Sony Pictures Television International (SPTI) va lansa pe 2 iulie n Romnia, canalul Animax care va difuza exclusiv anime-uri japoneze”, a anunţat Stephen White, manager general AXN Europa Centrală.

Iubitorii acestui gen se pot bucura de anime-uri plapitante şi pline de succes n fiecare zi, n intervalul orar 20:00-02:00. Acest gen de animaţie japoneză care s-a dezvoltat din arta benzilor desenate este extrem de popular n ntreaga lume, bucurndu-se de un succes enorm printre adolescenţi şi tineri.

Anime-urile au evoluat n mod constant n Japonia după cel de-al doilea război mondial. n timp ce n Europa de Vest şi n America desenele animate sunt adresate n principal copiilor, anime-urile acoperă adesea subiecte serioase şi sunt adresate oamenilor de toate vrstele. Programele Animax vor cuprinde seriale şi filme de mai multe genuri: comedie, SF, dragoste, toate destinate adolescenţilor şi tinerilor.

Animax va nlocui A+ şi va avea un look on-air complet diferit. Noul canal va păstra cele mai populare seriale, Inuyasha, Hell Girl, Cowboy Bebop, Yu Gi Oh! GX sau Trigun, dar acestea vor fi completate cu cele mai noi şi de succes seriale şi filme de anime-uri ca: Bleach, Death Note, Honey & Clover şi Fullmetal Alchemist.

„Suntem foarte ncntaţi că introducem n Europa Centrală acest brand att de puternic şi apreciat”, a declarat Stephen White, manager general AXN Europa Centrală.

Animax este unul dintre cele mai de succes canale din portofoliul SPTI. El emite n 11 limbi, n 36 de milioane de case din 38 de ţări şi este un brand bine poziţionat n Asia şi America Latină. A+ are deja 4,6 milioane de abonaţi n Europa Centrală fapt ce-i va permite canalului Animax să pătrundă n regiune pe o piaţă cu un public numeros şi loial. Programele de pe Animax vor fi difuzate zilnic n intervalul orar 20.00 - 02.00, pe frecvenţa A+.

Animax va fi lansat n Romnia, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia iar de curnd a fost lansat şi n Germania. SPTI are planuri de extindere n Polonia şi există negocieri pentru a aduce canalul Animax şi n Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa şi Turcia.

Despre Anime
Anim este termenul pentru animaţia japoneză, diferită de clasicele desene animate din vest cu care suntem obişnuiţi. n Japonia, de unde sunt originare, anime-urile acoperă subiecte mai serioase dect desenele animate clasice şi sunt urmărite de oameni de toate vrstele. Este o idee preconcepută că anime-urile sunt violente. Realitatea este că anime-urile au un public foarte larg şi includ multe genuri: comedie, horror, dragoste, SF şi animaţie pentru copii. Potrivit difuzorilor din SUA şi Europa, n urma succesului mare pe care l-au nregistrat filmele de anime n afara Japoniei, conţinutul anime-urilor a crescut simţitor. Publicul care urmăreşte programele de anime este foarte motivat, extrem de loial şi este pasionat de acest tip de animaţie nu numai pentru că este incitantă dar şi pentru ca este considerată o formă de artă.

Despre Animax
Animax face parte din portofoliul divers al reţelelor internaţionale SPTI. Lansat n 1998 n Japonia şi n iulie 2005 n America Latină, canalul oferă cele mai dorite şi mai palpitante programe de anim din lume. Animax este o opţiune pentru cei care caută o alternativă la televiziunea tradiţională. Este un canal pentru cei care se bucură de viaţă şi vor să meargă mai departe. Canalul este deja un brand bine poziţionat n Asia şi America Latină, fiind unul dintre cele mai de success canale din portofoliul SPTI şi emite 24 de ore, n 36 de milioane de case, n 38 de ţări şi n 11 limbi. Programele de anim de pe canalul Animax din Europa vor conţine şi show-ri pentru copii, dar n primul rnd pentru adolescenţii şi tinerii cu vrste cuprinse ntre 15-29 ani.

Despre Sony Pictures Television International
Sony Pictures Television International (SPTI) reprezinta divizia companiei Sony Pictures Entertainment (SPE) ce gestioneaza toate activitatile legate de televiziune din afara Statelor Unite ale Americii. SPTI coordoneaza trei linii complementare de activitate: 1) distribuirea filmelor si a programelor de televiziune catre diferite canale TV din ntreaga lume precum si furnizarea de continut multimedia de-a lungul ntregului glob, 2) realizarea de productii locale de televiziune in piete internationale cheie si 3) precum si lansarea si gestionarea de retele de televiziune. SPTI este liderul mondial n distribuirea de filme americane si internationale (noi si clasice) si in distribuirea de programe pentru televiziune. n plus, SPTI produce emisiuni de televiziune locale. Avnd reprezentante n Franta, Germania, Hong Kong, Italia, Miami (America Latina), China, Rusia, Spania si Marea Britanie, SPTI n prezent coordoneaza productia n noua regiuni ale lumii si este lider n productia de televiziune internationala printre cele mai mari studiouri de la Hollywood. Portofoliul global de retele de televiziune reprezinta, pe termen lung, una dintre strategiile cheie ale Companiei n pozitionarea sa pe piata internationala, SPTI detinnd peste 40 de retele n peste 130 de tari si avnd peste 298 de milioane de telespectatori n ntreaga lume. SPTI este o companie a Sony Pictures Entertainment.

.Animax, un nou canal de anime-uri, se lanseaza din 2 iulie n Romnia