Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,198
  Posts Thanks / Likes

  Default [email protected] 25 22 – 28 iunie 2007

  Filmele saptaminii

  Orasul nebun
  Povestea lui Johnny Cash
  Legea pamintului
  Adio, dar ramin cu tine
  Firma
  Zilele radioului
  S-a nascut o stea


  Vineri – 22 iunie, PRO Cinema, 22.00
  Orasul nebun / Mad City
  Drama, SUA, 1997
  Regia: Costa-Gavras
  Cu:
  John Travolta
  Dustin Hoffman

  “Hoffman aduce charisma sa fireasca, dar marea performanta o marcheaza Travolta care-si metamorfozeaza obisnuitul tip flegmatic intr-unul artagos, bezmetic, de nerecunoscut.”

  Simbata – 23 iunie, HBO, 22.00
  Povestea lui Johnny Cash / Walk the Line – Globul de Aur
  Film biografic, SUA, 2005
  Regia: James Mangold
  Cu:
  Joaquin Phoenix – Globul de Aur, nom. Oscar, nom. BAFTA
  Reese Witherspoon – Oscar, Globul de Aur, BAFTA

  1 premiu Oscar [5]
  3 premii Globul de Aur [3]
  2 premii BAFTA [4]

  Walk the Line este o biografie conventionala despre un artist neconventional. Dar, asa cum ‘neconventional’ e un mod simplist de a-l descrie pe Johnny Cash, un interpret al nuantelor infinite, atit de complex incit nici un film nu e suficient de mare ca sa-l incapa, la fel si pelicula lui Mangold sfideaza etichetarile superficiale. Da, nu schimba mare lucru in formula, dar asta e, pina la urma un lucru bun. E un film onest care insa respira pasiune prin fiecare por. Mangold si-a propus, cu umilinta, sa spuna o poveste curata despre ceea ce l-a tinut pe Cash in viata, in ciuda demonilor care-l torturau, despre ancora viatii sale: dragostea sa consumanta, obsedanta si persistenta pentru June Carter.” (Ziarul de duminica, Nr. 5 (287), 10 februarie 2006)

  Simbata – 23 iunie, TVR 2, 23.10
  Legea pamintului / Cider House Rules – nom. Oscar

  Drama, SUA, 1999
  Regia: Lasse Hallström – nom. Oscar
  Cu:
  Tobey Maguire
  Michael Caine – Oscar, nom. Globul de Aur, nom. BAFTA

  [7] nom. Oscar
  [2] nom. Globul de Aur
  {1] nom. BAFTA

  Legea pamintului este un fel de Fructele miniei, lipsit de minie, realizat fiind intr-o epoca a resemnarii si nu a sperantei. Film sfisietor in adevar de viata si in intrebari fara raspuns. Fiindca, pentru Irving [John Irving e autorul romanului] si Hallström arta nu e chemata sa explice, sa condamne sau sa fie exemplu, ci sa inteleaga.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Duminica – 24 iunie, PRO Cinema, 16.45
  Luni – 25 iunie, PRO Cinema, 09.45
  Adio, dar ramin cu tine / The Goodbye Girl – Globul de Aur, nom. Oscar
  Comedie, SUA, 1977
  Regia: Herbert Ross
  Cu:
  Richard Dreyfuss – Oscar, Globul de Aur, BAFTA
  Marsha Mason – Globul de Aur, nom. Oscar

  1 premiu Oscar [5]
  4 premii Globul de Aur [5]

  “Piesa de Neil Simon, intr-o adaptare agreabila, spirituala si profesionista.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Duminica – 24 iunie, Prima, 00.30
  Firma
  Thriller, SUA, 1993
  Regia: Sydney Pllack
  Cu:
  Tom Cruise
  Gene Hackman
  Holly Hunter – nom. Oscar, nom. BAFTA pt. rol secundar

