Gheorghe Minea, presedintele Digital Cable Systems (DCS) se afla la Targul International Discop 2007, la Budapesta, pentru a se informa despre piata si pentru eventuale cumparari de programe, avand in vedere ca planuieste lansarea unui program propriu de televiziune.

Programul va avea un format generalist, cu emisie de 24 de ore, pe satelit si cablu, dar detaliile vor fi stabilite in viitor, cel mai probabil in aceasta toamna.

Minea a declarat ca sporirea de capital a firmei DCS la care participa AIG depinde de avizul Consiliului Concurentei, asteptat pana in aceasta toamna. AIG este un investitor strategic si toate tranzactiile sale sunt cercetate de Consiliul Concurentei. AIG va detine cel mai mare pachet de actiuni din firma.

Fondul AIG New Europe II a intrat la 17 mai, ca partener in DCS, īn urma semnării unui contract de asociere īn valoare de 45 de milioane de euro.

Fondul AIG este cunoscut pentru participările īn piaţa de comunicaţii, fiind de notorietate implicarea acestuia īn dezvoltarea companiei Astral Telecom, cumpărată īn 2005 de UPC Romānia.

Potrivit unui comunicat al companiei americane de administrare a fondurilor de investiţii AIG Capital Partners (AIG CP), aceasta a preluat compania romānească de servicii de televiziune digitală Digital Cable Systems (DCS), printr-o tranzacţie sub formă de majorare de capital. "DCS a devenit al treilea jucător pe piaţa serviciilor de etransmisie a programelor TV din Romānia, controlānd o platformă de peste 330.000 de abonaţi la servicii de cablu TV, direct-to-home (DTH) şi Internet. DCS a fost fondată de către antreprenori romāni", se arată īn comunicatul AIG CP.

Discop este un targ international de televiziune care se desfasoara in perioada 20-22 Iunie 2007 la Hotelul Sofitel Atrium Budapesta. La targul dedicat televiziunilor din Europa centrala si de est, sunt prezenti aproximativ 1250 de participanti dintre care 40 din Romania.