Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy Ajutor !! Nu mai pot comunica cu receptorul

    Mi s-a intamplat o chestie bizara :
    -dupa ce am scris ultima oara softul in receptor , acum nu mai vrea sa comunice cu calculatorul ...
    Am un receptor Akai 8500 ( este tip Metabox ) , pe care-l scriam cu un cablu serial nul-modem. Acum cand lansez programul de incarcare ( loader-ul ) imi apare mesajul -no answer- din partea receptorului ca si cum nu-l mai vede
    am verificat cablul , COM-ul de la calculator ...pare OK ...
    oare poare un soft sa afecteze comunicatia pe mufa RS232 ? , sa fie oare din cauza ultimului soft ? a mai patit cineva asa ceva ?
    Dati-mi va rog o indicatie , un sfat ...
    Multumesc !

  2. #2
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Primul lucru care ar trebui sa-l faci e sa verifici cablul/mufele (eventual pe un al receiver daca ai).

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am sa incerc maine la munca pe un alt calculator si cu alt cablu ...
    daca nu vrea , ma poate ajuta dupa aceea cineva sa-mi spuna cum sa rescriu flash-ul din receptor cu un cablu JTAG ?
    Multumesc !

  4. #4
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabone View Post
    am sa incerc maine la munca pe un alt calculator si cu alt cablu ...
    daca nu vrea , ma poate ajuta dupa aceea cineva sa-mi spuna cum sa rescriu flash-ul din receptor cu un cablu JTAG ?
    Multumesc !
    Daca gasim flash dump pt receiver-ul asta se rezolva JTAG daca nu te descurci sa-l faci ti-l poate confectiona @gelvis.Am sa pun si schema.

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Post

    ...merci SAFETRON1 ...problema mea nu este de confectionare ci mai mult de utilizare a acestuei interfete JTAG ... am tot ce-mi trebuie pe
    http://metabox.infinitehosting.net/ numai ca nu am inteles exact procedura .
    Deocamdata ultimul soft incarcat merge dar ma gandesc ca daca vreau sa-l schimb , va trebui sa apelez la aceasta metoda !

    PS Poate ca acest post va ajuta si pe altii daca vor avea probleme cu receptoarele .
    JTAG-ul pentru receptoare este ca si CAS-ul ptr. CAM-uri , este o scula f. simpla dar foarte folositoare ( binenteles daca stii s-o folosesti ) .
    Numai bine si mai vorbim

  6. #6
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabone View Post
    ...merci SAFETRON1 ...problema mea nu este de confectionare ci mai mult de utilizare a acestuei interfete JTAG ... am tot ce-mi trebuie pe
    http://metabox.infinitehosting.net/ numai ca nu am inteles exact procedura .
    Deocamdata ultimul soft incarcat merge dar ma gandesc ca daca vreau sa-l schimb , va trebui sa apelez la aceasta metoda !

    PS Poate ca acest post va ajuta si pe altii daca vor avea probleme cu receptoarele .
    JTAG-ul pentru receptoare este ca si CAS-ul ptr. CAM-uri , este o scula f. simpla dar foarte folositoare ( binenteles daca stii s-o folosesti ) .
    Numai bine si mai vorbim
    Atunci se rezolva.Iti dau eu ce-ti trebuie.

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    @SAFETRON 1 !...inca o data merci si te anunt cand ma apuc de treaba

  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Question

    ...as vrea sa pun si o intrebare de cultura generala :
    interfata Jtag ar trebui sa mearga pe orice tip de rec . ?

  9. #9
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabone View Post
    ...as vrea sa pun si o intrebare de cultura generala :
    interfata Jtag ar trebui sa mearga pe orice tip de rec . ?
    Merge aproape pe orice.Receiver-ele obisnuite sunt dotate in deosebi cu procesor STI 55xx si mai putin LSI.Linux box-urile au procesoare mai puternice.

