Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor SS2 fara semnal

    Domnilor,
    Va rog dati-mi un sfat.Am fost plecat in concediu 10 zile. La plecare placuta mergea fara probleme, iar cand m-am intors nu mai avea semnal pe niciun satelit. La plecare am oprit de tot calculatorul ( l-am scos din priza ) dar nu am scos mufa TV din placa. La intoarcere am repornit sistemul si..... pauza. Pornesc ALTdvb-ul recunoaste placa dar semnal ioc. Care sa fie problema? Am verificat mufa la intrare in placa si nu mi s-a parut ceva anormal, m-am uitat de jos la cea de la convertor(nu am avut scara sa ma uit indeaproape, dar fac rost) si la fel nu mi s-a parut nimic deosebit. Soacra-mea mi-a zis ca au fost ceva fulgere puternice in zona in perioada cand am lipsit. Sa poate sa se fi dus placa din cauza descarcarilor atmosferice si daca calculatorul era scos din priza? Cum as putea sa verific placa ? Daca bag semnal de la cablu UPC am ceva sanse?

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum sa bagi semnal de cablu omule? Ai innebunit? Mai degraba verifica daca nu s-a bulit LNB sau daca ai antena prime focus sa nu fie vreun paianjen in feedhorn sau mai stiu eu ce alte posibilitati... Tre sa existe o explicatie. Poate a fost ceva vant puternic si s-a miscat de pe pozitia initiala(in caz de sistem fix). Verifica intai orice posibilitate!
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Tzuica city!
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exclus nu este nimic. Mie acu un an jumate, am crezut ca mi-ar fi murit Alpsu pe care l-am avut din 98. Nu mai prindea pe placa mea dvb-s 1.3 nimic, l-am conectat la receiveru analog, nimic. Mi-am comandat un MTI High gain low noise, si... in ziua cind a ajuns MTIu si-a revenit si ALPSu, placa nu mai prindea oricum nimic dar analog dintrodata a mers iara. Dar totusi am schimbat LNBu, si atunci analog mergea, dvb-s 1.3 nu prindea nimic. Nici pe lnb nici pe placa nu parea ceva suspect, afumat sau puscat sau asa, dar pina la urma cred ca tot alpsu a fost de vina ca a avut un scurt, sursa de pe placa pentru lnb s-a ars, si dupa inca un an cind am scos alpsu din dulap nu a mai vrut nici cum.

    Deci in primu rind masoara daca ai pe cablu coaxial conectat la skystar2 al tau intre ecranaj si firu din mijloc 14 sau 18V.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    arad
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Default

    exact acelasi lucru l-am patit shi eu cu ex SS2 meu......era tunerul dus, cum am pus alta placa totul in regula.
    oricum e indicat sa schimbi shi lnb, nu de alta dar e pacat sa strici 2 placi degeaba.
    0.9m Fe/Strong 0.6db/act 10"/SRT P24/Skystar2 v2.3/AMD Barton 3200+, Abit NF-7 S v2.0, PNY 6600/256 Mb, Kingston 1Gb DDR, Seagate/Maxtor 80Gb/200Gb, LG GSA-4163B, TFT Acer AL1913 19",

  5. #5
    Moderator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    240
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    Domnilor,
    Va rog dati-mi un sfat.Am fost plecat in concediu 10 zile. La plecare placuta mergea fara probleme, iar cand m-am intors nu mai avea semnal pe niciun satelit. La plecare am oprit de tot calculatorul ( l-am scos din priza ) dar nu am scos mufa TV din placa. La intoarcere am repornit sistemul si..... pauza. Pornesc ALTdvb-ul recunoaste placa dar semnal ioc. Care sa fie problema? Am verificat mufa la intrare in placa si nu mi s-a parut ceva anormal, m-am uitat de jos la cea de la convertor(nu am avut scara sa ma uit indeaproape, dar fac rost) si la fel nu mi s-a parut nimic deosebit. Soacra-mea mi-a zis ca au fost ceva fulgere puternice in zona in perioada cand am lipsit. Sa poate sa se fi dus placa din cauza descarcarilor atmosferice si daca calculatorul era scos din priza? Cum as putea sa verific placa ? Daca bag semnal de la cablu UPC am ceva sanse?

    Multumesc
    Verifica cu un reciver si vezi daca ai semnal la antena, este primul lucru pe care trebuie sa-l faci si asa vezi daca e din antena sau din placa ca sa stii ce ai de facut.Bafta!

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    acelasi lucru am patit si eu :
    intr-o noapte am deschis si nici un semnal pe nicaieri ,am stins PC-ul cu gandul sa verific antena a doua zi
    a doua zi cand deschid calculatorul semnal full peste tot.ok am lasat antena in pace si toate bune si frumoase pana noaptea cand a disparut iar semnalul in timp ce ma uitam la TV
    a treia zi am verificat cu alta placa si semnalul este ok,pun placa mea si nimic,am zis ca are placa ceva dar cand o pun in alt calculator...MERGE,cand o pun inapoi la mine nu!in schimb daca pun alta placa in calculator la mine merge a mea nu! care sa fie problema?am dezinstalat-o complet si progdvbul si driverele de la technisat le-am reinstalat de zeci de ori si nimic placa mea nu mai merge decat in alt calculator,la mine nu...
    are cineva vreo idee ce trebuie facut?
    am uitat sa mentionez ca am verificat si slotul PCI ,deci placa care o pun sa verific in PC-ul meu o pun in exact acelasi slot si merge...cu aceleasi drivere si acelasi progdvb:S

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am incercat sa rescanez satelitii cu placa mea in PC si apare o problema cel putin ciudata,are level full la signal dar quality 0,cu cealalta placa e ok dar cu a mea se intampla lucrul asta numai in PC-ul meu in celalalt cu aceiasi placa are si quality si level la acelasi nivel:S

  8. #8
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Tzuica city!
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce sa zic? Poate pe compu tau da mai putzina tensiune pe sloturile pci de cit pe alalalt.

    Eu am avut cu skystar2 2.3P al meu alta problema care nu prea are mare lucru cu ce se discuta aici. Scana normal dar nu dadea transportstreamu mai departe. Am luato folosita de la iebaiiiiy, ca noua nu se mai gaseste versiunea asta.
    Am frecato bine si am bagat la blindscanuri in ea cit mergea si acuma merge calumea.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top