Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Botswana
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default Instalatie cablu in casa

    Salut,

    Am si eu o problema urgenta. Sunt cu casa in constructie si sunt la faza de instalatii electrice.
    In acest moment as vrea sa fac si reteaua de cablu TV in interiorul locuintei si va rog sa ma ajutati cu o schema si cu materialele necesare.

    Configuratie:
    - trebuie sa distribuie semnal de pe CATV si TV SAT
    - exista un numar de maximum 5 televizoare (din care maxim 2 receivere sat)

    Intrebari:
    - care poate fii lungimea maxima de la antena satelit pana la prima derivatie?
    - ce tip de cablu sa folosesc?
    - este necesar un amplificator si daca da de care?
    - pentru prizele TV din perete ce sa folosesc - Priza coaxiala TV-RD-SAT 5-2400 MHz (sunt mai multe variante cu atenuare 1dB, 10dB, 15dB, 20dB) sau Priza coaxiala tip F)?
    - cablul trebuie sa fie intr-un tub separat de cablul electric pentru a evita interferentele?

    Multumesc mult!

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Nu uita de cablurile/prizele pentru net si eventual de la sistemul de alarma!

    PS
    Tocmai mi-am adus aminte de zicala "Daca nu sti sa raspunzi la o intrebare, macar incurca-l pe cel care te-a intrebat, alta data sa se invete minte!". Sorry for offtopic!

  3. #3
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru distributie consulta si tu mai multe site-uri de exemplu http://www.mst.ro/distribuitoare.html
    De obicei cablurile de semnal mic, tensiune redusa sau cum vrei sa spui se separa de forta in ideea ca la o avarie pe forta (se prajeste un cablu) sa nu afecteze echipamentele sensibile. Adica daca pui mana pe distribuitor sa nu te bufneasca rasul .
    In rest nu e nimic complicat.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel mai indicat este sa folosesti configuratia stea, adica de undeva de sus (podul casei, de ex.) sa vii cu cabluri separate in fiecare camera, in felul asta ai posibilitatea sa alegi liber in ce camere vrei satelit (poate mai tarziu te razgandesti si vrei satelit in alta camera si in felul asta poti s-o faci foarte simplu). Deci in pod folosesti un combiner care iti va trimite pe un singur cablu/camera semnal de la satelit si cablu. Jos folosesti, pentru separarea lor, o priza tip TV/Radio/Sat. O sa fac si o schema.
    Nu stiu ce tip de cablu exista in Botswana, dar cu lungimi pana la 70 m nu ar trebui sa fie probleme. Daca semnalul de la cablu ajunge slab in camere, pui sus un amplificator de banda larga (FIF-UIF).

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    sal'

    model de instalatie de tv cablu + tv satelit:
    http://www.teledigital.ro/produse/kudy-krypt

    obligatoriu cablurile de alimentare cu energie electrica trebuia separate de cablurile instalatiei de tv. totusi, pentru mai multe lamuriri consulta o firma de tv cablu.

    succes,
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @baloo
    Nu cred ca omul vrea o instalatie head-end profesionala in casa... probabil vrea pur si simplu sa aiba semnal de la societatea de cablu in toata casa si in plus semnal de la satelit in 2 camere. Schema de mai jos este pentru 4 camere, daca vrea 5 ar trebui sa foloseasca un mixer cu mai multe intrari/iesiri.


  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    sal' kroky,

    nu am vrut decit sa-i dau o idee despre cam cum ar arata o instalatie. era un model pe care il putea adapta. atita tot.

    numai bine si succes ,
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    848
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    @baloo
    Nu cred ca omul vrea o instalatie head-end profesionala in casa... probabil vrea pur si simplu sa aiba semnal de la societatea de cablu in toata casa si in plus semnal de la satelit in 2 camere. Schema de mai jos este pentru 4 camere, daca vrea 5 ar trebui sa foloseasca un mixer cu mai multe intrari/iesiri.

    Schema e corecta si simpla.
    Dintr-o slituire pe verticala se trage cablul coaxial , cablul de retea si daca e cazul cablul de romtelefon.
    Prevezi ca toate cablurile sa ajunga intr-un punct ,undeva pe un perete al podului unde aduci si un cablu de 220V.
    O cutie metalica in care poti sa bagi un router , un amplificator de casa pentru reteaua de tv prin cablu , un sumator pentru a trimite si semnalul rf de la LNB etc.

    f11

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    120
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multiswitch (1,2 satelit) + intrare terestra si prize TV/SAT/Radio ?

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bineinteles ca se poate si cu multiswich, daca vrea mai multi sateliti, in cazul asta are disponibil semalul de satelit/cablu la toate prizele TV/Radio/Sat din casa.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    MADRID
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default Instalatie casa

    Descrie exact ce vrei sa vezi in fiecare camera si eu iti spun ce sa faci si ce prize sa utilizezi.Sa iti dau cateva idei: in afara de cablu si satelit se poate vedea videoul in toata casa,sau videoul si 2 canale de satelit in toata casa + camera de securitate(videovigilentz) etc.
    LA VERDAD ESTA AQUI FUERA; QUE TU LO VES O NO ES TU PROBLEMA!