  “La prima slujba, un tinar absolvent al Facultatii de drept descopera ca lucreaza pentru niste mafioti. Santajat de FBI care poseda fotografii intime ce i-ar putea distruge casnicia dar si de sefi, cu suprimarea, el izbuteste sa smulga masca de onorabilitate a Firmei. Adaptarea faimosului roman de Grisham, film de climat sumbru care-l ajuta pe Cruise sa-si defineasca tenebrosul personaj.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Marti – 26 iunie, Cinemax, 15.55
  Zilele radioului/ Radio Days – nom. BAFTA
  Comedie, SUA, 1987
  Regia: Woody Allen – nom. Oscar pt. scenariu
  Cu: Mia Farrow

  1 premiu BAFTA [3]
  [2] nom. Oscar

  “Daca despre Amintiri de la “Stardust” s-a spus ca este o replica la Opt si jumatate, o alta analogie cu opera lui Federico Fellini genereaza Zilele radioului, amintind de Amarcord. Ca si pelicula felliniana, filmul lui Allen este o evocare nostalgica a copilariei, din care nu lipsesc episoadele umoristice. In plus, in ambele se acumuleaza numeroase detalii autobiografice.” (Dana Duma, Woody Allen: bufon si filosof)

  Zilele radioului este singurul film in care apar ambele muze alleniene: in afara seraficei Mia [“Mia Farrow interpreteaza un rol mai mic, dar pregnant, o vinzatoare de tigari care viseaza sa ajunga vedeta unei emisiuni de radio si, in ciuda vocii pitigaiate, ajunge sa-si indeplineasca dorinta”] o putem vedea pe sofisticata Diane Keaton in rolul (minuscul dar savuros) al unei cintarete. ‘Mina de aur’ pentru comentatorii pasionati de analogiile intre viata si opera unui cineast, Zilele radioului cucereste prin sinceritatea tonului si prin farmecul evocarii unei lumi pline de culoare si optimism. Pelicul mai impresioneaza prin dimensiunea ei de fresca tesuta din destinele a zeci de personaje si prin calitatea de exceptie a muzicii.” (Dana Duma, Woody Allen: bufon si filosof)

  Joi – 28 iunie, TVR 1, 20.20
  S-a nascut o stea / A Star Is BornGlobul de Aur

  Film muzical, SUA, 1976
  Regia: Frank Pierson
  Cu:
  Barbra Streisand – Globul de Aur
  Kris Kristofferson – Globul de Aur

  1 premiu Oscar [4]
  5 premii Globul de Aur [5]

  “Povestea de dragoste si cariera a doua vedete din lumea spectacolului muzical se desfasoara diametral opus din cauza caracterului si a stilurilor de viata complet diferite ale celor doi.” (www.port.ro)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,198
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Alte filme

  Triunghiul mortii (199 – partea I, cu Sergiu Nicolaescu – Vineri, PRO TV, 14.00
  “Desi prilejuieste compozitia memorabila a lui Goia [in rolul Ecaterinei Teodorescu], filmul ramine o colectie de poncife patriotarde patetic sententioase si interminabile operatiuni militare, discursuri bombastice si banalitati lacrimogene, care semnaleaza secatuirea fortei creative a unui regizor, initial nu lipsit de calitati. In rest, legendare personaje istorice defileaza cu o retorica greoaie de certa ineficienta audiovizuala, intr-un film ce nu face decit sa repete, rutinier, retorica din Noi, cei din linia I.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Aeroport ’79: Concorde / The Concorde: Airport ’79 (1979), cu George Kennedy, Alain Delon, Robert Wagner – Vineri, PRO Cinema, 16.45; Simbata, 12.15
  “Filmul face parte din genul ‘film Aeroport’ care le-au avut ca protagonist pe Joe Patroni (George Kennedy). In acest film, el trebuie sa se razboiasca cu proiectile nucleare, cu Forta Aeriana Franceza si cu amenintarea unui avion ce se va ‘rupe’ in doua deasupra Alpilor! Totul datorita faptului ca la bordul lui se afla o femeie, Maggie (Susan Blakely) ce detine niste documente care pun Harrison Industries intr-un mare pericol, aratind tuturor implicarea lor in confectionarea armelor nucleare. Asa ca e normal ca boss-ul Harrison Ind (Robert Wagner) sa doreasca prabusirea avionului, cu tot cu detinatoarea problelor.” (www.port.ro)

