Vodafone Romania a anuntat luni, 2 iulie, reducerea tarifelor de roaming Vodafone World, pentru apelurile in statele membre ale Uniunii Europene. Noile tarife de roaming ale Vodafone Romania corespund reglementarilor Uniunii Europene, care a stabilit o valoare maxima a Eurotarifului de 0,49 Euro / minut + TVA pentru apelurile efectuate si 0,24 Euro / minut + TVA pentru apelurile primite in roaming. Clientii Vodafone Romania pot alege in continuare optiunea Vodafone Passport, care aduce tarife mai avantajoase decat cele standard Europene pentru apeluri efectuate cu durata mai mare de 2 minute.
Incepand din 29 august 2007, Vodafone Romania ofera clientilor care calatoresc in strainatate un tarif unic de 0,65 USD / minut, fara TVA (echivalentul a 0,48 Euro / minut) pentru apelurile efectuate catre destinatii din Uniunea Europeana, indiferent daca utilizeaza sau nu reteaua unui operator preferat Vodafone. Pentru apelurile primite in roaming, in spatiul Uniunii Europene, clientii Vodafone Romania vor beneficia de tariful unic de 0,32 USD / minut, fara TVA (echivalentul a 0,24 Euro / minut). Noile tarife Vodafone World au fost stabilite in conformitate cu prevederile regulamentului Uniunii Europene, la cursul de schimb din data de 30 iunie 2007.
Ne bucuram sa oferim clientilor nostri in continuare tarife extrem de avantajoase pentru convorbirile in roaming. Cu Vodafone World si Vodafone Passport clientii nostri care calatoresc in strainatate beneficiaza de cea mai competitiva oferta de roaming de pe piata. Acesta este rezultatul mai multor initiative pe care le-am introdus in ultimii ani pentru a oferi clientilor nostri o valoare mai mare de utilizare, a spus Liliana Solomon, Presedinte-Chief Executive Officer Vodafone Romania.
De asemenea, incepand cu 29 august, Vodafone Romania anunta modificarea zonelor de roaming incluse in programul Vodafone World:
-Zona 1 va include toate statele membre ale Uniunii Europene, respectiv: Germania, Italia, Grecia, Cipru, Ungaria, Polonia, Austria, Belgia, Franta, Luxemburg, Olanda, Danemarca, Irlanda, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Finlanda, Suedia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria precum si teritoriile: Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Guiana Franceza, Guadaloupe, Reunion si Gibraltar.
-Zona 2 cuprinde celelalte tari europene, cu exceptia Ucrainei, Serbiei, Muntenegru, Belarus si Groenlandei.
-Zona 3 include Asia, Africa, America Centrala si de Sud, Australia, Ucraina, Serbia, Muntenegru, Belarus si Groenlanda.
-Zona 4 Statele Unite, Canada, Mexic, Rusia si India.
-Zona 5 restul lumii.
Tarifele Vodafone World pentru apelurile in roaming catre alte destinatii, din afara Uniunii Europene, precum si pentru apelurile video, SMS, MMS si GPRS nu suporta modificari.
Utilizatorii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1 vor beneficia automat, incepand cu 29 august 2007, de noile tarife Vodafone World pentru Uniunea Europeana. Utilizatorii serviciilor pe baza de abonament pot solicita gratuit noile tarife de roaming Vodafone World pentru Uniunea Europeana, apeland Serviciul Relatii cu Clientii, la numarul *222, in perioada 29 iulie28 august 2007. Activarea noilor tarife se va produce in termen de 30 de zile de la data solicitarii.

Incepand cu 29 septembrie 2007, abonatii care nu au solicitat, in perioada mentionata, activarea noilor tarife vor beneficia automat de acestea, cu exceptia clientilor Vodafone Passport.
Acestia din urma vor beneficia in continuare de tarifarea Vodafone Passport, atunci cand utilizeaza o retea Vodafone Passport, si de noile tarife Vodafone World, atunci cand utilizeaza o alta retea a unui partener de roaming Vodafone din Uniunea Europeana.
Vodafone Passport ofera romanilor care calatoresc in strainatate o valoare de utilizare fara egal si economii substantiale pentru convorbirile in roaming. Unul dintre avantajele majore ale optiunii Vodafone Passport este ca pe masura ce durata apelului creste, tariful mediu al convorbirii scade. Spre exemplu, un client Vodafone Romania, cu abonament Vodafone Standard, care calatoreste in Germania, va plati 1.41 USD (fara TVA) la efectuarea unui apel de 3 minute catre Romania, adica un tarif mediu pe minut de 0,47 USD (echivalentul a 0,35 Euro / min, la cursul oficial de schimb din 30 iunie 2007).
Incepand din 16 iunie 2007, clientii Vodafone Passport care calatoresc in Europa beneficiaza de o taxa de conectare pentru fiecare apel de 0,99 USD (fara TVA), redusa de la 1,20 USD (fara TVA).