Directia Politiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si SC Romtelecom SA au incheiat un protocol ce are ca scop, in principal, cresterea eficientei actiunilor comune in vederea asigurarii securitatii obiectivelor si protectiei retelelor de telecomunicatii, informeaza un comunicat remis Rompres, citata de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Intelegerea are ca scop, conform comunicatului IGPR, prevenirea sustragerilor de componente ale retelelor telefonice, precum si imbunatatirea capacitatii de raspuns in caz de incidente. In fiecare judet vor fi desemnati responsabili din partea SC Romtelecom SA, care vor participa, alaturi de politisti, la actiuni de control, efectuate periodic in zonele ce necesita paza, precum si la centrele de colectare a materialelor reciclabile feroase si neferoase.

Totodata, in cazul depistarii sustragerilor de bunuri, componente ale retelelor de comunicatii electronice sau in cazul distrugerii de cabluri, persoanele desemnate vor sesiza, prin apelul de urgenta 112, unitatile de politie, asigurând locul faptei pâna la sosirea echipei operative a politiei, mai precizeaza comunicatul Politiei Române.

in contextul sprijinului reciproc, politistii vor dispune masurile preventive adecvate pentru eficientizarea activitatilor intreprinse in vederea prinderii persoanelor care atenteaza la bunurile SC Romtelecom SA si luarea masurilor legale fata de acestea.

De asemenea, la solicitarea reprezentantilor SC Romtelecom SA, in cadrul analizelor si evaluarilor serviciilor de paza specializate, aferente obiectivelor societatii, vor participa, deopotriva, reprezentanti Romtelecom si specialisti ai Inspectoratului General al Politiei Române - Directia Politiei de Ordine Publica si inspectoratele de politie judetene.

Acestia vor acorda sprijin de specialitate pentru actualizarea si avizarea planurilor de paza, ori de câte ori survin modificari, se mai precizeaza, in incheierea comunicatului IGPR.

www.SMARTfinancial.ro