Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5

Thread: 22 grade

 1. #1
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2007
  Posts
  3,809
  Posts Thanks / Likes

  Exclamation

  buna dimineata !

  am intilnit aici http://www.satsig.net/22-deg-offset-dish.htm ceva referitor la unghiul de 22 grade. nu prea am inteles. daca imi poate explica cineva ce este cu el ? de ce este atit de important ? este cumva unghiul ideal pentru antenele offset ?

  am gasit aici http://www.satcruiser.com/azel.htm ceva referitor la declinatia magnetica. nu prea am inteles ce e cu ea. la ce foloseste ? cum se regleaza ? cum se calculeaza ? cum influenteaza receptia ?

  daca cineva stie il(ii) rog sa explice.

  harta de mai sus, dupa cum se vede, este valabila doar pentru america de nord. din pacate nu am resusit sa gasesc sau nu am stiut unde sa caut o harta asemanatoare si pentru eueopa. o are cineva ? stie de unde poate fi luata ?

  va multumesc.
  ... strong like Baloo The Bear !
  www.xmissy.nl
  www.dump.com
  www.redtube.com
  Latitude: 44.455°
  Longitude: 26.048°
  Latitude: -42.869°
  Longitude: 147.328°
  Latitude: -46.404°
  Longitude: 168.356°

  http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

  http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

  pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2007
  Location
  Cluj-Napoca
  Posts
  195
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Tot erau oameni care de cite ori intrau pe threadurile tale intrebau unde-i informatia tehnica - sa le-o dam!

  Forma reflectoarelelor offset e descrisa matematic de aceeasi ecuatie ca forma reflectoarelor rotunde. Diferenta e ca la cele rotunde se decupeaza din paraboloid o calota simetrica fata de axa, iar la celelalte una nesimetrica. Totusi focarul ramine in acelasi loc. La offset poti sa-ti imaginezi si partea de jos care lipseste pentru a fi rotunda. Daca o intregesti ea va arata "adevarata" elevatie. Unghiul ala de 22 de grade e diferenta intre elevatia unei antene rotunde indreptata spre un satelit si elevatia aparenta a unei antene offset indreptata spre acelasi satelit. E la latitudinea fabricantului cum decupeaza paraboloidul ala. 22 e probabil o valoare mai des intilnita, dar nu neaparat optima.


  Declinatia magnetica este unghiul dintre meridianul pamintului si directia liniilor de cimp magnetic din punctul respectiv. Din motive diverse liniile de cimp se abat de la regula. Ca sa poti gasi tu Nordul magnetic cu precizie se intocmesc astel de harti care indica ce corectie trebuie sa aplici valorilor masurate.

  Pentru montat antene nu e necesara o asemenea precizie. Te orientezi aproximativ in teren cu o busola, dupa care continui cautarea cu alte mijloace. In oras o busola devine aproape inutilizabila din cauza cimpurilot electromagnetice generate de conductori electrici si a obiectelor din materiale feroase.
  Last edited by ormonde; 5th July 2007 at 10:50.

 3. #3
  Member Mentor
  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Alied States of America
  Posts
  788
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cum pot sa fac o antena offset dintr-o tabla zincata subtire?

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2007
  Location
  Cluj-Napoca
  Posts
  195
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Astea se fabrica prin ambutisare. Problema e ca-ti trebuie o matrita si o presa, sa nu uitam de stanta de taiere. Presa e scumpa, matrita poate ca e la fel de scumpa. E foarte greu de calculat o matrita pentru ca materialul are o elasticitate si isi modifica putin forma dupa deformare -> o matrita pentru fiecare fel de tabla. E stiut ca pentru a fabrica o parabola de calitate trebuie sa se tina cont foarte mult de respectarea unei forme optime. E mai ieftin sa cumperi orice parabola decit sa faci una.


  Poate ca nu ti-am raspuns la intrebare. Te gindeai sa fabrici in serie? Se poate. Trebuie sa gasesti un inginer FOARTE bun care sa te-ajute la calculul matritei. Dificil poate fi si sa dai de un producator pentru matrita. Restul, daca ai bani, e relativ banal...
  Last edited by ormonde; 5th July 2007 at 11:26.

 5. #5
  Mentor Ahmadinejad Mentor
  Join Date
  Apr 2006
  Location
  Colonia Romania
  Posts
  913
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Modelul unei astfel de matrite se obtine prin modelare 3D, cu programe gen Catia, SolidWorks, ProEng iar realizarea practica se face pe masini unelte cu NC. Data fiind marimea matritei(mai ales pt dimensiunile de peste 700 mm), costurile acesteia sunt prohibitive!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top