time-shifting), ce reprezinta posibilitatea abonatilor de a urmari inregistrarea programelor din ultimele 24 de ore ale unor canale TV. Un numar prestabilit de canale TV se inregistreaza automat de catre operator, fiind apoi disponibile abonatului spre vizionare la un moment mai convenabil. Intocmai ca un video-recorder, aceasta facilitate permite comenzi ca: pauza, reluare, derulare etc.

  Video la cerere, in asteptare
  si mai interesanta se anunta a fi facilitatea de Video la cerere (Video on Demand-VOD) – ce permite utilizatorului sa selecteze si sa urmareasca continut video (filme, concerte) in cadrul retelei, ca parte a unui sistem interactiv de televiziune. Exista deja sistemul cu plata pe vizionare (Pay-per-view), in care abonatii pot achizitiona evenimente/programe TV viitoare pe care canalele TV le transmit contra unei plati suplimentare. Insa in acest caz programul este transmis in acelasi timp tuturor celor care l-au comandat, la ora transmiterii lor de catre canalele repective, spre deosebire de sistemul VOD, care permite utilizatorului sa vizioneze programul la orice ora aleasa de el.

  » Preturi mici

  Pay per View este un serviciu de continut premium, prin care abonatii au posibilitatea sa vizioneze evenimente preferate (filme, concerte, evenimete live etc.) la o ora convenabila pentru ei, dupa un program prestabilit pe anumite canale. In Romania este disponibil deocamdata doar pentru abonatii DigiTV. Acestia pot sa comande emisiunile dorite prin telefon cu minimum 30 de minute inainte de difuzarea lor pe doua canale speciale, costul comenzilor urmand sa se cumuleze la urmatoarea factura. Tarifele sunt de 3 sau 4 RON, cu TVA inclusa, pentru fiecare film sau eveniment comandat.
  Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


  http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
  Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top