Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum pot receptiona Astra 28,5 daca am Dolce?

    Intrebarea este ot face ceva sa receptionez Astra 28,5 ,pe un sistem de la Dolce? Pot sa folosesc sistemul de la Dolce,sau trebuie un alt sistem,antena lnb, receiver?

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Depinde de locatia ta. Footprinturile celor doi sateliti arata cam asa:
    39E



    Astra2D 28E.


    Deci daca esti in nordul Frantei sau UK probabil ar fi ok.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by dannic View Post
    Intrebarea este ot face ceva sa receptionez Astra 28,5 ,pe un sistem de la Dolce? Pot sa folosesc sistemul de la Dolce,sau trebuie un alt sistem,antena lnb, receiver?
    sal'

    sper sa nu gresesc dar pe aici, prin forum, am vazut mai demult un post in care se spunea ca receptoarele de la dolce nu pot receptiona nimic in afara de pachetele dolce. nu stiu, eu am digi. dar pentru 2a si 2b iti trebuie, si doar in partea de vest a tarii, ca sa intre binisor antena de 1,2 m minim, conform lyngsat. pentru 2d nici sa nu te gindesti: este centrat pe insulele britanice. ar mai intra destul de bine eurobird1. totul depinde de pozitia ta. daca esti in franta sau marea britanie este o.k. daca esti in romania ambele doar in partea de vest.

    succes !
    Last edited by ursul baloo; 16th July 2007 at 11:17.
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    195
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am inteles ca si 2D-ul are ceva spillover. Cica as putea sa prind si eu din Cluj cu parabola de 4m.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default astra

    Locatia este Bucuresti. Ma refer la solutia PUR TEHNICA,deoarece vreau sa receptionez CLASSIC FM TV,un post foarte bun si care se poate receptiona in Bucuresti si cu o antena de 80cm

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by dannic View Post
    Locatia este Bucuresti. Ma refer la solutia PUR TEHNICA,deoarece vreau sa receptionez CLASSIC FM TV,un post foarte bun si care se poate receptiona in Bucuresti si cu o antena de 80cm
    sal'

    classic fm tv emite pe astra ? care din ele ? 2a, 2b sau 2d ? dupa cum iti spuneam mai sus se pot rceptiona doar in partea de vest a tarii.

    classic fm tv este in pachetul Sky Digital on Astra 2A/2B/2D & Eurobird 1 at 28.2°E.

    daca este in pachetul sky care este emis si pe eurobird1 atunci se schimba datele problemei. pentru ca eurobird1 intra o.k. la bucuresti cu antena de 0,90 conform ****-print-ului de mai jos preluat de pe lyngsat. totusi, pentru orice eventuale neplaceri ar fi mai buna una de 1,2 m.
    http://www.lyngsat.com/eb1.html








    in ceea ce priveste receptorul de la dolce nu stiu daca este adevarat ce se vorbeste si anume ca nu poate receptiona alte canale decit cele din pachetele dolce. daca este adevarat poti incerca un receptor fta (imi vin in minte Strong 6125, 6130, 6155 si EchoStar 1230, Echostar 770,DSB 707 dar poate mai sunt si altele).

    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80

    mult succes !
    Last edited by ursul baloo; 16th July 2007 at 13:19.
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  8. #8
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receptorul borcan e blocat pe transponderele Dolce . Ghinion .

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    multumesc pentru confirmarea unui zvon.
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default astra

    Se mai poate pune un lnb,alaturi de cel de la dolce,in alt focar,care sa ajunga la alt receiver?Mai im i trebuie ceva,sau pot conecta apoi direct la Tv,si pot butona alternativ telecomenzile celor 2 receivere?

  11. #11
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @dannic

    receiver-ul de la dolce nu-l poti folosi pe nici un alt transponder decat cei predefiniti de operator , prin urmare solutia la problema ta e sa-ti cumperti un receiver Echolite/Echosmart 790 pe care poti folosi cartela dolce si poti receptiona si alte canale respectiv ce doresti tu.Cred ca ti-ar trebui si o ant de 0.9-1m pt a receptiona acceptabil cele 2 pozitii (nu insa si pe vreme proasta )

    p.s. antena trebuie pusa cu focar principal astra 28

    acoperire dolce


    acoperire Eurobird (Classic TV)

  12. #12
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by joliyyy View Post
    Se mai poate pune un lnb,alaturi de cel de la dolce,in alt focar,care sa ajunga la alt receiver?Mai im i trebuie ceva,sau pot conecta apoi direct la Tv,si pot butona alternativ telecomenzile celor 2 receivere?
    Da se poate dar depinde ce satelit doresti sa receptionezi

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default dolce

    Se poate sa se receptioneze Dolce cu un receiver Echolite? (cel ce are Viacces?)Merge si pe Kaon daca ai modul viacces?

  14. #14
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dannic View Post
    Se poate sa se receptioneze Dolce cu un receiver Echolite? (cel ce are Viacces?)Merge si pe Kaon daca ai modul viacces?
    Dolce nu foloseste Viaccess ci NDS , iar la ora actuala cea mai ieftina varianta de a verdea canalele din acest pachet fara receiver-ul oficial este cu echolite/echosmart 790.Restul alternativelor sunt mult mai scumpe.

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SAFETRON1 View Post
    Dolce nu foloseste Viaccess ci NDS , iar la ora actuala cea mai ieftina varianta de a verdea canalele din acest pachet fara receiver-ul oficial este cu echolite/echosmart 790.Restul alternativelor sunt mult mai scumpe.
    Si care versiune de soft merge bine NDS-ul cu update de key cu tot pe Echosmart 790,adica cartela de Dolce? Multumesc.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top