  Idolul / L’idole (2002), cu Leelee Sobieski – Vineri, TVR Cultural, 23.00
  “Intr-un imobil parizian, Zao, un batrin bucatar chinez, face cunostinta cu noua sa vecina de palier, Sarah, o tinara actrita australiana. Cind aceasta ii dezvaluie intentia sa de a se sinucide, Zao ii propune sa-i prepare mincaruri chinezesti dintre cele mai rafinate, pina in ziua fatidica. Treptat, intre cei doi se naste o relatie puternica, ambigua si subtil-erotica, sub privirile iscoditoare si invidioase ale colocatarilor lor.” (www.port.ro)

  Fix alert (2005) – Simbata, HBO, 07.45
  Fix alert e un experiment formal, cu doza cuvenita de superficialitate derivata de aici, cu dialoguri inspirate uneori din Tarantino fara a avea savoarea lui (si actorii lui) si cadre statice inutile, facute probabil cu un ochi la Kaurismäki. Sa nu uitam ca e primul lungmetraj facut de cineva care n-a studiat regia de film [Florin Piersic jr.] si ca, desi e facut fara buget, n-are aerul de saracie pe care l-am fi asteptat.” (Iulia Blaga) (Romania Libera, octombrie 2005)

  Nu sint Rappaport / I’m Not Rappaport (1996), cu Walter Matthau, Ossie Davies – Simbata, TVR Cultural, 14.00
  “In varsta de 81 de ani, Nat Moyer este un evreu radical, din vechea scoala. Sau poate fi un mare vorbitor, un adevarat filozof sau, pur si simplu, un zurbagiu. Iar alegerea dintre aceste personalitati atit de diferite (si fictive) o face de la caz la caz. In fiecare zi, Moyer are ca partener de discutii pe o banca din Central Park, in New York, un alt batrin de 81 de ani. Midge Carter este negru, pe jumatate orb, si lucreaza ca administrator la un bloc. Midge este o persoana cit se poate de realista, exact ce-i trebuie lui Nat. Cu un fler de vodevil, cei doi batrinei se ‘iau la tr]nta’ in fiecare zi cu amenintarile importante la adresa societatii: traficantii de droguri, copiii eliberati de conventiile rigide, pensionarea fortata si altele, dar, cel mai tare se lupta cu singuratatea din propriul apartament. 'I'm Not Rappaport' este una dintre cele mai apreciate piese din istoria dramaturgiei americane, cucerind diverse premii in SUA. Piesa s-a bucurat de un succes deosebit atit pe Broadway, unde a tinut capul de afis timp de peste 3 ani, cit si in lumea intreaga, cu reprezentatii in 17 tari.” (www.port.ro)

  Regii si regina / Rois et reine (2004), Cu Catherine Deneuve – Simbata, HBO, 14.20
  “Filmul urmeaza doua povesti diferite. Pe de o parte, incoronarea Norei Cotterelle, anuntata la inceputul filmului: se va casatori curind cu un barbat care ii convine, in sfirsit! Pe de alta parte, decaderea lui ismael Vuillard, care este internat din greseala intr-un azil de psihiatrie, de unde va iesi intr-o stare deplorabila. Cele doua intrigi se unesc la mijlocul filmului.” (PRO TV Magazin)

