Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Thread: Intrebare cablu

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default Intrebare cablu

    Ce cablu trebuie sa folosesc ptr a lega cele 2 Hyudai twin? Multumesc!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Question

    Quote Originally Posted by mircea75 View Post
    Ce cablu trebuie sa folosesc ptr a lega cele 2 Hyudai twin? Multumesc!
    Salut, explica mai bine, ce vrei sa legi?
    Doua decodoare twin, sau senzorul ptr al doilea decodor din seria 7160?

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    doua decodoare twin. Cred ca m-am exprimat ambigu
    .

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mircea75 View Post
    doua decodoare twin. Cred ca m-am exprimat ambigu
    .
    Scuza ma dar chiar nu inteleg ce doresti.
    Pentru ce vrei sa legi?
    Ai o antena si doua decodoare twin?
    Explica mai clar,poate sunt eu mai lenes la minte.

  5. #5
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202, Longitude: 27.322, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu esti tu lenes la minte, el e confuzzz la explicat...
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mircea75 View Post
    Ce cablu trebuie sa folosesc ptr a lega cele 2 Hyudai twin? Multumesc!
    Cablu RG-6 cu mufele de rigoare... daca am inteles bine intrebarea....
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor

    Va rog sa-mi explicati cum se monteaza receiverul twin!

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mircea75 View Post
    Va rog sa-mi explicati cum se monteaza receiverul twin!
    Simplu: vii cu cablul de la antena pana la rec I la LNB IN, p-orma de la LOOP OUT duci cu un cablu semnalul la rec II la LNB IN. La televizoare duci semnalul cu ce doresti: RCA, SCART sau clasicul RF si la senzorul IR cu un cablu telefonic cu 4 fire... Scanezi programele pe REC I, p-orma pe II si gata...

    PS.: ai grija la sertitarea mufelor pe cablul de la senzorul IR. sa fie culoare cu culoare...
    Last edited by [email protected]; 25th June 2007 at 23:18.
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc mult

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca vrei sa nu ai probleme trebuie sa cunosti cateva smecherii la dec twin:
    - in primul si primul rand, absolut obligatoriu, la primul tuner, dupa ce faci scanarea, intri la menu->instalare->setare diseqc->diseqc oprit. daca nu faci chestia asta, cand pui al doileea tuner vei avea numai surprize de genul semnal slab sau lipsa semnal de ffiecare data cand schimbi canalul.
    - ca sa nu ai nici o problema, vii cu cablu de la antena la lnb in la mufa din mijloc(primul tuner), iar de acolo te duci ccu alt cablu de vreo 10-15 cm mufat la loop(nu lnb in) la tunerul 2, dupa care faci scanarea la al doilea tuner, unde iti va scana numai prog ve 18V, adica nu te vei bucura de axn-uri, protv intl, si catva canale gen tvs oradea samd.
    - de la IR sensor mufezi un cablu cu mufe telefonice si duci senzorul la al 2-lea tv. daca nu gasesti cablu cu 4 fire, nu-ti fa probleme, UTP-ul merge excelent, iar pe distante mici, tot pe UTP poti sa duci si semnal AV. daca nu, mai mufezi un cablu coaxial si te duci de la RF OUt la al 2-lea tv.

    bafta!

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vdiaro View Post
    dupa care faci scanarea la al doilea tuner, unde iti va scana numai prog ve 18V, adica nu te vei bucura de axn-uri, protv intl, si catva canale gen tvs oradea samd.
    ... vad ca ai comis-o si tu , credca vroiai sa zici de polarizare horizontala, nu verticala, tocmai acela va fi nescanata, nu?
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vdiaro View Post
    daca vrei sa nu ai probleme trebuie sa cunosti cateva smecherii la dec twin:
    - in primul si primul rand, absolut obligatoriu, la primul tuner, dupa ce faci scanarea, intri la menu->instalare->setare diseqc->diseqc oprit. daca nu faci chestia asta, cand pui al doileea tuner vei avea numai surprize de genul semnal slab sau lipsa semnal de ffiecare data cand schimbi canalul.
    - ca sa nu ai nici o problema, vii cu cablu de la antena la lnb in la mufa din mijloc(primul tuner), iar de acolo te duci ccu alt cablu de vreo 10-15 cm mufat la loop(nu lnb in) la tunerul 2, dupa care faci scanarea la al doilea tuner, unde iti va scana numai prog ve 18V, adica nu te vei bucura de axn-uri, protv intl, si catva canale gen tvs oradea samd.
    - de la IR sensor mufezi un cablu cu mufe telefonice si duci senzorul la al 2-lea tv. daca nu gasesti cablu cu 4 fire, nu-ti fa probleme, UTP-ul merge excelent, iar pe distante mici, tot pe UTP poti sa duci si semnal AV. daca nu, mai mufezi un cablu coaxial si te duci de la RF OUt la al 2-lea tv.

