Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sri Lanka
    Posts
    78
    Posts Thanks / Likes

    Default c ku bands in single lnbf


    hi all,
    i saw c and ku band single lnb is in market,
    and i also saw in Telesattlite magazine(i cant remember the issue) how to joint c and ku lnbs and receive both c ku bands(yes using Diaeq or two cables for those 2 bands.but as a single block)
    has any one build this and succeeded?if so please share ur experience here
    thanks
    krish

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Africa-Kenya-Nbi
    Posts
    3,108
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krish View Post
    hi all,
    i saw c and ku band single lnb is in market,
    and i also saw in Telesattlite magazine(i cant remember the issue) how to joint c and ku lnbs and receive both c ku bands(yes using Diaeq or two cables for those 2 bands.but as a single block)
    has any one build this and succeeded?if so please share ur experience here
    thanks
    krish
    try if this will be of any help;

    www.rdi-board.com/showthread.php?t=44025

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sri Lanka
    Posts
    78
    Posts Thanks / Likes

    Default `

    Quote Originally Posted by cogil View Post
    try if this will be of any help;

    www.rdi-board.com/showthread.php?t=44025
    thanks sir,
    but it is a trading place,and the lnb ready made one..
    .i just need the info that some one physically connecting 2 lnbs
    and tune up to receive sat for those c/ku bands for maximun signal
    any one
    thanks
    krish

  4. #4
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Well I use them and they work fine.

    I run one on Agila2 with a 1.8m dish.

    You can use the internal diseqc of the lnb and run one coax out or you can separate the universal ku band abd cband and run two coaxes.
    If Evolution works, why so many idiots?


  5. #5
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Chennai, India
    Posts
    2,090
    Posts Thanks / Likes

    Default

    When I use this Yuri LNB I can manage to get only C or Ku without moving the dish. Both the feeds are little away from each other.

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sri Lanka
    Posts
    78
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Quote Originally Posted by ******2engineer View Post
    Well I use them and they work fine.

    I run one on Agila2 with a 1.8m dish.

    You can use the internal diseqc of the lnb and run one coax out or you can separate the universal ku band abd cband and run two coaxes.
    dear sir,
    u mean about this unit -->u made it combining 2 lnbs --or---> u bought as a single unit from the shop?
    i just need to make one myself,,by joining both together..
    any one made this effort?
    thanks

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top