  Tinerete fara batrinete (1986), cu Emanoil Petrut, Carmen Stanescu, Anna Széles – Simbata, PRO Cinema, 17.00; Duminica, 13.15
  “Filmul nu e o simpla adaptare dupa basmul cules de Petre Ispirescu, ci mai curind o chintesenta a povestii populare romanesti. Autoarea vadeste indrazneala de a figura, cu inventivitate, abstractia folclorica, de a comenta si traduce cinematografic expresii populare ca, de pilda, ‘a depana timpul’ intrupata de un Mos Vreme cu uriasa sa roata pe care, cu indrazneala zanatica virstei, Fat-Frumos incearca s-o opreasca din mers, sau doina trist suierata din frunza care nu numai ca inmoaie inimile, dar face sa cedeze pina si taria fringhiilor care l-au tintuit pe erou. Chiar imaginea acelui armasar zburator care deschide genericul cuprinde ceva din elanul etern al basmului romanesc.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Iancu Jianul haiducul (1981), cu Adrian Pintea – Simbata, B1, 19.00; Duminica, 16.00
  “Din finalul primei serii [Iancu Jianu zapciul], cu osebire in cea de a doua, scenaristii fabuleaza abuziv, intinzind si complicind povestea peste masura. In pofida unor ingrosari nedorite spre pitoresc imagistic si romantism hiperbolic, ramine de semnalat revenirea, dupa doua decenii, a lui Petrut intr-un Vladimirescu matur. Cit despre Jianu, el epuizeaza caracterul baladesc al proiectului calarind napraznic prin codrul verde, pret de 90 de minute.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  La granita / Beyond Borders (2003), cu Angelina Jolie, Clive Owen – Simbata, Prima, 20.00
  “’Beyond Borders’ e un film puternic si profund emotionant care functioneaza pe doua nivele: ca poveste de dragoste miscatoare si ca pelicula inteligenta care arunca lumina asupra unor situatii dramatice, uneori ingrozitoare, cu care se confrunta reprezentatii asociatiilor umanitare si milioanele de refugiati din lumea intreaga. […] ‘Beyond Borders’ e o poveste de dragoste epica dar si mult mai mult. Ne ofera un portret uluitor al disperarii prin care trec oamenii de ambele parti ale unei interventii umanitare - salvatorii si cei care au nevoie de ajutor. E un film despre probleme reale, pe care nu se fereste sa le prezinte cu o onestitate brutala. Intr-un fel, contine trei povesti diferite, in trei locatii diverse, dar cu aceleasi teme unificatoare: dragostea e universala, oamenii sint creaturi vulnerabile care au nevoie unii de altii pentru a supravietui. Foametea si razboaiele din Etiopia, Cambogia si Cecenia au aparut pe primele pagini ale ziarelor timp de ani de zile, dar aceasta pelicula ne duce in inima si sufletele oamenilor reali - a foamei adevarate, a veritabilei dureri, a pericolului concret din spatele acestor stiri.” (www.port.ro)

  Vulcanul / Volcano (1997), cu Tommy Lee Jones – Simbata, B1, 21.00
  “Film catastrofic, nu brodind invazii de fiare preistorice sau extraterestri, ci pornind de la conditia precara a metropolei intr-o zona cu activitate tectonica. Tinarul regizor aduce filmului un simt dezvoltat al detaliului. O formidabila distributie a sunetului pe pistele stereo si un dialog, laconic dar expresiv, completeaza opera.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Arta razboiului / The Art of War (2000), cu Wesley Snipes, Donald Sutherland – Simbata, Antena 1, 20.30
  “Un thriller in stil John Woo, cu tratament intensiv de sicuri aplicat publicului si asurzitoare aglomerare de violenta, care exprima, cel mult, tensiunile reale dintre ONU si SUA.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Imposibila iubire (1983), cu Serban Ionescu, Amza Pellea, Irina Petrescu – Simbata, PRO Cinema, 23.05
  “Adaptare palida, denotind o superficiala lectura a romanului lui Marin Preda ‘Intrusul’, dreasa, in schimb, cu imitatii din succesele romanesti, de la Proba de microfon la Reconstituirea.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Ochi de inger / Angel Eyes (2001), cu Jennifer Lopez, James Caviezel – Simbata, Antena 1, 23.30
  “Sharon Pogue, o tinara cu un trecut zbuciumat, in prezent ofiter de politie in Chicago, se implica total in cazurile pe care le are de rezolvat. In timpul unei actiuni, Sharon este salvata dintr-o ambuscada de un strain misterios, care il dezarmeaza pe agresor. Cu timpul, cei doi se indragostesc, dar secretele din viata lor le umbresc fericirea.” (PRO TV Magazin)

