Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default Pentru Domnul Mihai- Ajutor ! Valabil si pentru ceilaltzi

    Stimatzi domni,

    M-a pus Michidutza si am incarcat intr-un strong 4125evo, firmware (str4125-tps sky italia.bin. Am incarcat ca DNup manager de 425 kb. A pornit din prima, a incarcat iar la terminare mi-a dat mesajul, download failed iar receiverul s-a blocat ( ledul rosu aprins )
    Am incercat sa fac restore, upgrade, update, download firmware strong original cu toate cele downloaduri ( integra 307, stron 311kb si cel 425 kb dar nimic) Atunci cand fac restore imi spune ca nu primeste raspuns de la STB, cand fac download asteapta raspuns de la receiver si asa moare.Cand fac upgrade imi spune ca nu poate citi portul, cod eroare 0(zero).
    Care este solutzia de resurcitare Exista vreuna ?

    P.S. Astept raspuns , chiar daca e negativ.
    Cu multzumiri
    Nikos

  2. #2
    Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    x
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nikos reciverul nu are nimic mere restaurarea cu ce program vrei tu atata timp cat o faci corect cu softul original de la strong 4125E.Problema ta este ca nu procedezi corect, in momentul in care pornesti procedura de upgrade trebuie sa introduci si receptorul in priza pentru a putea sincroniza cele doua echipamente astfel incat sa se recunoasca unul pe celalalt.In momentul in care pornesti reciverul acesta, (respectiv bootloaderul) prin intermediul interfetei seriale va detecta conexiunea cu alt echipament (respectiv calculatorul) daca nu pornesti procedeul de upgrade exact in acest moment aceasta conexiune nu va fi detectata si respectiv nu se va efectua transferul.
    Daca nu iti reuseste din prima aceasta sincronizare insista sigur va merge fisierul respectiv este pentru 4x55E si din experienta iti spun ca bootloaderul nu este distrus deci receptorul este Ok.
    Receptorul nu porneste din cauza ca nu are in memorie softul potrivit sau din cate am inteles are doar fragmente din acesta.

    P.S.
    Sincer ma mira faptul ca nu stiai asta din moment ce...

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default pentru ccchdr

    Multzumesc pentru sfat.Am incercat si simultan si pornirea receiverului la 0,5-1-2-3 secunde dupa startul upgradarii.Raspunsul e acelasi: port read erorr Cod error= 0 (zero)
    In cazul downloadului spune ca asteapta raspun de la receiver si....tot asteapta. Softul e original.
    Zau ca nu stiu de ce nu poate citi si in consecintza receiverul nu e vazut.

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Pentru NIKOS !

    Eu cred ca ai un incident de comunicatie seriala ... fie s-a dus interfata seriala a calculatorului ( se poate verifica cu un mouse serial ), fie interfata receiverului ( nu prea vad cum o poti verifica ... la nivel de amator) sau cazul fericit s-a intrerupt cablul null-modem !
    Eu zic sa incepi cu verificarea cablului ... ai pe Internet descrierea acestui cablu ... verifica doar 2-3 3-2 si masele ...

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Ar mai fi ceva ...

    Daca comunicatia seriala este OK incearca recover dupa patch Concord ... dureaza cam 10 minute dar este nivelul cel mai de jos de interventie la care ai acces !

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default off,of

    Stimatzi domni ,
    tzin sa va multzumesc la totzi pentru interesul manifestat in a ma ajuta.Poate ca nu am fost suficient de clar in exprimare:
    -am incarcat firmware ala srt4125-tps sky italia.bin cu DNup de 425 kb , cel mai mare. A porint-o din prima , a terminat de innegrit banda de derulare a downloadului, mi-a zis sa mai am rabdare si a luat-o de la capat cu finisarea downloadului. A terminat si de data asta si la urma mi-a zis ca " download failled si exit " am facut exit si aici " konetz filma ".
    A ramas blocat .
    Am incercat upgrade,update, restore si imi spune ca a trimis pachetul de verificare dar ca STB-ul nu raspunde . deci udate " error" Punct. Deci vede STB si trimite semnalul dar inapoi nu primeste pachetul de verificare, din cauza ca " read port error " code error = 0.
    Am incercat 4 DnUP si in toate acelasi lucru: asteapta raspunsul receiverului care " doarme ".
    Acum ma intreb si va intreb:
    nu exista nici un program care sa faca pur si simplu stergerea programului fara sa mai ceara raspunsul receiverului ? Adica sa-l stearga si sa introduci cu un altul noul firmware. Sau ce alta solutzie exista ? ( in afara de a-l folosi ca piesa de muzeu sau pentru piese de schimb )
    Daca imi dadea ceva eroare la inceputul programului intzelegeam, dar asa , " operatzia a reusit dar pacientul a murit ".

