Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation pe cand un satelit romanesc ?


    ideea mi-a venit in urma lecturarii unui interviu, parca, cu boss-ul de la firma http://www.spacecom.com/index.htm care detine platforma dth boom si in care spunea ca viitorul amos 3 va fi pozitionat deasupra romaniei.
    intrebarea mea este: din 1990 incoace chiar nu s-au gasit banii necesari construrii si/sau cumpararii unui satelit dedicat romaniei care sa asigure toate comunicatiile, inclusiv platformele dth, dar sa fie furnizor si pentru alte tari, si exemplul cel mai la indemana care imi vine este grecia. israelul, de fapt compania de mai sus, si nu numai, este un alt exemplu, pe lyngsat parca aparand reclame cu rrsat: http://www.rrsat.com/index.php.

    comentarii ?

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Default scuze...


    de fapt amos 3 va fi, ca de altfel amos 1 si 2, al rrsat, spacecom fiind utilizator.

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Default zapacit...

    de fapt spacecom este producatorul satelitilor amos, rrsat cumparatorul iar boom inchiriaza frecvente. corect ?

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Noi ROMANIA, adika DTH-urile din Romania nu suntem in stare sa urcam un semnal pana la satelit si sa il pastram pe timp de furtuna ! Cum dreq sa avem propriul satelit! La ce "meseriasi" sunt DTH-urile din RO ar pica dreq satelitu in Marea Neagra !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  5. #5
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intrebarea mea este cate tari europene mai dezvoltate decat Romania au un satelit propriu ? Grecia,Rusia,nordicii....altceva nu-mi vine in minte.

    Fanta
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Cluj
    Posts
    994
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy

    La cat costa ma indoiesc ca in curand.
    Roling Stones, Dire Straits, Deep Purple, Led Zeppelin, Beatles, Creedence Clearwater Revival, Scorpions, Meat Loaf, Accept, WASP, Huey Luis & the News, Warlock, Helloween, Stratovarius, Lita Ford,Nightwish, Queen, Pink Floyd, Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Joe Satriani, Metallica (whiskey in the jar).. cativa cu care ma mai cunosc si eu.

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Fanta View Post
    Intrebarea mea este cate tari europene mai dezvoltate decat Romania au un satelit propriu ? Grecia,Rusia,nordicii....altceva nu-mi vine in minte.

    Fanta
    ...franta, marea britanie, germania, spania...

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Angry

    Quote Originally Posted by Gruialuinovac View Post
    La cat costa ma indoiesc ca in curand.
    cat poate sa coste ?

    infinit mai putin decat s-a furat din 1990 pana acum

    aaa, si ar mai fi israelul...

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    Noi ROMANIA, adika DTH-urile din Romania nu suntem in stare sa urcam un semnal pana la satelit si sa il pastram pe timp de furtuna ! Cum dreq sa avem propriul satelit! La ce "meseriasi" sunt DTH-urile din RO ar pica dreq satelitu in Marea Neagra !
    Sunt curios.... de cand satelitii geo-stationari sunt pe deasupra Marii Negre? .... glumeai, nu?
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Sunt curios.... de cand satelitii geo-stationari sunt pe deasupra Marii Negre? .... glumeai, nu?

    ...romanii pot fi capabili de orice...inclusiv de plasarea unui satelit (sau mai multora) deasupra... ati ghicit...marii negre......daca vor......schimba si legile fizicii...
    Last edited by ursul baloo; 8th June 2007 at 10:59.

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ursul baloo View Post
    ...romanii pot fi capabili de orice...inclusiv de plasarea unui satelit (sau mai multora) deasupra... ati ghicit...marii negre......daca vor......schimba si legile fizicii...
    Stand si gandidu-ma nu e nici o problema sa pui satelitul deasupra marii negre, a si pe ecuator cum pot sa pozitionez o antena offset de 1,2m?

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SkySnows View Post
    Stand si gandidu-ma nu e nici o problema sa pui satelitul deasupra marii negre, a si pe ecuator cum pot sa pozitionez o antena offset de 1,2m?

    nu inteleg...fii mai explicit...cu ecuatorul !

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ursul baloo View Post
    nu inteleg...fii mai explicit...cu ecuatorul !
    Sa zicem ca ma aflu intr-o localitatea o latitudine de 0 grade si vreau sa imi poztionez antena offset pe un satelit cum o pun?

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SkySnows View Post
    Sa zicem ca ma aflu intr-o localitatea o latitudine de 0 grade si vreau sa imi poztionez antena offset pe un satelit cum o pun?
    O indrepti in sus pe verticala .

  15. #15
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tare greu de dedus ....


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top