  Arsène Lupin (2004), cu Romain Duris, Kristin Scott Thomas – Duminica, HBO, 11.00
  “Bazate pe romanele care in literatura franceza este echivalentul scrierilor ‘Sherlock Holmes’, aventurile lui Arsène Lupin il umaresc pe celebrul hot parizian care a ‘usurat’ de bijuterii o buna parte din clasa nobila a Parisului. Arsène se distreaza de minune cu viata lui, pina in momentul in care o salveaza de la moarte pe Josephine (Kristin Scott Thomas), o femeia fatala. Din acel punct, totul se schimba, iar Arsène se trezeste prins intr-un complot regalist complicat si sinistru, pus la cale pentru a descoperi o comoara ascunsa si pentru a reinstaura monarhia franceza. O aventura inegala ca forte, dar suprinzator de curajoasa, in care Arsène se trezeste partas la o cauza la care nu adera, dar de la care nu mai poate scapa, odata ce e vrajit de Josephine. Un film stralucitor, cu o atmosfera incintatoare si un actor de exceptie: Romain Duris (L'auberge espagnol, Les Poupees Russes).” (www.port.ro)

  Syriana (2005), cu George Clooney– Duminica, HBO, 20.00; Miercuri, 20.00
  Syriana este genul de film despre care se spune ca ‘ne trebuie’. E un film care nu numai prin idei, ci si prin structura reconstruieste o realitate complexa, in care toate lucrurile se leaga unul de altul si se influenteaza. Nu e un film usor de urmarit, pentru ca nu are pauze de respiratie. Iti cere sa fii atent tot timpul. Este dens, documentat, iar fiecare amanunt se leaga de altul. Nu-ti poti permite sa pierzi sirul. E, in acelasi timp, un film barbatesc, nu pentru ca sint putine aparitiile feminine, ci pentru ca maniera lui de a reflecta realitatea tine de judecata masculina - practica, rapida, lipsita de sentimentalisme. Te trimite cu gindul la All the President's Man si la alte thrilleruri politice din acea vreme.” (Iulia Popovici, Romania Libera, martie 2006)

  Iancu Jianu zapciul (1980), cu Adrian Pintea – Duminica, B1, 20.00
  “Cu o reala aplicare spre hrisoave si folclorul real al timpului, filmul e strabatut de un parfum arhaic, firesc si justificat. Ca si in alte productii ale sale, Cocea reuseste sa se desprinda din carcanele haiduciei buftene, datorita si unui dialog scris in colaborare cu Mihai Opris si Vasile Chirita, punctat de asemenea giuvaieruri lingvistice: ‘Daca vrei sa ajungi mare, trebuie sa te faci mic’!” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Twister (1996), cu Helen Hunt – Duminica, PRO Cinema, 20.20
  “Intriga sentimentalo-apocaliptica testind posibilitatile dramatice ale unei tornade.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Un negru pentru Casa Alba / Head of State (2003), cu Chris Rock – Duminica, PRO TV, 20.45
  “Pe ultima suta de metri a alegerilor prezidentiale, candidatul pentru Casa Alba a unuia dintre partidele aflate in cursa are un tragic accident. Cautind un inlocuitor pentru candidatul rapus in accidental aviatic, partidul aflat in impas il alege pe Mays Gilliam (Chris Rock), un consilier obscure, a carui singura sarcina este sa piarda cu succes. Mays accepta propunerea, insa el vrea si sa se distreze. Asa ca, impreuna cu fratele sau, va transforma totul intr-o petrecere uriasa. Si mai mult, Gilliam cistiga tot mai multe procente si e pe cale sa faca istorie!” (www.port.ro)