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Asteapta-te la ce-i mai rau !

    O operatie de upgrade are in mare doua faze :

    1. download firmware PC-STB , operatie care gazduieste fisierul brut sau decomprimat in RAM , verifica CRC-ul ca unica modalitate de certificare a integritatii fisierului transmis

    2. sterge FLASH-ul STB ( asta-i debutul fazei critice ) ... poate sterge inclusiv bootloaderul , verifica integritatea FLASH-ului , rescrie Firmware in Flash si te anunta despre final !

    Eu zic ca operatiata a esuat la stergere Flash sau verificare ... caz in care numai un JTAG sau si/sau inlocuirea Flash-ului te mai poate salva !
    Daca poti comunica si trimite receiverul la Cluj la Prosat ( Attila ) problema se rezolva !

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default Domnului Mihai P

    Domnule Mihai,

    Acum cateva minute am vorbit la telefon cu un specialist de la reprezentantza unei alte companii de receivere (Ferguson+alte marci ) si care se ocupa in particular si de Strong. Mi-a pus diagnosticul doar cand am incepu sa-i povestesc ce s-a intamplat. Mi-a zis urmatoarele:
    Patchul Str4125-Tps-Sky Italia. bin este un program de distrugere a receptoarelor strong pentru a nu mai face concurentza altora;
    Modifica biosul astfel incat receiverul nu mai vede portul de comunicare ;
    Sa nu-l mai foloseasca nimeni pentru desi au aceasi denumire , in unele patchuri blocarea se produce mai tarziu ( asa e programat )
    Rezolvare:
    Sa rescriu cu ajutorul J-tag biosul ca sa vada cablul de legatura cu computerul

    Intrebari:
    cum se construieste un J-Tag ( ce piese sunt necesare ) si unde se "lipeste" in receiver ?
    ce trebuie rescris in bios ( sau unde trebuie ) si de unde se ia sotul asta ?
    exista pe undeva o schema a J-tagului asta ?
    Care sunt pasii de urmat .
    Imi putetzi explica cat mai clar si mai simplu ?
    Ca sa trimit din Germania la Cluj nu merge , e mai scumpa posta ca scula.
    Dar asa, pentru " ambitz" , vreau sa fac j-tagul asta.
    Cu multzumiri
    Nikos

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default JTAG

    Il rog pe cel ce cunoaste sa-mi zica ce fel de JTAG-programmable merge la Strong 4125 FTA serie 6303 , procesor de tip 5518BVC. Trebuie sa transmit aceste date vinzatorului, ca sa vedem daca merge JTAG-ul gasit la STRONG.
    Rog seriozitate, nu-mi datzi denumiri care nu sunt bune !

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Da si tu un search pe Forum ...

    Daca dai un search pe forum cu JTAG si STRONG o sa fii surprins cat s-a diascutat despre acest subiect ... ai scheme si soft de comunicatie ! in interior exista un connector pe placa de baza a STB !

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default Domnului Mihai P.

    Domnule Mihai,

    am cautat , am facut lectura, dar am dat peste o mica (sau mare ) problema:

    Peste Flash este lipita o hartie pe care scrie CS3153EB. Dadui (vorba olteanului ) hartia jos si vad ca am flashul intel TE28F800- B3TA110 -U0260234A. Ce reprezinta domnule inscriptzia CS3153EB ? Sa fie un alt tip de flash ? Sa fie un soft ? Am cautat pe Internet indicativul asta si nimic nu am gasit. De ce au lipit-o acolo daca nu avea nici o importantza ?
    Mata ce crezi ?
    P.S Daca stiu altzii ii rog sa-mi raspunda.
    " Thenchiu ! "

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Ai noroc ....

    Inscriptia de sub eticheta arata ca ai un flash Intel ... ce scrie pe eticheta are importanta doar pentru tehnicianul Strong in cazul in care ajungi la un service Strong specializat ! esenta este ca prin Jtag connector tu poti rescrie softul !

    http://www.zackyfiles.com/secciones/...dores/jtag.htm

    aici ai o seama de detalii si software !