  10. #10
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    @SAFETRON 1
    ...cand spui Linux-box ...te referi cumva la DM-uri si clonele lor ?

    oricum ...ce mi se pare mie curios este faptul ca desi ultimul soft incarcat merge fara probleme , totusi nu mai pot comunica cu rec-ul...am verificat mufele , cablul , totul este OK ,,,si totusi
    ...din ce am mai vazut pe net ...problema de comunicare se poate intampla atunci cand softul nu e ok sau in timpul incarcarii intervine ceva ...iar la restartare , receptorul ramane pe ON dar nu mai vrea sa porneasca ...e ...la mine a pornit dar nu mai am comunicare pe mufa RS232...am incercat si programul STB Wizard si nu-mi gaseste receptorul pe nici un COM , program cu care la inceput functiona OK

    ...as mai avea o neclaritate ...Jtag se poate folosi atat la rescrierea flas-ului ( OK) , cat si la rescrierea unui soft ? -m-ar interesa si partea a doua -cum se poate face

    Numai bine !

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    576
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabone View Post
    ...as mai avea o neclaritate ...Jtag se poate folosi atat la rescrierea flas-ului ( OK) , cat si la rescrierea unui soft ? -m-ar interesa si partea a doua -cum se poate face

    Numai bine !
    Din cate am vazut pe forum, pentru majoritatea userilor, rescriere flash este similar cu rescriere soft, chiar daca acest lucru se realizeaza prin serial, jtag, sau ce interfata mai are receptorul.... in momentul in care scrii flash-ul, de fapt il scrii cu un soft. Daca ai soft-ul pe care doresti sa-l pui in receptor in format "dump" sau "flash" poti sa-l pui si cu jtag-ul si cu ajutorul unui loader, pe serial. Daca este in alt format, atunci se poate pune numai cu loader, pe serial. Eu asa stiu, sorry daca este altfel....
    DM800, DM7020, DM500S, KSC-570, SRT4355EVO, Conserve diverse, SkyStar 2 Rev 2.6, Offset 1.2, H-H Strong, Twin Inverto 0.3, 53E - 30W, etc....

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gabone , un caz nefericit de serial mort este cipul ( ex max3232 ) sau condesatorii aferenti dusi .Poate sa apara in cazul diferentelor de potential intre mesa PC si masa receiver si conectarea cablului cu cele doua aparete pornite .In acest caz poti pune sw cu jtagul insa serialul este mort .
    Flash este tipul memoriei ( poate fi rescrisa )
    Linux-boxuri au ca sistem de operare .... linuxul
    - cu nucleu procesor PowerPC 405 / 440 in IBM STBx25xx / STBx45xx in DM , ITgate , AB Ipbox , tripledragon
    - cu nucleu MIPS in ATI Xilleon la DM7025
    - cu nucleu x86
    - alte ciudatenii ( STLab in Kathrein UFS 910 ) ; CPU Type SH4-202 CPU core 300MHz in reciverele HDTV de la relook

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Post ...mai invatam care ceva...

    @smv167 ...
    deci mai clar ar trebui sa ma gandesc la o buleala in receptor pe partea de comunicatie RS232 ? ...este f. posibil din cauza cuplarilor repetate a mufei sa fi fost la un moment dat o dif. de potential intre masa rec si masa Pc ( uneori facea o mica flama la cuplare )...

    oricum...voi fi sigur in momentul in care voi testa pe un rec similar ( am aceasta posibilitate , dar nu stiu cand il prind pe proprietar...)

    ...iar daca RS232 e bulit ... nu-mi ramane decat JTAg care oricum am inteles ca e mult mai sigur si fiabil decat cablul nul-modem ...ramane doar sa-l confectionez si sa invat sa-l folosesc

    Va multumesc ptr. ajutor.
    Numai bine

  14. #14
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gabone

    totusi in lipsa serialului va fi cam dificil (daca nu chiar imposibil) de pus noile update-uri de soft daca nu gasesti "imaginea" dump cu noile soft-uri instalate.De obicei update-urile de patch sunt in format comprimat iar decompromarea lor se face de aplicatia de incarcare pe serial care apoi pune update-ul in locatiile de memorie adegvate.

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    ...mda ..e cam naspa nu ?
    ...pai una e sa rescrii flasul din rec si alta e sa bagi un soft in formatul caracteristic ptr serial ...in fond ptr. mine asta ar fi problema esentiala
    ...astept totusi parerea unui spacialist sau a unui patit ca mine
    Numai bine

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top