    bafta!
    vdario!
    Invata pe saracul om cum trebuie, Sparteacus a scris corect: de la primul decodor cre are regiunea pictata in negru legi cu cablu RG6 loop out cu LNB In la al doilea decodor adica faci o legare in serie Loop Out este iesire al semnalului primit de la LNB daca legi la Loop out iti garantez ai cadere de semnal jumatate din prima!
    La setari nu trebuie sa umbli deloc crede-ma am instalat in luna asta multe twinuri si nu am avut probleme cum ai scris, din fabricatie Diseq C este on lasa-le asa.
    Mircea75:
    ai grija la sertizarea cablului de telefon ( cu explicatia ta ambiguu tot acolo am ajuns de unde am pornit: ai de instalat un twin nu de legat doua decodoare twin), deci cum am zis nu inverseaza culorile la mufe cand sertizezi, daca incepi de sus cu culoarea negru de ex. tot asa sa faci si la capatul celalalt, altfel senzorul nu va functiona si o sa ai decodor twin cu o singura latura.
    Poti sa intrebi orice doar sa fi mai clar la intrebari acum iti trimit o poza din spate la twin, cum se fac legaturile, succes

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mercury70 View Post
    vdario!
    Invata pe saracul om cum trebuie, Sparteacus a scris corect: de la primul decodor cre are regiunea pictata in negru legi cu cablu RG6 loop out cu LNB In la al doilea decodor adica faci o legare in serie Loop Out este iesire al semnalului primit de la LNB daca legi la Loop out iti garantez ai cadere de semnal jumatate din prima!
    La setari nu trebuie sa umbli deloc crede-ma am instalat in luna asta multe twinuri si nu am avut probleme cum ai scris, din fabricatie Diseq C este on lasa-le asa.
    Mircea75:
    ai grija la sertizarea cablului de telefon ( cu explicatia ta ambiguu tot acolo am ajuns de unde am pornit: ai de instalat un twin nu de legat doua decodoare twin), deci cum am zis nu inverseaza culorile la mufe cand sertizezi, daca incepi de sus cu culoarea negru de ex. tot asa sa faci si la capatul celalalt, altfel senzorul nu va functiona si o sa ai decodor twin cu o singura latura.
    Poti sa intrebi orice doar sa fi mai clar la intrebari acum iti trimit o poza din spate la twin, cum se fac legaturile, succes
    Multumesc tare mult ptr sfaturi, cred ca de acum ma duc sa pun si la vecini.

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mercury70 View Post
    vdario!
    Invata pe saracul om cum trebuie, Sparteacus a scris corect: de la primul decodor cre are regiunea pictata in negru legi cu cablu RG6 loop out cu LNB In la al doilea decodor adica faci o legare in serie Loop Out este iesire al semnalului primit de la LNB daca legi la Loop out iti garantez ai cadere de semnal jumatate din prima!
    La setari nu trebuie sa umbli deloc crede-ma am instalat in luna asta multe twinuri si nu am avut probleme cum ai scris, din fabricatie Diseq C este on lasa-le asa.
    Mircea75:
    ai grija la sertizarea cablului de telefon ( cu explicatia ta ambiguu tot acolo am ajuns de unde am pornit: ai de instalat un twin nu de legat doua decodoare twin), deci cum am zis nu inverseaza culorile la mufe cand sertizezi, daca incepi de sus cu culoarea negru de ex. tot asa sa faci si la capatul celalalt, altfel senzorul nu va functiona si o sa ai decodor twin cu o singura latura.
    Poti sa intrebi orice doar sa fi mai clar la intrebari acum iti trimit o poza din spate la twin, cum se fac legaturile, succes
    v-ati luat belea pe cap . chestia aia merge sigur doar cu lnb twin . altfel o sa faceti service pana o sa va iasa ochii.... si clientii o sa se uite la tv la fel .... adica nu .
    din experienta am invatat ca orice solutie deasta alambicata este doar pt pasionatii care stiu ce sunt ala polarizari , tp-uri ,cabluri , mufe. cum sa-i spui unui clent sa-si sertizeze cablul ?

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    v-ati luat belea pe cap . chestia aia merge sigur doar cu lnb twin . altfel o sa faceti service pana o sa va iasa ochii.... si clientii o sa se uite la tv la fel .... adica nu .
    din experienta am invatat ca orice solutie deasta alambicata este doar pt pasionatii care stiu ce sunt ala polarizari , tp-uri ,cabluri , mufe. cum sa-i spui unui clent sa-si sertizeze cablul ?
    Sa luam pe puncte:
    1. merge si cu LNB simplu, singurul dezavantaj e ca daca pe receptorul I cineva se uita la un post care e pe TP - H, pe cel cu nr. II nu poti vedea programe de pe TP - V, dar acest lucru e stipulat si-n contract si-n oferta, pe pliante, etc.
    2. nu clientul face sertizare ci instalatorul...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top