Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default Configurare multifeed

    -va rog un sfat: pot conecta un LNB monobloc ( astra+hotbird) cu un LNB normal (sirius) prin switch DiseqC CU 2 intrari ?

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    foloseste functia search,subiectul a mai fost discutat.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default scuze pt ca nu am fost mai explicit

    - ma refeream la un lnb dual (Opticum monobloc de exemplu) pt astra/hotbird pe o antena si un lnb normal pe o alta antena pt sirius ;
    -pot cupla cele doua lnb-uri prin switch DiseqC cu doua intrari pt a receptiona cei 3 sateliti pe un receptor ?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    363
    Posts Thanks / Likes

    Post Lnb dual

    Quote Originally Posted by val View Post
    - ma refeream la un lnb dual (Opticum monobloc de exemplu) pt astra/hotbird pe o antena si un lnb normal pe o alta antena pt sirius ;
    -pot cupla cele doua lnb-uri prin switch DiseqC cu doua intrari pt a receptiona cei 3 sateliti pe un receptor ?
    Dualul asta are doua iesiri sau cum zici ca e dual. Normal nu ai cum ,Diseq trebuie sa aiba 3 intrari si o iesire la rec.
    Spune mai exact cum e dualul.

  5. #5
    Băiat de gaşcă Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Il paese di Beltrame
    Posts
    1,365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca lnb-ul tau pe care-l chemi monobloc are disecq incorporat e mai complicat, dar nu imposibil.
    Daca nu are (in cazul asta ar trebui sa aiba 2 iesiri, una Astra, una Hotbird, de ex.) iesirile le duci intr-un disecq 4x1 impreuna cu al 3-lea lnb.
    Daca monoblocul tau are o singura iesire inseamna ca are disecq incorporat si atunci trebuie sa vezi ce modalitati de selectie mai ai in receptor in afara de disecq (tone burst, 0-12 V). Daca nu ai decat disecq, nu mai poti face nimic, ori monoblocul ori alte lnb-uri.
    Daca ai si alte modalitati de selectie a satelitilor, spune care si iti spunem cum sa faci.

    ss/indescifrabil

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default

    - este vorba de lnb dualfeed cu DiseqC incorporat ;receptorul are doar DiseqC A/B/C/D.
    Va multumesc pt raspunsuri.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receiverul trebuie sa aiba si Option A/B daca vrei sa folosesti monobloc + single LNB + Diseq 2x1. In cazul tau nu-ti ramane decat sa folosesti 3 single LNB si un Diseq Switch 4x1.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Receiverul trebuie sa aiba si Option A/B daca vrei sa folosesti monobloc + single LNB + Diseq 2x1. In cazul tau nu-ti ramane decat sa folosesti 3 single LNB si un Diseq Switch 4x1.
    Multumesc frumos.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sibiu - Romania
    Posts
    181
    Posts Thanks / Likes

    Default setare receiver Samsung

    Salut. Sunt Cosmin din Sibiu si te rog sa ai amabilitatea de a ma ajuta cu o informatie.
    Am instalat ieri un offset de 1,2 m la care am pus un receiver Samsung DSB-9401F cu DiSEqC 1.2 ( http://www.usersmanualguide.com/sams...iver/dsb-9401f ).
    Am un LNB Dual de la Prosat Cluj ( www.prosat.ro ) de tip Lnb MONOBLOC - Astra-Hotbird
    OPTICUM - 0,2 dB
    .

    Te rog sa ma ajuti sa-mi spui cum se seteaza LNB-ul pentru a putea receptiona programe de pe cei 2 sateliti ( Astra si Hotbird ).
    Iti multumesc anticipat!

    Si inca o intrebare: cand te uiti din spatele antenei, cum se pune LNB-ul , spre Astra in stanga si Hotbied in dreapta, pri viceversa?

    Cosmin


    Quote Originally Posted by iordache View Post
    Daca lnb-ul tau pe care-l chemi monobloc are disecq incorporat e mai complicat, dar nu imposibil.
    Daca nu are (in cazul asta ar trebui sa aiba 2 iesiri, una Astra, una Hotbird, de ex.) iesirile le duci intr-un disecq 4x1 impreuna cu al 3-lea lnb.
    Daca monoblocul tau are o singura iesire inseamna ca are disecq incorporat si atunci trebuie sa vezi ce modalitati de selectie mai ai in receptor in afara de disecq (tone burst, 0-12 V). Daca nu ai decat disecq, nu mai poti face nimic, ori monoblocul ori alte lnb-uri.
    Daca ai si alte modalitati de selectie a satelitilor, spune care si iti spunem cum sa faci.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kosmap View Post
    ...cum se seteaza LNB-ul pentru a putea receptiona programe de pe cei 2 sateliti ( Astra si Hotbird )
    La monobloc nu setezi nimic, il instalezi...
    Cum stai in spatele antenei, LNB-ul de Astra este mereu in dreapta, indiferent cum montezi LNB-ul (cu HotBird in centrul antenei sau Astra in centru, eu recomand Astra in centru fiindca in Romania HotBird este mai puternic).
    Depinde de monobloc cum are legaturile interioare, in general Astra este pe Diseq2 si HotBird pe 1. Daca nu stii cum sunt leg. interioare, iti recomand sa pui de proba un LNB single, sa cauti Astra, fixezi bine antena si apoi pui monoblocul cu feedhornul de Astra in centru (deci feedul de HotBird va fi in stanga, cum stai in spatele antenei). Apoi incerci in menu-ul receiverului diferite setari, Astra-Diseq1 si HotBird-Diseq2 sau invers.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sibiu - Romania
    Posts
    181
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc de info

    Cosmin

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    La monobloc nu setezi nimic, il instalezi...
    Cum stai in spatele antenei, LNB-ul de Astra este mereu in dreapta, indiferent cum montezi LNB-ul (cu HotBird in centrul antenei sau Astra in centru, eu recomand Astra in centru fiindca in Romania HotBird este mai puternic).
    Depinde de monobloc cum are legaturile interioare, in general Astra este pe Diseq2 si HotBird pe 1. Daca nu stii cum sunt leg. interioare, iti recomand sa pui de proba un LNB single, sa cauti Astra, fixezi bine antena si apoi pui monoblocul cu feedhornul de Astra in centru (deci feedul de HotBird va fi in stanga, cum stai in spatele antenei). Apoi incerci in menu-ul receiverului diferite setari, Astra-Diseq1 si HotBird-Diseq2 sau invers.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    n primul rnd, opriţi Box-ul, scoateţi din priză, şi scoateţi tot ce este legat la el, n afară de cablul Null Modem (este o măsură de siguranţă). După ce sunteţi gata, porneşti aplicaţia DreamUp:

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce misto unde apare _
    /

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top