  Mesaj de departe (1999), cu Kevin Costner, Robin Wright Penn – Duminica, Acasa, 21.30
  “Melodrama inspirata de un ‘best seller’ al lui Nicholas Sparks (tradus si in romaneste). Esentiale pentru aceasta poveste, tern istorisita, ar fi lumile divergente in care traiesc cei doi. Din pacate tocmai acest decalaj a fost ingrosat pina la implauzibil.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Evolutie / Evolution (2001), cu Julianne Moore, David Duchovny – Duminica, Antena 1, 23.00
  “Comedia 'Evolutie' prezinta haosul care se instaleaza atunci cind un meteorit cade pe Pamint, eliberind forme de viata extraterestre ce vor da un nou inteles expresiei ‘supravietuieste cel mai tare’.” (www.port.ro)

  Nu privi in jos / Don't Look Down (199, cu Megan Ward – Duminica, Hallmark, 23.00
  “Intr-o singura secunda, viata Carlei a luat o intorsatura tragica. Sora sa s-a prabusit de pe o stinca in timp ce prietenul Carlei facea niste fotografii spectaculoase cu privelistea de film. [...] S-a hotarit sa se inscrie la niste cursuri speciale pentru acrofobi. Simtindu-se alaturi de oameni asemeni ei, parea sa reuseasca putin cite putin sa se indeparteze de fobia innebunitoare. Totul pina la momentul in care membrii grupului au inceput ca din senin sa moara, unul cite unul. Carla a inceput sa suspecteze ca cineva doreste sa o tina departe de vindecarea de frica...” (www.port.ro)

  Promisiunea / La promesse (1996) – Duminica, TVR Cultural, 23.00; Luni, 23.00
  “Drama originala, puternica, veridic-sociala, evitind mizerabilismul, istorisita fara puseuri caligrafice, direct, dar pasionat si fierrbinte.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  In cautarea Tarimului de Nicaieri / Finding Neverland (2004), cu Johnny Deep, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman – Luni, HBO, 16.15
  “Aparent conventional in epica, filmul lui Mark Forster cistiga prin caldura exprimarii aventurii eroului sau scriitor, prin umorul mereu prezent, prin fantezia pusa in materializarea lumilor imaginare propuse atit eroilor, cit si spectatorilor. Dupa atit de multa violenta gratuita sau sofisticata de pe marile ecrane, filmul regizorului englez constituie o fericita exceptie ce nu trebuie ocolita.” (Calin Stanculescu) (Romania Libera, mai 2005)

  Valetul Bob / Bob the Butler (2005), cu Tom Green, Brooke Shields – Luni, HBO, 18.00
  “Bob este un tip extreme de neindeminatic, inclinat spre tot soiul de accidente si incapabil sa pastreze vreo slujba. Anne este mama singura a doi copii, iubita unui francez care asteapta sa i se dea toata atentia din lume si posesoarea unui job superstresant. In nevoia de a gasi orice ajutor, Anne da peste un anunt in care Bob isi promoveaza talentele de babysitter.” (PRO TV Magazin)

