Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default SS2 defecta,blocata sau virusata?

    Am o placa ss2 rev2.3 pe care o folosesc de 4 ani.Ieri noapte am lasat sa inregistrez un film de pe Taquilla 8 .Dimineata la ora 7 am gasit placa fara semnal,am verificat si inregistrarea a mers pana la ora 5,30 dupa care a picat semnalul.Am vrut sa comut pe un alt canal dar la 90% din canale nu aveau semnal.Am sters toate canalele din ProgDVB si am rescanat .Am gasit vreo 70 de canale multe din ele aparand de 4-5 chiar si de 7 ori ZDFinfo care apare pe 7 frecvente diferite care nu stiu daca sunt reale.Dau ex.Tequilq 8 se receptiona pe 11097 v/22000 (nu mai am semnal) acum dupa rescanare pe11318,11509,11597,11686 toate v/22000 se vede stabil pe toate.Am incercat si pe HotBird acolo e mai grav ,numai vreo 20 canale.Am reinstalat Windows am pus driver 4.22,4.28,4.30,4.32,4.40.Am incercat cu AltDVB si ProgDVB la scanare se gaseste acelasi nr. de programe.Nu stiu ce sa mai fac,cred ca este vorba despre o blocare.

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am patit se eu ceva asemanator acum un an. Dar la mine a fost din cauza unor suduri facute pe pilonul antenei cu calculatorul pornit. Si-a dat drumul dupa multe instalari de driver. Inclusiv am incercat un soft de deblocare si schimbarea slotului PCI. Acum de cand am schimbat quartzul original cu unul de 66.000 mhz nu mai am probleme nici cu programele tv si nici cu downloadul offline (discontinuitati 0). Singura problema e ca imi cam da rateuri cu AltDVB din cauza ca am dual core si se pare ca nu stie mereu sa intre pe un singur core asa cum are setare. Instantaneu imi da blue screen. Dar asta uneori. Totusi incearca sa schimbi slotul pci, apoi un alt LNB si mai apoi ocupa-te de placa. Era un soft de deblocare pe siteul scaistar.it dar nu mai stiu sigur daca mai e acolo...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    bucuresti
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default si eu am ceva semanator

    si eu am ceva asemanator adica am un skystar2 pe usb care are semnal numai pe frec.verticale iat pe horizontal nu aresrie cineva de ce face asacu receiverul am dar cu skystar nu!

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cind se blocheaza , adio TV sau radio . Oricum , numai placile vindute de operatorii de date se blocau si asta la prima utilizare pt TV .
    Daca merge numai pe o polarizare ( H sau V ) , verifica tensiunea pt LNB daca se schimba cind schimbi polarizarea ( cca 14V respectiv cca 18 V ) ; desi placa defecta nu prea se mai repara .

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Baieti, pe caldurile astea placa e solicitata termic la maximum, radiatorul de pe ea e subdimensionat. Scoteti-i capacul lateral la computer si puneti un ventilator de masa sa bata spre ea si o sa vedeti ca merge. Anul trecut in vara aveam astfel de probleme (dupa un timp se bloca, sau nu mai gasea decat putine transpondere, in rest semnal zero, iar pe radiatorul ei nici nu puteai pune degetul de fierbinte ce era), am pus un ventilator suplimentar in zona ei si merge de atunci perfect. Ieri am scos mufa de la ventilator si problema a reaparut dupa putin timp, cum l-am reconectat si-a revenit. Tot ieri am pus inca un radiator de aluminiu peste cel existent si pana acum merge si fara ventilator, sa vad cat tine asa.

