Vodafone Romania a lansat marti serviciile de telefonie fixa pentru persoane fizice prin oferta "Vodafone Acasa", cu un abonament lunar de minimum patru dolari, au anuntat reprezentantii companiei intr-o conferinta de presa. Decizia Vodafone Romania de a lansa telefonia fixa pentru segmentul rezidential a fost luata dupa efectuarea unui studiu la nivel global care arta ca peste 75% din clientii Vodafone ar fi dispusi sa se aboneze si la servicii de telefonie fixa al acestui brand. Serviciul este adresat nu numai clientilor persoane fizice, cat si juridice, desi telefonia fixa a fost disponibila pentru companiile mari inca din luna mai.

"Ne adresam tuturor tipurilor de clienti, iar cei care nu sunt in raza de acoperire a celorlalti operatori pot beneficia de serviciul nostru pentru ca in acest moment avem o acoperire de 97% din populatia Romaniei", a declarat presedintele Vodafone Romania, Liliana Solomon. Ea a adaugat ca abonamentul de patru dolari este cu circa 23% mai ieftin decat orice produs similar al competitie.

Serviciile "Vodafone Acasa" sunt disponibile la nivel national in tota aria de acoperire a retelei GSM Vodafone Romania. Pretul unui abonament porneste de la patru dolari pe luna si un tarif unic de 0,05 dolari pe minut. In acest moment sunt diponibile patru tipuri de abonamente, "Vodafone Acasa", "Vodafone Acasa 75 +" la tariful de 7 dolari pe luna, , "Vodafone Acasa150 +" la tariful lunar de 10 dolari pe luna si "Vodafone Acasa Ore Favorite" ce include pana la 300 minute gratuite pentru convorbiri in reteaua fixa Vodafone si 300 minute gratuite pentru apeluri in alte retele fixe nationale.

La abonare clientii vor primi un telefon compatibil si o cartela sim. Serviciul de telefonie fixa Vodafone este disponibil initial pe telefonul SagemMyH10 si este oferit gratuit la activarea oricaruoi abonament "Vodafone Acasa", mai putin cel de patru dolari incheiat pe un an pentru care pretul telefonului va fi de sase dolari.

Numererele fixe Vodafone au prefixul 0372 urmat de alte sase cifre si pot accesa principalele retele nationale fixe si mobile, Romtelecom, Orange, Cosmote, Telemobil, RCS/ RDS si UPC Romania. Clientii care vor folosi servicii de telefonie fixa si mobila de la Vodafone vor primi o factura unica. De asemenea, ei au posibilitatea sa primeasca si sa trimita sms-uri de pe telefonul fix, precum si accesul gratuit la serviciul cost control si la serviciul de relatii cu clientii.

Vodafone a mai lansat acest serviciu si in Germania , Ungaria si Italia, in urma cu doi ani, iar, in primul an, numarul clientilor a fost de circa un milion in aceste tari