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    MADRID
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default instalatie casa

    Sa nu uit : exista oposibilitate daca ai interfon sa legi interfonul de linia de telefon printr-un aparat astfel incat cand cineva suna la tine la interfon pe tine te suna la telefonul mobil acest aparat si tu poti raspunde de la servici sau de oriunde.Alta intrebuintare f buna a acestui aparat este atunci cand ai telefoane wifi in casa si camera de luat vederi afara.Cand cinva te suna la interfon dai pe camera video vezi cine este si daca vrei ridici telefonul wifi raspunzi si chiar poti deschide poarta de la el.Daca doresti asa ceva trebui sa lasi o cutie de registru in plus in peete si apoi sa unesti interfonul si o priza de telefon prin 2 tuburi cu acest registru.Si daca tot esti in constructie cu casa lasa-ti si o cutie de registru goala(chiar daca nu o utilizezi acum ) in care sa iti intre 2 tuburi.Unul sa duca la centrala termica si celalalt sa duca la linia de telefon.Mai sunt si alte posibilitati de domotica care ai putea sa le faci.Ma refer macar sa lasi tuburile goale si cutii de registru goale bagate in pereti caci mai tarziu nu vei mai putea sa le bagi fara sa faci "minuni".
    Un salut.
    LA VERDAD ESTA AQUI FUERA; QUE TU LO VES O NO ES TU PROBLEMA!

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Timisoara
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Foloseste cablu de calitate (din ala destul de bun ca sa mearga si pt satelit) chiar daca o sa bagi pe el doar catv. Eu am folosit Belden H125 dar nu stiu daca e cablul corect.

    Daca tot esti la cablare trage si retea (care se poate folosi si pt. telefon, nu are rost sa tragi separat telefon cu cablu mai prost).

    La mufe cel putin pe cablu cel mai bine stau cele F (exista parca si o varianta care se capseaza pe cablu da-ti trebe si scula de capsat) cu conditia sa fie marimea corecta ca sa se insurubeze bine. La intrarea in TV pui mufa F pe cablu si adaptor.

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Botswana
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    @baloo
    Nu cred ca omul vrea o instalatie head-end profesionala in casa... probabil vrea pur si simplu sa aiba semnal de la societatea de cablu in toata casa si in plus semnal de la satelit in 2 camere. Schema de mai jos este pentru 4 camere, daca vrea 5 ar trebui sa foloseasca un mixer cu mai multe intrari/iesiri.

    Cred ca solutia asta este cea mai buna.
    Unde gasesc mixere de acest tip?

    Pentru cablu ce-mi recomandati: H125 CU PE de la BELDEN http://www.cables.ro/coax75-h125-cu-pe.html sau PRG7 CU PE tot de la BELDEN http://cables.ro/coax75-prg7-cu-pe.html .
    Cutia de distributie si mixerul le voi monta in garaj si distanta de la antena satelit pana la mixer ar fii de aproximativ 10 m. Este mult? Distantele de la cutia de distributie pana la televizoare va fii de maxim 12m.

    Priza de perete pentru cablu este de la VIMAR. Sunt mai multe tipuri dar eu oscilez intre: http://www.vimar.eu/en/catalogo/prod...4300.01&page=0 si http://www.vimar.eu/en/catalogo/prod...e=14318&page=0
    Cred ca cele tip F sunt mai bune.

    Pentru cablul de retea cred ca e mai ok sa folosesc cablu ecranat. Care e mai bun SFTP sau FTP? Am mai vazut ca sunt doua tipri pentru fiecare categ. 5 si categ. 6.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    On the move
    Posts
    356
    Posts Thanks / Likes

    Default

    BS-102 - PRIZA SMATV CU 3 BORNE DE IESIRE
    Prize cu 3 borne de iesire care acopera banda 5-2400 Mhz.La bornele de iesire avem benzile FM TV si SAT.Se utilizeaza in instalatii SMATV in care se transmit TV , radio si SAT.Permit trecera caii inverse 5-65 Mhz dinspre utilizator spre statie.Se utilizeaza in retele de distributie tip cascada sau stelara cu / fara distribuitoare.Permit trecerea tensiunii de alimentare a LNB-lui sau a comenzilor DiSEqC.Fixare in doze de diametru 60 mm.

    Pret inclusiv tva: 23.70 RON
    Livrare: Se livreaza la o comanda in valoare de minim 100 Ron.Livrare gratuita prin mesagerie postala.
    Comenzi Telefonice la 021-331.34.04 sau 0744-140.112 intre orele 9-17 Luni - Vineri


    CARACTERISTICI:
    -banda de frecventa : 5-66 si 110-862 Mhz pentru TV , 88-108 Mhz pentru radio FM si 930-2400 Mhz pentru SAT
    -atenuare : 3,2 dB pe SAT , 3 dB pentru radio si 3,7 dB pentru TV
    -izolatia intre borne : > 14 dB
    -trecere in cc : 34 V , 500 mA , 22 Khz , DiSEqC
    antech.ro

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top