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am scos demult ventilatoru. Numai zgomot facea si ma enerva. Se freca repede la ungere. Treaba cu quartzu e faina. Nu mai da rateuri placa orice ai face(numa cu ciocanu sa n-o testezi). Daca nu esti la curent afla ca rusii au testat pentru prima data aceasta modiificare si de atunci se pare ca multi au schimbat quartzul. Nu mai am deloc discontinuitati cu skynetul si pe "anumiti" sateliti iau filme la greu si jocuri... fara sa pierd nimik. Nu mai zic de nntp-uri... La electronica nu prea sunt un as insa fratele @Edyk stie mai multe si undeva tre sa fie si un topic despre asta scris de el...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Baieti, pe caldurile astea placa e solicitata termic la maximum, radiatorul de pe ea e subdimensionat. Scoteti-i capacul lateral la computer si puneti un ventilator de masa sa bata spre ea si o sa vedeti ca merge. Anul trecut in vara aveam astfel de probleme (dupa un timp se bloca, sau nu mai gasea decat putine transpondere, in rest semnal zero, iar pe radiatorul ei nici nu puteai pune degetul de fierbinte ce era), am pus un ventilator suplimentar in zona ei si merge de atunci perfect. Ieri am scos mufa de la ventilator si problema a reaparut dupa putin timp, cum l-am reconectat si-a revenit. Tot ieri am pus inca un radiator de aluminiu peste cel existent si pana acum merge si fara ventilator, sa vad cat tine asa.
    Am adaptat un Cooler Titan de procesor,am sters canalele din ProgDVB,Chanels am scanat din nou Astra si gaseste urmatoarele frecvente H 12188;12226;12266;12304;12344;12382;12422 pe fiiecare din cele 7frecvente sunt canalele 3Sat;Kika;Zdf;Zdf Docu;ZdfInfo;ZdfTheater.Pe V 11318;11509;11568;11547;11684,pe fiiecare din cele 5 frecvente se gaseste:Barca Tv;C+Eventos;Taquilla 5,6,7,8,x,xx,xx.Sunt canale si de pe V si de pe H.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Moldova - Chisinau
    Posts
    316
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skycleaner View Post
    Eu am scos demult ventilatoru. Numai zgomot facea si ma enerva. Se freca repede la ungere. Treaba cu quartzu e faina. Nu mai da rateuri placa orice ai face(numa cu ciocanu sa n-o testezi). Daca nu esti la curent afla ca rusii au testat pentru prima data aceasta modiificare si de atunci se pare ca multi au schimbat quartzul. Nu mai am deloc discontinuitati cu skynetul si pe "anumiti" sateliti iau filme la greu si jocuri... fara sa pierd nimik. Nu mai zic de nntp-uri... La electronica nu prea sunt un as insa fratele @Edyk stie mai multe si undeva tre sa fie si un topic despre asta scris de el...
    din pacate topicul lui Edyk nustiu daca mai exista... sau poate partial exista... nustiu... cel putin pe serverul pe care se postau tot felul de testari si experimente pe chiar de mine facute pe SS1, SS2 su TH1030, s-a sters mai tot. Spre exemplu eu nu mai pot face referinta la topicurile mele, unde am aratat amanuntit reparatia unor defecte des intalnite la aceste DVBuri, asa ca tensiunea 14/18v, 30v...

    Apropo, la SS1 v2.3 ar fi bine sa verifici toate tensiunile prezente la tuner, si comparale cu documentatia de pe internet... in denumire cauta ceva legat cu frontendul mt312

    cel mai probabil e ca sa defectat DC-DC convertorul de 30v, acolo in circuit is 2 tranzistoare FEC, unul care se incalzeste prea mult, eu am schimbat cel de format sot23 (smd) cu inscripria SS, daca nu ma gresesc e BSS138 cu altul de aceiasi firma insa de forma mult mai mare (format vechi), dar cu alta denumire, acum lucreaza bine

    bafta
    Suntem studenti cu totii
    si eo, si tu, si el, si...., ....si mama, .....si papa
    si deda.
    ------------->>>
    http://img381.imageshack.us/img381/1182/mouse014mb.jpg
    ------------>>>aici eo-sacasa
    DISH 1.5 TTbuget(NOVA)+Dragon and SS2

  9. #9
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Tzuica city!
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai, mie o lene la ora asta de ma doare, de aia nu mai citesc acuma tot topicu. Domnu cu Skystar locked, uitate pe www.dvbskystar.com si cauta acolo, o sa gasesti un SS2EepromEditor, daca e lockata incearca cu programu asta.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top