  Desert si dragoste / Just Deserts (2004), cu Lauren Holly – Luni, Hallmark, 20.00
  “Marco este un tinar brutar a carui familie are o brutarie in pragul falimentului, in cartierul newyorkez Bronx. Pentru a o salva, el se hotaraste sa participe la marele concurs de deserturi ‘Telul de Aur’, unde urmeaza sa faca echipa cu Grace, o frumoasa dar dificila cofetareasa. Insa concursul este mai dur decit se asteptau. Renumitul patiser Jacque Du Jacques, un vechi rival al lui Marco, se inscrie si el la concurs, logodnicul lui Grace intra si el intr-un alt gen de competitie, personala, totul avind ca rezultat un melanj de desert si dragoste.” (www.port.ro)

  Divort din dragoste (1991), cu Horatiu Malaele, Emilia Popescu, Coca Bloos – Luni, B1, 20.00
  “Regia promoveaza caricatura groasa, conventionala, in stilul scheciurilor TV. Remarcabila doar Bloos in rolul judecatroarei.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Casanova ’70 (1965), cu Marcello Mastroianni – Luni, TVR Cultural, 20.00; Marti, 23.00
  "O fantoma a lui Casanova se strecoara, peste secole, in rindul atasatilor militari ai NATO. Modernului Casanova dorintele i se aprind numai in situatii de risc maxim. Subtila ironizare la adresa agresivitatii structurilor militare, in conditiile in care stingerea ‘Razboiului rece’ era eludata de cercuri interesate.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Fantomas (1964), cu Jean Marais, Louis de Funès – Marti, PRO TV, 14.00; Miercuri, 10.00
  “Veritabilul erou al filmului este cel comic, omul legii, caruia Funès ii confera, pentru a doua oara, burlescul ticurilor sale.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Eu cu sora mea mai mica / In Her Shoes (2005), cu Cameron Diaz – Marti, HBO, 18.50
  “Cautarea echilibrului, a identitatii spirituale, sugestia alternativelor la dezamagiri si esecuri prin refugiul in valorile literaturii sint citeva laitmotive bine orchestrate de cineast. Cameron Diaz si Toni Collette transmit firesc o empatie ce pare dupa multi ani sa restabileasca ordinea intr-o familie cam imprastiata. Cu unele lungimi si repetitii, filmul lui Hanson nu este, in ciuda bunelor intentii, decit masura mediei din felia de drama familiala oferita de regizorii americani cind nu aleg calea regala a impuscaturilor, urmaririlor sau a cazurilor extreme tratate cu belsug de efecte speciale. Ca film de vacanta, de Craciun, nu-i deloc rau filmul lui Curtis Hanson.” (Calin Stanculescu, Romania Libera, 15 decembrie 2005)

  Robocop (1987) – Marti, PRO Cinema, 22.00
  “Regizorul se joaca de-a aluzia la capodoperele genului, de la Metropolis la King Kong, dezvolta lucrul pe gag, si da, prin efecte speciale, ambianta futurista unui subiect politic de actualitate.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Anaconda (1997), cu Jennifer Lopez, Ice Cube, Jon Voight – Marti, AXN, 2.300
  “Luis Llosa filmeaza, cu bune efecte speciale, un fel de King Kong tiritor. Daca secventele animaliere sint excelente, daca universul dusmanos, de climat misterios si sumbru, e bine redat, scenele jucate devin caricaturale prin ingrosare.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Succesul / Winning (1969), cu Paul Newman, Joanne Woodward, Robert Wagner – Joi, PRO Cinema, 15.30
  “Frank Capua este un star in devenire al circuitelor auto, aflat in lupta pentru a-si indeplini visul - cucerirea circuitului de la Indianapolis 500. Dar riscul asumat in fata acestui maret vis este sa-si piarda sotia in ‘favoarea’ rivalului sau de pe pista. Luther Erding, si tensionarea relatiilor cu fiul sau vitreg. Cu ocazia acestui film, Paul Newmann a devenit un impatimit al curselor auto, punindu-si de multe ori viata in pericol, nu mai departe de accidentul suferit in luna ianuarie 2005, la venerabila virsta de 79 de ani!” (www.port.ro)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top