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default J-tag

    Mai, nene Mihaiza 1

    Imi dai informatiile cu linguritza , sa ca sa nu ma innec. Adresa cu softul Jtag am luat-o de forum, din discutziile de mai inainte, dar tot nu sunt lamurit. Acolo sunt o gramada de programe, pe care sa-l aleg ? Care e compatibil cu strongul ? Si, totusi, ca om care ai mai lucrat cu chestii din astea, ce trebuie sa insemne inscriptzia aia CS3153EB lipita peste Flash de care ar fi trebuit sa tzina seama tehnicianul electronist daca mergeam la el ? La ce se refera ? Adresa din memorie, varianta de flash, etc ?
    Oricum,eu itzi multzumesc desi nu te cunosc personal.Ai data dovada de bunavointza si m-ai ajutat.
    Incearca si acum ( daca nu cer prea mult ) si raspunde-mi punctual:
    - care program merge la strong
    -dupa identificarea procesorului si Flashului de catre program ce urmeaza:
    erase total a flasului si rescriere ?
    Stiu ca (poate ) pentru mata astea sunt lucruri simple, dar pentru mine care nu rescriu decat la nevoie un flash e ceva mai complicat si nu vreau sa risc sa-l stric de tot.

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Nici vorba de dat cu lingurita !!!

    Nici vorba de zgarcenie ! ... eu nu am un JTAG si nici prea multa experienta in acest subiect ... informatia pe care ti-am dat-o era principiala ! dar pentru ca vreau sa te ajut in continuare ... uite ce scrie ( cu lux de detalii ! ) prietenul nostru @ATTY ( treci peste stangaciile lingvistice si ia fondul care este excelent ! )


    Si eu am construit un JTAG pentru SRT4125.
    Fiindca dupa fisierul strong4125_TPS_sky italia.bin recepotorul meu nu mai comunica cu calculatorul.
    Prima data am construit varianta cu 27HC244 dar nu am avut integratul HC si am pus LS.
    Cu 24LS244 nu a functionat ca clock de baza are 40-50 MHz.
    Am facut simple_jtag_pcb. Cu asta mergea.
    Am filosit programul JKEYS cu care am vazut procesorul 5518 si nu am vazut flesh-ul 28F800.
    Pe internet nu exista nici o documentatie cum functioneaza 4125evo cu Jtag.
    Am gasit doua documentatii pentru procesorul 5518 si flesh TE28F800B3T.
    Cu ajutorul documentatiei am setat fisierul jkeys.def
    SETARI
    Procesorul
    Micro, 8, 1, "STi5518DVC", 0xd405041, 0xfffffff
    FLESH
    IRD, 38, "4125EVO", 1, 1, 1, 1, 2, 2, , , , , , , "Fre", 0, 0
    IRDFlash, 38, "TE28F800B3T", 0x8892, 0x7FF00000, 0x100000, 2, 2, 0
    IRDFlash, 38, "TE28F800B3B", 0x8893, 0x7FF00000, 0x100000, 2, 2, 0

    Si
    Flash, 58, "TE28F800B3T", 0x8892, 0x100000, 1, 1, 0, 2, 23, 0
    Sector, 58, 15, 0x00000, 0x10000
    Sector, 58, 8, 0xF0000, 0x2000

    Stat fisierul JKeys.def
    Pui un jumper la JP302 si pornesti receptorul si programul.
    o sa apara tot.
    O sa mai scriu despre procedura cum se poate sterge flesul si cuse programeaza ca este blocat flesul din fabrica.
    BOOT BLOCK

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    213
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nikos
    Stiu cum este sa fi in acea situatie pentru ca am patit si eu la fel 100% ca tine si am apelat si la alte persoane dar nu cred ca ai sa afli ceva concret. Trebuie doar sa respecti niste reguli care se cer cind folosesti JTAG.
    Ai o adresa de email?
    Bafta!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pentru Mihai P si Ovex !
    By nikos in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 18th August 2006, 01:05
  2. Ajutor pentru PC !
    By white2 in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 1st June 2006, 17:18
  3. Ajutor pentru cs
    By Craiber in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 20th February 2006, 15:53
  4. Ajutor pentru un MRV :-(
    By chris01 in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 17th September 2005, 13:30
  5. Replies: 3
    Last Post: 22nd June 2005, 15:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top